سبزه ژله‌ای یک سبزه فوری و متفاوت برای سفره هفت سین

کد خبر: 642905

فقط کافی است یک چغندر تر و تمیز در خانه داشته باشید. چغندری که ریشه‌اش سالم باشد را حسابی بشورید و توی کیسه بگذارید و درش را هم ببندید.

سبزه ژله‌ای یک سبزه فوری و متفاوت برای سفره هفت سین
سرویس سبک زندگی فردا: در قسمت اول سبز کردن بذرهای متفاوت درباره بعضی سبزه‌های خاص شب عید گفتیم و این‌که چطور می‌شود به‌سادگی بی خیال گندم شد و به بذرهای دیگر رو آورد. حالا در ادامه به نقل از چی روش‌های سبز کردن بذرهای دیگر را داریم. اصلاً هیچ وقت به ذهنتان رسیده بود که تخمه کدوی شب عید را هم می‌شود سبز کرد؟
چطور سبزه عید متفاوت داشته باشیم؟ (قسمت دوم)
سبزه کدو مرمری:
از نیمه اسفند ماه می‌توانید به فکر سبز کردن تخمه کدو باشید. سبزه‌ای که ماندگاری بالایی دارد و شاید تا مدت‌ها بعد از عید هم برایتان باقی بماند. فقط لازم است نزدیک به یک لیوان تخم کدو را ۴۸ ساعت خیس کنید و بعد توی پارچه نمدار بریزید. یادتان باشد تخم کدوهایی که روی آب آمده‌اند مناسب سبزه نیستند و باید جدا شوند. آب هم باید توی این مدت ۲ روز عوض شود. کدو را که توی پارچه نمدار ریختید باید ۲ تا ۳ روزی پارچه را آب اسپری کنید تا جوانه‌ها بیرون بیایند. کدوهایی که جوانه ندارند را دور بریزید. توی هر ظرفی که دوست دارید یک نایلون با چند سوراخ پهن کنید و توی آن به‌اندازه ۱۰ سانتی‌متر خام گلخانه بریزید. خاک را نمدار کنید و کدوها را روی آن قرار بدهید. بعد هم روی مجموعه را یک نایلون با سوراخ‌های درشت بکشید. از این جا به بعد لازم است روزی ۲ بار به کدوها آب اسپری کنید. می‌توانید بی‌خیال خاک هم شوید ولی باید کدوها را در بستر مناسبی مانند خاک ژله‌ای یا پنبه قرار بدهید. بعدازاین که جوانه‌ها بزرگ شدند نایلون را بردارید و آب دادن را به روزی یک بار برسانید.
سبزه لبو:
فقط کافی است یک چغندر تر و تمیز در خانه داشته باشید. چغندری که ریشه‌اش سالم باشد را حسابی بشورید و توی کیسه بگذارید و درش را هم ببندید. روی کیسه هم چندتا سوراخ درست کنید تا هوا به گیاه برسد. چغندر بعد از چند روز شروع به جوانه زدن می‌کند. وقتی ریشه زد آن را داخل یک ظرف آب بگذارید. نکته اینجاست که این ظرف باید دهانه تنگی داشته باشد تا همه لبو توی آن نیفتد اما باید طوری باشد که ریشه ها و قسمت پایینی لبو کاملاً در آن قرار گرفته باشد. درواقع به یک تنگ شیشه‌ای بلند نیاز دارید که قطرش تقریباً با قطر لبو یکی باشد. قشنگی این سبزه به ریشه‌های آن است پس بی‌خیال استفاده از سفال و سرامیک و … شوید و فقط یک ظرف بلوری انتخاب کنید. ریشه‌ها در آب بعد از مدتی سریع رشد می‌کنند و منظره زیبایی می‌سازند. آب گلدان سبزه را هم هر ۲ تا ۳ روز یک بار عوض کنید. این سبزه توی زمان نوروز بر خلاف سبزه‌های دیگر هر روز زیباتر می‌شود و اگر درست‌وحسابی مراقبت شود تا ۴ ماه هم می‌ماند!
سبزه عدس:
