کیک اسفنجی نرم و خوشمزه مخصوص عصرانه

کد خبر: 653303

کیک اسفنجی با پف زیاد بافتی شبیه اسفنج دارد و پایه‌ای مناسب برای انواع کیک است. تهیه این کیک، فوت و فن‌های ظریفی دارد که تنها با دانستن این نکات می‌توانید یک کیک با پف زیاد تهیه کنید. در این مقاله با کلیه نکات لازم برای طبخ کیک اسفنجی با پف زیاد آشنا شوید.

سرویس سبک زندگی فرد ا: کیک اسفنجی با پف زیاد بافتی شبیه اسفنج دارد و پایه‌ای مناسب برای انواع کیک است. تهیه این کیک، فوت و فن‌های ظریفی دارد که تنها با دانستن این نکات می‌توانید یک کیک با پف زیاد تهیه کنید. در این مقاله با کلیه نکات لازم برای طبخ کیک اسفنجی با پف زیاد آشنا شوید. در ادامه این مطلب را به نقل از سایت ستاره می‌خوانیم.
کیک اسفنجی یکی از کیک‌های پایه در شیرینی پزی محسوب می‌شود که به صورت ساده یا به عنوان پایه در تهیه انواع کیک بستنی، کیک تولد، مافین و ... مورد استفاده قرار می‌گیرد. بافت این کیک به گونه‌ای است که وقتی بریده می‌شود از تعداد زیادی حباب تشکیل شده است. مواد اصلی مورد استفاده در تهیه کیک اسفنجی آرد، تخم مرغ، و شکر است و معمولا پس از طبخ با خامه، کرم کره، یا انواع میوه ترکیب می‌شود. میزان پف کیک اسفنجی بستگی به عوامل و نکاتی دارد که در حین پخت کیک رعایت می‌شود. در این مقاله سعی داریم یک کیک اسفنجی با پف عالی به شما معرفی کرده و همه نکات لازم در تهیه این کیک را بیان کنیم.
مواد لازم برای تهیه دو عدد کیک با قطر ۲۳ سانتی متر یا یک کیک به قطر ۲۵ سانتی متر با دیواره ۱۰ یا ۱۲ سانتی متر است. زمان آماده کردن مواد حدود ۳۰ دقیقه و زمان پخت حدودا ۵۰ دقیقه است.
مواد لازم برای تهیه کیک اسفنجی با پف زیاد آرد قنادی ۳۰۰ گرم شکر نیمه آسیاب شده ۳۰۰ گرم تخم مرغ ۶ عدد بکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری سر صاف (معادل ۴ گرم) نمک ۱/۴ قاشق چایخوری وانیل ۱/۴ قاشق چایخوری آب جوش ۱/۲ پیمانه طرز تهیه کیک اسفنجی با پف زیاد فر را روی درجه حرارت ۱۴۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا گرم شود. یک قالب نچسب ۲۵ سانتی با ارتفاع ۱۲ سانتیمتر آماده کرده و کنار دست خود قرار دهید. آرد، نمک و بکینگ پودر را مخلوط کرده و دو بار الک کنید. سفیده و زرده تخم مرغ‌هایی را که قبلا از یخچال خارج کرده اید و به دمای محیط رسیده، جدا کنید و در دو ظرف جدا بریزید. برای اینکه پف سفیده‌ها بیشتر شود و ثابت بماند کمی پودر تارتار به سفیده‌ها اضافه کنید و آن‌ها را با دور متوسط همزن بزنید، وقتی رنگ آن سفید شد نیمی از پودر شکر را به آن اضافه کنید و به هم بزنید تا فرم بگیرد (اگر ظرف را برگرداندید نریزد). سفیده تخم مرغ فرم گرفته
۶. زرده تخم مرغ، وانیل و بقیه پودر شکر را مخلوط کنید و کمی هم بزنید، آب جوش را به آن اضافه کنید و خیلی سریع هم بزنید. در این مرحله باید سرعت عمل داشته باشید. زرده‌ها را آنقدر هم بزنید تا کرم رنگ و کشدار شود. زرده تخم مرغ
۷. در این مرحله دیگر نیازی به همزن نیست، نیمی از سفیده را آرام با لیسک به زرده اضافه کنید و به صورت دورانی و فقط از یک سمت مخلوط کنید.
۸. یک سوم آرد را با الک به مواد اضافه کنید و با لیسک آن را فولد کنید یعنی مواد را خیلی آرام از یک سمت به سمت دیگر تا کنید. افزودن آرد به مواد
