۱۰ توصیه نوروزی برای کنترل دیابت و فشار خون

کد خبر: 646307

یادتان باشد که به عنوان کسی که به دیابت مبتلاست در معرض ابتلا به بیماری‌هایی کلیوی هم قرار دارید و باید مراقب مصرف آب و مایعات‌تان باشید و یادتان نرود که حتما روزی ۸-۱۰ لیوان آب بنوشید تا بدن‌تان دچار کم آبی نشود. این مساله نه فقط برای حفظ عملکرد کلیه بلکه برای کنترل قند خون نیز ضروری است.

۱۰ توصیه نوروزی برای کنترل دیابت و فشار خون
سرویس سبک زندگی فردا؛ نیلوفر علیزاده: تعطیلات نوروزی فرصت مناسبی برای تغییر در عادت‌های غذایی و رسیدگی به سلامت بدن است اما همین ایام برای بعضی‌ها که مبتلا به بیماری‌های خاصی هستید ممکن است دردسر ساز شده و تنظیم بدنشان را به هم بزند. از این میان، دیابتی‌ها، مبتلایان به فشار خون و بیماری‌های گوارشی بیشتر در معرض خطر هستند اما با رعایت یک سری نکات ساده می‌توانند بیماری‌شان را مهار کنند و در عین حال از نوروز هم لذت ببرند.
۳ توصیه مهم برای دیابتی‌ها و کسانی که فشار خون بالا دارند در نوروز
برای پیشگیری یبوست در نوروز پیاده روی و مصرف مایعات را فراموش نکنید
۱. یکی از مهم‌ترین اختلالاتی که در ایام نوروز گریبانمان را می‌گیرد یبوست است که ممکن است به دلیل تغییر در عادات غذایی یا به دلیل بی‌تحرکی زیاد در این ایام به وجود بیاید و آزاردهنده شود. برای اینکه در طول تعطیلات دچار یبوست نشوید باید سعی کنید که در طی روز فعالیت فیزیکی‌تان را افزایش دهید. ممکن است به هر دلیل در این ایام نتوانید به باشگاه یا استخر و... سر بزنید اما حتی نیم تا یک ساعت پیاده روی هم می‌تواند گره از مشکل گوارشی شما باز کند. در ضمن یادتان باشد کلید دفع راحت و نرم، مصرف مایعات است. البته منظور از مایعات چای سیاه و احیانا که به وفور در مهمانی‌ها و دید و بازدیدهای نوروزی سرو می‌شود نیست، چون چه چای و چه قهوه از جمله عواملی هستند که در افرادی که زمینه اختلال گوارشی دارند، باعث تشدید یبوست می‌شوند و بهتر است با آب معمولی یا انواع چای‌های گیاهی به ویژه چای سبز جایگزین شوند.
۲. اگر دچار یبوست شدید از بین خوراکی‌های عیدانه بهتر است سراغ میوه‌های خشک به ویژه کشمش و انجیر بروید و در خانه هم از آلو یا برگه زردآلو استفاده کنید. آجیل هم جزو خوراکی‌های پرفیبر نوروزی است که البته به دلیل کالری بالا نباید در مصرف آن صرفه جویی کنید.
۳. اگر به دلیل رفت و آمد زیاد، مدام در حال مصرف غذای خشک هستید، یادتان باشد که حتما از سالاد و پودر سبوس گندم برنج در کنار غذا استفاده کنید. البته بهتر است مصرف سبوس را به آرامی شروع کنید و یک دفعه مقدار زیاد آن را مصرف نکنید تا دچتار نفخ نشوید.
۴. این نکته را نیز به خاطر داشته باشید که مصرف لبنیات پرچرب می‌تواند باعث تشدید یبوست شود بنابراین اگر در حال سفر هستید یا به شهر و روستای محل زندگی‌تان برگشتید، در مصرف این نوع لبنیات احتیاط کنید.
۵. یکی دیگر از نکات مهم در پیشگیری از یبوست این است که زمان ذفع را به تاخیر نیندازید و به محض اینکه احساس کردید بدنتان آماده دفع است خودتان را به دستشویی برسانید. این مساله به خصوص در ایام سفر اهمیت زیادی دارد چون هر چه قدر که به بدنتان و علائمی که نشان می‌دهد بی توجه باشید و دیرتر دستشویی بروید، مدفوع‌تان آب بیشتری از دست داده و خشک‌تر می‌شود در نتیجه خروج آن از بدن با سختی بیشتری همراه خواهد بود.
۳ توصیه مهم برای دیابتی‌ها و کسانی که فشار خون بالا دارند در نوروز
اگر دیابت دارید در نوروز میوه تازه مصرف کنید
۱. دیابتی‌ها و اطرافیان‌شان می‌دانند که قند و شکر و به طور کلی زیاده‌روی در مصرف تنقلات شیرین برای این بیماران در حکم خوردن سم است بنابراین نیاز به تاکید بیشتر نیست که اگر دچار دیابت هستید و قندتان تنظیم نیست بهتر است دور شیرینی را خط بکشید و در صورت لزوم بهتر است از انواع شیرینی‌هایی استفاده کنید که با قندهای مخصوص تهیه شده است.
۲. اگر قند خون شما با مصرف دارو تنظیم شده می‌توانید در حد اعتدال شیرینی بخورید اما بهتر است انواع خشک و کوچک آن را انتخاب کنید. اما در کنار این توصیه اصلی و کلیدی باید این نکته را نیز به خاطر داشته باشید که میوه‌ها به ویژه میوه‌های خشک نیز قند بالایی دارند و مصرف بیش از حدشان می‌تواند قند خون شما را با سرعت نجومی در ایام نوروز بالا ببرد.
۳. اگر می‌خواهید در عید دیدنی‌ها از پذیرایی میزبان بهره‌مند شوید بهتر است به جای میوه خشک سراغ میوه تازه بروید که آب بیشتری دارد و در نتیجه قند آن تغلیظ نشده است. از طرف دیگر بهتر است از بین میوه‌ها، آنهایی را انتخاب کنید که قند کمتری داشته باشند به عنوان مثال از بین موز و پرتقال، قطعا پرتقال برای شما انتخاب بهتر و هوشمندانه‌تر و سالم‌تری است.
۴. یادتان باشد که به عنوان کسی که به دیابت مبتلاست در معرض ابتلا به بیماری‌هایی کلیوی هم قرار دارید و باید مراقب مصرف آب و مایعات‌تان باشید و یادتان نرود که حتما روزی ۸-۱۰ لیوان آب بنوشید تا بدن‌تان دچار کم آبی نشود. این مساله نه فقط برای حفظ عملکرد کلیه بلکه برای کنترل قند خون نیز ضروری است.
۵. اگر به هر دلیل مجبور به استفاده از انسولین هستید، همیشه و به خصوص در هنگام سفر حتما انسولین کافی و همچنین مواد قندی ساده برای زمانی که دچار افت قند می‌شوید همراه داشته باشید.
۳ توصیه مهم برای دیابتی‌ها و کسانی که فشار خون بالا دارند در نوروز
کسانی که فشار خون بالا دارند در نوروز موز، کیوی و کشمش بیشتر بخورند
۱. فشار خون بالا می‌تواند شما را تبدیل به یک بمب ساعتی بکند و ایام نوروز با توجه به تغییراتی که در برنامه غذایی روزانه و فعالیت بدنی به وجود می‌آورد ریسک ترکیدن این بمب ساعتی را زیاد می‌کند. یادتان باشد که در این ایام هم درست مثل هر روز دیگری از سال به داروهایتان برای تنظیم فشار خون نیاز دارید به خصوص اگر قرار است سفر بروید.
۲. در دید و بازدیدهای نوروزی باید حسابی مراقب خوراکی‌هایی که می‌خورید باشید و به هر نوع تنقلات شور از جمله آجیل و انواع اسنک‌ها «نه» بگویید.
۳. از عوامل دیگری که ایام نوروز باعث افزایش فشار خون می‌شود مصرف زیاد از حد چای و قهوه در این ایام است و بهتر است تعادل را در مصرف این نوشیدنی‌ها رعایت کرده و بیش از ۳ فنجان چای یا قهوه در طول روز نخورید.
۴. از بین سبد میوه‌ای که میزبان برایتان آماده کرده بهتر است موز یا کیوی از ظرف آجیل کشمش را انتخاب کنید که پتاسیم بالایی داشته و به تنظیم فشار خون کمک می‌کند. همچنین حتما در طول روز یک وعده میوه‌های حاوی ویتامین ث از جمله مرکبات بخورید.
۵. اگر به سفر رفته‌اید یا غذا را در منزل اقوام و دستان میل می‌کنید نیز حواستان به مصرف انواع ترشی‌ها و زیتون شور و... باشد یادتان نرود که ممکن است این غذا به صورت رژیمی آماده نشده و نمک زیادی داشته باشد که تنظیم فشار خون شما را به هم می‌زند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد