سرویس سبک زندگی فردا: امروزه زندگی در شهرهای بزرگ و صنعتی، استرس های کاری، غذاهای حاضری و ناسالم، مصرف کافئین بیش از حد و الگوی نامناسب خوابیدن، همگی باعث ورود سموم مختلف به بدن می شود. اما سوال اینجاست که چه اندامی از بدن مجبور است این میزان از سم را تحمل کند؟ جواب این سوال کلیهها است. در ادامه این مطلب را به نقل از زندگی آنلاین بخوانید.
این عضو از بدن به طور پیوسته در ۲۴ ساعت ۷ روز هفته به کار مشغول بوده و همانند یک فیلتر، تمام سموم بدن را خارج میکند. زمانی که میزان مواد سمی بدن بیشتر از حد توان سم زدایی این عضو کوچک شود، عملکرد کلیهها آهسته میشود و در نتیجه به مرور مستعد تولید سنگ، عفونت، کیست و تومور شده و در نهایت مرگ این عضو حیاتی را به دنبال خواهد داشت.
مصرف آب زیاد مهمترین کار برای سم زدایی منظم کلیهها، مصرف هر چه بیشتر آب طبیعی است. نوشیدن ۸ لیوان آب در روز میتواند کار کلیهها را در پاکسازی سموم بدن آسان کند که در نتیجه، ادراری شفاف و فاقد هرگونه بوی تند و زننده ایجاد میشود. وقتی رنگ ادرار، زرد بسیار تیره میشود، یعنی دچار غلظت شده و سموم به اندازه کافی از بدن خارج نشدهاند. اما رنگ زرد شفاف نشان میدهد که کلیهها کار خود را به خوبی انجام داده و سموم با موفقیت از بدن خارج شدهاند.
کافئین و نوشیدنیهای گازدار به جای آب مایعاتی مثل نوشابههای گازدار و یا نوشیدنیهای حاوی کافئین هرگز نمیتوانند جایگزینهای مناسبی برای آب باشند. همچنین، بسیاری بر این باورند که انواع چای و آبمیوه های مختلف میتوانند به سم زدایی کلیهها کمک کنند. اما از لحاظ پزشکی ثابت شده که تنها آب طبیعی به این فرآیند یاری میرساند. علیرغم اینکه این دسته از نوشیدنیها، انواع ویتامین و مواد معدنی مختلفی دارند اما به دلیل داشتن کافئین و شکر زیاد، به کلیهها آسیب رسانده و نمیتوانند وظیفه آب را در روند سم زدایی کلیهها به درستی انجام دهند.
میوه ها، دوست کلیهها میوهها و سبزیجات سرشار از ماده معدنی پتاسیم هستند و نقش مهمی در پاکسازی کلیهها ایفا میکند. مرکباتی مثل انگور، لیمو شیرین، پرتقال، طالبی، موز، کیوی، زردآلو و آلو بخارا و همچنین شیر و ماست حاوی مقدار زیادی پتاسیم هستند. گنجاندن این دسته از مرکبات و میوهها در برنامه غذایی روزانه، تعادل الکترولیتی خون را حفظ کرده و عملکرد بهینه کلیهها را در پی خواهد داشت.
افزودن جو به رژیم غذایی جو، که از خانواده غلات کامل است، میتواند کلیهها را از سموم پاک کرده و از رسیدن آسیب به کلیهها در بیماران دیابتی با قند کنترل نشده، ممانعت کند. بنابراین، از جوی کامل و یا آرد تهیه شده از آن به جای آرد جوی تصفیه شده در برنامه غذایی روزانه خود استفاده کنید.
اجتناب از مصرف پروتئین بیش از حد تحقیقات پزشکی ثابت کرده است که تنها غذایی که باعث ایجاد آسیب در کلیهها میشود، مصرف بیش از حد پروتئین است، زیرا، بدن برای سوخت و ساز پروتئین ها باید زحمت زیادی بکشد. در نتیجه مواد اضافی زیادی موسوم به کراتین ایجاد میشود. بدین ترتیب، اگر مقدار کراتین خون بالا برود، کلیه ها به خوبی نمیتوانند آن را فیلتر کنند و دچار اختلال میشوند.
دیدگاه تان را بنویسید