۹. سپس بقیه سفیده تخم مرغ و آرد را اضافه کنید و به همین ترتیب مخلوط کنید تا مایعی یکدست حاصل شود. فولد کردن مایه کیک
۱۰. مواد را بلافاصله داخل قالب بریزید، چون کیک خیلی پف می‌کند دو سوم قالب باید خالی باشد، قالب را در فری که از ۱۵ دقیقه قبل روشن شده و گرم است قرار دهید. ۱۱. حدود ۴۰ تا ۵۰ دقیقه زمان می‌برد تا کیک آماده شود، پس از این مدت کیک را با یک سیخ چوبی تست کنید و اگر پخته بود آن را از فر خارج کرده و اجازه دهید تا خنک شود. ۱۲. کیک را در ظرف مناسب برگردانید و تا کاملا خنک نشده آن را برش بزنید. ۱۳. کیک اسفنجی با پف زیاد آماده است و، چون در تهیه آن از هیچ روغنی استفاده نشده برای تزئین با خامه بسیار مناسب است. نکاتی که باید در تهیه کیک اسفنجی با پف زیاد رعایت کرد یکی از موادی که پف کیک اسفنجی را از بین می‌برد روغن است. به همین دلیل در کیک اسفنجی که آموزش داده شد هیچ گونه روغنی وجود ندارد. حتی قالب کیک را به هیچ وجه نباید چرب کرد یا از کاغذ روغنی استفاده کرد، چون با حرارت، چربی وارد بافت کیک می‌شود و حباب‌های هوای ایجاد شده در اثر زدن زرده و سفیده تخم مرغ را از بین می‌برد؛ بنابراین برای طبخ این کیک باید حتما از قالب نچسب استفاده شود و اگر قالب قبلا استفاده شده باید تمیز شسته و کاملا خشک شود تا هیچ اثری از روغن در آن باقی نماند. برای تهیه کیک اسفنجی از آرد قنادی استفاده شود یعنی آردی که دارای بافتی نرم و سفید و تازه باشد تا کیک حالت پوک تری پیدا کند.
شکری که برای کیک اسفنجی استفاده می‌کنید چند ثانیه در آسیاب خرد کنید. شکر نباید کاملا پودر شود بلکه باید خرد شود تا هنگامی که با سفیده تخم مرغ مخلوط می‌شود بتواند ساختار سفیده را بشکند و پف بیشتری ایجاد شود. یکی از عواملی که باعث پف زیاد کیک می‌شود، زدن سفیده تخم مرغ با پودر شکر به صورت جداگانه است که مخلوط شدن شکر با سفیده تخم مرغ باعث ایجاد حباب شده و این حباب‌ها منجر به پف کردن کیک می‌شوند.
اگر سفیده تخم مرغ کمتر یا بیشتر از حد زده شود، کیک پف نمی‌کند، سفیده را باید تا حدی زد که فرم بگیرد نه بیشتر. مخلوط کردن سفیده و زرده و آرد باید به صورت صحیح یعنی با لیسک سیلیکونی و به شکل دورانی صورت گیرد. کار کردن با لیسک سیلیکونی به علت انعطافی که دارد خیلی راحت‌تر است. سایز قالب هم یکی از عوامل مهم در پف کردن کیک است، اگر قالب نسبت به خمیر خیلی بزرگ باشد کیک پف نمی‌کند.
داغ بودن بیش از حد فر باعث پف نکردن کیک می‌شود.
در فر را تا زمانی که دو سوم زمان پخت سپری نشده به هیچ وجه باز نکنید، چون در غیر اینصورت کیک به اندازه کافی پف نمی‌کند.
در تهیه کیک اسفنجی با پف زیاد باید خیلی سریع عمل شود، همه مواد باید از قبل اندازه گیری و آماده شوند، و قالب کیک کنار دست آماده باشد تا حباب‌های ایجاد شده در مایع از بین نرود.
قبل از شروع پخت کیک اسفنجی، یک بار دستورالعمل کار را به صورت کامل بخوانید و بعد شروع به کار کنید تا در حین طبخ کیک بتوانید با سرعت بیشتری عمل کنید.
مواد مورد استفاده در تهیه کیک را باید از قبل از یخچال خارج کرد تا به دمای محیط برسد، زیرا سرد بودن مواد میزان کف کردن را کم می‌کند.
اندازه گیری مواد باید دقیق و کاملا مطابق با دستور انجام گیرد و فوت و فن‌های ذکر شده کاملا رعایت شود تا کیکی با کیفیت عالی عمل آید.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت