سرویس سبک زندگی فردا: مواقعی که هوا آلوده است میتوانیم برای کاهش آثار سوء آن برخی از دمنوشهای طب سنتی را مصرف کنیم. در این مطلب چند دمنوش ساده و ترکیبی به شما معرفی خواهیم کرد که به سادگی میتوانید در خانه تهیه کنید و از خواص بیشمارشان لذت ببرید. یادتان باشد که در تهیه گیاهان مورد نیاز دقت کنیم و آن ها را از عطاریهای معتبر تهیه کنید. در ادامه این مطلب را به نقل از همشهری تندرستی بخوانید.
گل گاوزبان گل گاوزبان دارای طبیعت گرم و اثر نشاط آور، مقوی تمام بدن و آرامش بخش است. برگهای این گیاه به عنوان تصفیه کننده خون بسیار موثر هستند. این دمنوش ورم و التهاب کلیهها را درمان و کلیهها را تقویت می کند، ادارا آور است و در تنظیم اختلالات ادراری و تعریق، موثر است. برگهای تازه گل گاوزبان دارای مقدار زیادی ویتامین C است و درمان سرماخوردگی تنگی نفس و گلودرد، مفید است؛ به ویژه زمانی که با عسل طبیعی مخلوط شود.
شیوه دم کردن: داخل قوری که گنجایش سه پیمانه آب جوش را داشته باشد، گل گاوزبان و نبات را ریخته، سپس لیمو عمانیها را شسته و با چنگال روی پوست آن چند سوراخ ایجاد میکنیم؛ و بعد لیموها به محتویات قوری و آب جوش پر میکنیم. سپس روی بخار کتری یا سماور قرار داده و دمنوش را به مدت ۲۰- ۳۰ دقیقه دم میکنیم. این دمنوش مسکنی است برای کسانی که خسته هستند یا دچار استرس میشوند.
مریم گلی مریم گلی گیاه دارویی با طبع گرم و خشک است. آرام بخش و در رفع استرس موثر است علاوه بر آن یک ضدآلزایمر قوی محسوب میشود که حافظه افراد سالمند را تقویت میکند. دمنوش مریم گلی، ضد تشنج و در رفع خستگی ذهنی و افزایشی قدرت تمرکز مفید است. جالب است بدانید که برگهای مریم گلی به عنوان رفع کننده سوء هاضمه، نفخ معده، درد شکم است.
روش آماده سازی: دو قاشق غذاخوری برگ مریم گلی را در یک قوری بریزید و آب جوش با دمای ۷۰ یا ۸۰ درجه به آن اضافه کنید و اجازه دهید دمنوش تان به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه دم بکشد. این دمنوش طعم تلخی دارد. پس در صورت تمایل، برای شیرین کردن آن میتوانید از نبات یا عسل استفاده کنید.
آویشن آویشن دارای طبع گرم و خشک است. این گیاه دارای خواص فراوانی است از جمله: بازکننده انسدادها، تحلیل برنده بادها و بلغم، ضد اسپاسم، موجب تنقیه ریه و معده و کبد و رودهها از رطوبت و بلغم شده و مانع صعود بخار به مغز میگردد. همان گونه که بیان شد مهمترین مورد استفاده طبی آن رفع سرفه در کاربرد ریوی است و پس از آن خاصیت گوارشی و... . است.
روش آماده سازی: یک و نیم قاشق چای خوری پودر آویشن با سه قاشق چای خوری آویشن تازه به ازای هر لیوان آب در حال جوش اضافه کنید و حداقل ۲۰ دقیقه بگذارید تا دم بکشد و سپس از صافی بگذرانید و با یک قاشق عسل میل کنید.
سنبل الطیب دمنوشی مهربان و لطیف که به علف گربه هم معروف است. ریشه سنبل الطیب گرم و خشک است و از ایام دور و دراز دمنوشی آرام بخش، ضد اضطراب برای افرادی که مدام در استرس و بی خوابی به سر میبرند تجویز میشده است. اگر سردرد امان تان را بریده این دمنوش را حتما امتحان کنید زیرا خواص درمانی و تسکین دهنده بالایی دارد. این گیاه در طب سنتی چندین جور درمان را برعهده دارد. از جمله کمردرد، پادرد، دل درد.
روش آماده سازی: مثل تهیه بیشتر جوشاندهها و دمنوشها، سنبل الطیب را در قوری میریزیم و میگذاریم دست کم ۱۵ تا ۲۱ دقیقه در آب جوش با در بسته، بماند تا دم بکشد. ریشهها معمولا زمان بیشتری از برگ لازم دارند تا زمان دم کشیدن عصاره را به آب بدهند. میتوانیم بخشی از ریشه را پودر کنیم تا زمانی کمتری برای دم کشیدن ببرد.
بادرنجبویه داروی مورد علاقه پزشک بزرگ ایرانی، ابوعلی سینا بود که جهت تقویت قلب و انبساط روح تجویز میکرده است. بادرنجبویه دارای طبیعت گرم و خشک است و به شکلهای مختلف از جمله: عصاره روغنی، روغن، پماد، کمپرس و دم کرده استفاده میشود. این گیاه همانند یک داروی مسکن بر روی دستگاه عصبی مرکزی عمل میکند و به همین دلیل آرام بخش و مفرح و نشاط آور است. دمنوش این گیاه در آرام کردن درد معده با منشأ عصبی، احساس چنگ زدگی در معده، تپش قلب، سردردهای یک طرفه، سرگیجه، عصبانیت، بیخوابی، استفراغهای دوران بارداری، درد عصبی دندان، خوشبو کننده دهان و رفع تندخویی در زنان موثر است.
روش آماده سازی: ابتدا ۵۰ گرم برگ بادرنجبویه را درون قوری ریخته و آب جوش را به آن اضافه می نیم و مدت ۱۵ دقیقه صبر میکنیم تا دم بکشد.
دیدگاه تان را بنویسید