عدس هم مانند ماش کمی برای جوانه زدن به زمان نیاز دارد برای همین از ۱۵ روز مانده به عید باید دست‌به‌کار سبز کردن آنها شوید. روش کار هم مانند ماش است. مقداری عدس را توی کاسه می‌ریزیم و با یکی دو بند آب در دمای اتاق به ان زمان می‌دهیم. عدس به طور معمول آب را به خودش جذب می‌کند پس این وسط فقط لازم است گاهی سری به ظرف بزید و آب از دست رفته‌اش را جبران کنید. حتی بهتر است آب عدس را هر روز عوض کنید. بعد از ۲ یا ۳ روز عدس‌ها لای دستمالی همیشه خیس‌خورده بگذارید. اینجاست که عدس تازه جوانه می‌زند. به‌محض این که جوانه‌ها را دیدید عدس‌ها را به ظرفی که می‌خواهید منتقل کنید و روی آن را با دستمالی خیس بپوشانید. جوانه‌ها که جان گرفتند دیگر نیازی به دستمال هم نیست. اسپری آب کفایت می‌کند. فقط یادتان باشد برای داشتن یک ظرف سبزه پر و پیمان دست و دل‌باز باشید و عدس‌ها را کمی پرتر توی ظرف بریزید تا شب عید سبزه‌تان تنک و خالی نماند!
سبزه شاهی و خرفه منداب:
این ۲ هم بذر لعابی به حساب می‌آیند یعنی می‌توانید از آنها برای درست کردن سبزه‌های عمودی استفاده کنید. فقط لازم است هرکدامشان را ۴ تا ۵ ساعت توی آب خیس کنید. شاهی به ۵ برابر آب و بذر منداب به ۲٫۵ برابر آب نیاز دارد. روش کار هم مانند خاکشیر است. می‌توانید روی سطح را خیس کنید و روی آن یک لایه پنبه بچسبانید. بعد رویش را پارچه تنظیف یا جوراب بکشید و بذرها را با دست بچسبانید. نایلون هم لازم دارید. با حفره‌های زیر و درشت. تا زمانی که بذرها جوانه نزده‌اند روزی ۳ بار به آنها آب اسپری کنید ولی بعد می‌توانید آب دادن را به روزی ۲ بار هم برسانید. بذر شاهی در ۶ روز و بذر منداب در ۴ روز آماده می‌شود. یادتان باشد سبزه‌تان به هوای آزاد نیاز دارد اما تا قبل از سبز شدن کامل اگر جریان باد به آن برسد همه زحمت‌هایتان به باد می‌رود.
سبزه‌های ژله‌ای: خیلی از خانم‌های شاغل نه وقت سر و سامان دادن به سبزه عید را دارند و نه از فرط خستگی روزهای شلوغ پایان سال حال و حوصله‌اش را. این وسط آنهایی که دوست دارند سبزه دست ساز خودشان را سر سفره سال نو بگذارند می‌توانند از یک ترفند خوب استفاده کنند. خاک ژله‌ای! این خاک‌ها که یک جورهایی پلیمر هستند رطوبت چندانی از دست نمی‌دهند و بنابراین برای کسانی که نمی‌خواهند زیاد برای گل و گیاه وقت بگذارند مناسب هستند. برای کاشت سبزه شب عید توی خاک‌های ژله‌ای کافی است خاک را با ۱ لیوان آب به مدت ۱۲ ساعت خیس کنید و بعد آن را آبکشی کنید. کار زمانی قشنگ‌تر می‌شود که از ظرف بلوری در زمان انتقال آن استفاده کنید. سه‌چهارم ظرف را با خاک ژله‌ای بپوشانید. بعد بذر دلخواهتان را اگر دانه درشت است بدون خیس کردن روی آن بپاشید و دوباره کمی خاک ژله‌ای روی آن بریزید. روی خاک را آب فشانی کنید و رویش را با نایلون بپوشایند. هر شب قبل از خواب هم یک بار خاک را اسپری کنید. بعد از ۳ تا ۴ روز جوانه‌ها سروکله شان پیدا می‌شود. اگر بذرها هم از نوع لعابی یا دانه‌ریز هستند کافی است فقط خاک ژله‌ای را روی سطح کمی له کنید تا بذرها کاملاً در لابه‌لای خاک نفوذ کنند. این بذرها را هم بدون خیس کردن روی خاک ژله‌ای بریزید و مانند دانه‌درشت‌ها با آنها رفتار کنید!
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت