سرویس سبک زندگی فردا: از آلوئه ورا در کرمهای مرطوب کنننده پوست و کرمهای التیام دهنده پوستی و بسیاری از کرمهای موضعی استفاده میشود. از آلوئه ورا در کرمهای مرطوب کنننده پوست و کرمهای التیام دهنده پوستی و بسیاری از کرمهای موضعی استفاده میشود. در ادامه مطلب را به نقل از سایت سیمرغ می خوانیم.
آلوئه ورا بعلت داشتن خواص ضد میکروبی در درمان بسیاری از زخمها و جراحتها و سوختگیها- اگزما - تاول- گزیدگی زنبور و نیش حشرات- بریدگی - کوفتگی - آفتاب سوختگی و آکنه موثر است؛ بنابراین استفاده از این گیاه نه تنها در کرمهای موضعی بلکه در کنترل بسیاری از بیماریها و اختلالات پوستی سودمند میباشد.
مزایایی که سبب میشود آلوئه ورا برای مصارف پوستی استفاده گردد عبارتند از: ۱- در درمان ترکهای پوستی و خشکی پوست موثر میباشد، بخصوص اگزمای دور چشم یا پوستهای بسیار حساس. ۲- روغن یا کرم آلوئه ورا برای پوستهای خشک مناسب بوده و سبب نرم شدن و براق شدن پوست میگردد. ۳- با رساندن اکسیژن بیشتر به سلولهای پوست، سبب ترمیم بافت پوست میگردد. ۴- پوستهایی که در اثر آفتاب، سوختگی پیدا کردند را نرم میکند. ۵- سلولهای پوستی مرده را از بین میبرد و سلولهای جوان جایگزین شده بنابراین پوست را تازه و درخشان میسازد. ۶- مانع از پیری پوست و چروک آن میگردد. ۷- شدت رنگدانههای پوستی راکاهش داده بنابراین سبب کم رنگ شدن لکههای پوستی میشود و میتواند لکههای سر سیاه را نیز از بین ببرد. ۸- آلوئه ورا سبب افزایش قدرت جذب رطوبت پوست گردیده و پوست را انعطاف پذیر ساخته بنابراین بهترین مرطوب کننده برای پوست میباشد. ۹- در پیشگیری از بیماریهای پوستی موثر میباشد. ۱۰- بعلت داشتن کلاژن و ویتامین E. الاستیسیته و نرمیپوست را افزایش داده و سبب باقی ماندن رطوبت در پوست میگردد. ۱۱- pH آن نزدیک به pH پوست است. ۱۲- از آلوئه ورا بعلت
داشتن خواص ضد سو ختگی میتوان در کرمهای ضد آفتاب استفاده کرد. ۱۳- در درمان ترک بین انگشتان پا که یک بیماری قارچی است موثر است (بر گرفته از یک مقاله در مجله انگلیسی British Journal of General Practice). ۱۴- لوسیون آلوئه ورا بعنوان پاک کننده برای پوست کاربرد دارد. ۱۵- تاثیر خنک کنندگی بر روی پوست دارد بنابراین در کلد کرمها (cold cream) کاربرد دارد. در واقع استفاده از آلو ئه ورا در محصولات آرایشی - بهداشتی بخصوص کرمهای ضد چروک - مرطوب کنندههای پوستی- رژ لب ها- ماسک های صورت و کرمهای پاک کننده و کلد کرمها (cold cream) بسیار مناسب و مفید میباشد.
فواید آلوئه ورا برای مو
یکی از راههای کنترل و درمان کم پشتی موی سر استفاده از آلوئه ورا است. بسیاری از مردم از محصوالات گوناگونی که حاوی آلوئه ورا میباشد برای ضخیم شدن مو و سلامت آن استفاده میکنند که یکی از روشها استفاده از ژل آلوئه ورا میباشد. آلوئه ورا حاوی آنزیمهایی است که عامل محرکی برای تولید و رشد موهای جدید هستند، مکانیسم عملکرد آن بگونهای است که سرعت جریان گردش خون را افزایش داده بنابراین پاپیلای پوستی (زائده بافتی ریشه موی سر) را فعال نموده و سبب افزایش تغذیه فولیکولهای مو میگردد. در واقع آلوئه ورا بعنوان یک ماده جادویی در جهت افزایش و رشد موها شناخته شده است. همچنین بعلت خواص ضد باکتری و قارچی که دارد مانع از ایجاد شوره سر میگردد. این گیاه برای کنترل عفونتهای قارچی مثل بیماری کچلی (کرم حقله دار) نیز مفید است. مستندات و مدارکی از کشورهای هند و امریکا پیدا شده است که در آنجا از این گیاه برای تقویت موی سر استفاده میشده است؛ بنابراین آلوئه ورا برای رشد و تقویت مو - ایجاد نرمی- براقیت و کنترل ریزش مو و کنترل خشکی مو بسیار مناسب است. از آلوئه ورا میتوان در شامپوها و نرم کنندههای موی سر استفاده کرد و
تجربه نشان داده که استفاده از اینگونه محصولات سبب تسریع جریان خون و در نتیجه کاهش استرس و هیجانات روحی میگردد. آلو ئه ورا دارای بویی مطبوع و آرامش بخش است و ژل این گیاه در بسیاری از صابونها، شامپو ها، نرم کنندههای مو و انواع محصولات آرایشی - بهداشتی کاربرد دارد. معمولا شامپوها و نرم کنندههای حاوی آلوئه ورا شامل مخلوطی از ویتامینهای مناسب مو، عصارههای گیاهی و روغنهای طبیعی میباشند و محصولات حاوی آلوئه ورا برای انواع مختلف موها نظیر خشک، نازک، چرب و معمولی مناسب است. مضرات احتمالی آلوئه ورا ۱- ژل آلوئه ورا برای استعمال خارجی، ماده بی خطری است، اما در موارد نادری ممکن است سبب واکنشهای آلرژیک گردد.
۲- ژل آلوئه ورا در درمان زخمهای عمیق موثر نیست و شیره آن میتواند سبب گرفتگی یا اسهال رودهای شدید گردد. ۳- زنان شیرده یا باردار نباید از این ماده استفاده کنند، زیرا ممکن است سبب انقباضهای رحمیگردیده و سقط جنین را تحریک کند. ۴-این ماده ممکن است سبب تشدید اولسرها، بواسیر، التهاب دیورتیکول، کولیت یا سندرم روده تحریک پذیر (IBS) گردد. ۵-مصرف طولانی مدت این ماده سبب وابستگی به آن میشود یا تعادل الکترولیتی را مختل میسازد. کودکان زیر ۱۲ سال نبایستی از این گیاه مصرف کنند. ۶-تداخلهای احتمالی: مصرف طولانی و مزمن شیره آلوئه میتواند سبب کمبود پتاسیم گردد. پرورش آلوئه ورا در منزل برای مصارف عمومیمیتوان گیاه آلوئه ورا را در منزل پرورش داد. کشت آن بسیار راحت است و فقط نیاز به زهکشی خوب، دمای معتدل و آب مناسب دارد. انواع آن در خاک شنی، که آب را خوب جذب میکند و در نور کم کشت میشود. البته اگر که دمای محیط بیرون حدود Cº ۴/ ۴ یا Fº ۴۰ باشد میتوان آنرا به داخل منزل منتقل کرد. این گیاه میتواند در تمامم مدت در مقابل نورخورشید هم قرار گیرد ولیکن بایستی تعداد دفات آبیاری آن را افزایش داد، البته
زمانی میبایست به آن آب داد که خاک آن رو به خشک شدن رود. در واقع این گیاه نیاز به آب کمیدارد به همین دلیل در مناطق گرمسیر نظیر مناطق جنوبی ایران به وفور یافت میشود.
دیدگاه تان را بنویسید