سرویس سبک زندگی: همایش سرطان مری با حضور دانشجویان، رزیدنتها، متخصصان و اساتید برجسته کشور و شهرستان بابل با محوریت بررسی راههای شناخت و درمان این بیماری، برگزار شد که در ادامه برخی نتایج این همایش را به نقل از سایت ایسنا میخوانیم.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، در این همایش با بیان اینکه سرطان مری از جمله بیماریهای شایع در کشورهای در حال توسعه است، اظهار کرد: در سال، ۳۳۵هزار نفر به خاطر ابتلا به سرطان مری در جهان جان خود را از دست میدهند که ۹۰درصد از این میزان سهم کشورهای ضعیف و در حال توسعه است.
رضا ملک زاده، با اشاره بر اینکه این نوع از سرطان بیشتر در میان مردان دیده میشود، خاطرنشان کرد: تنها در ایران و چین در جهان، زنان سهم بیشتری از مردان درباره ابتلا به این بیماری دارند.
با ابراز نگرانی از افزایش آمار سرطان مری در شمال کشور، تصریح کرد: در دهه ۷۰ میلادی در دانشکده بهداشت دانشگاه تهران، مطالعاتی انجام و آماری گزارش شد که شیوع سرطان مری در استان گلستان در بین مردان ۱۶۵ و در زنان ۱۹۵ نفر در صدهزار نفر بوده است که این آمار نگران کننده بود.
ملک زاده با بیان اینکه در گلستان نیز از غرب به شرق استان این میزان تفاوت دارد، افزود: پزشکان با بررسیهای بیشتر متوجه شدند که از غرب به شرق، آمار ابتلا به سرطان مری کاهش پیدا میکند.
وی همچنین افزایش سرطان کلون روده بزرگ و پایین آمدن سرطان مری نسبت به دهههای قبل را نشان از تغییر سبک زندگی دانست و گفت: در کشور آمریکا از سال ۱۹۳۰ به بعد سرطان بدون هیچ برنامه ریزی کاهش پیدا کرد که بعدها با تحقیقات انجام شده متوجه شدند با اضافه شدن یخچال، رشد آمار سرطان با کاهش روبه رو بوده است.
معاون تحقیقات و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت با اشاره به اینکه استفاده از چای داغ در میان مردم گلستان فراوان است و این امر از عوامل اصلی شیوع سرطان مری به حساب میآید، خاطرنشان کرد: در گذشته استفاده از چای داغ در میان مردم گلستان مرسوم بوده که این امر یکی از دلایل ابتلا به سرطان است همچنین هر غذای داغ دیگری نیز این احتمال را افزایش میدهد.
ملک زاده از عوامل ایجاد سرطان مری به نداشتن یخچال، استفاده نکردن از غذای مناسب، آب بهداشتی و استفاده از غذاهای داغ اشاره و تصریح کرد: استفاده از مواد مخدر مانند تریاک می تواند خطر ابتلا به بیماری سرطان مری را تا دو برابر افزایش دهد.
وی افزود: نداشتن بهداشت دهان و دندان و استفاده از آب انبار نیز از عوامل مهم ایجاد این بیماری است.
ملک زاده با اشاره به اینکه چای با گرمای بیش از ۷۰ درجه میتواند بافت مری را با مشکلات فراوان رو به رو کند، گفت: مردم با تغییر رژیم غذایی خود و نخوردن نوشیدنیهای داغ میتوانند در جلوگیری از ایجاد این بیماری نقش موثری داشته باشند.
دیدگاه تان را بنویسید