چگونه «ماهی قرمز» بیمار را بشناسیم؟

کد خبر: 636623

موقع خرید باید توجه کرد که باله‌های ماهی تا نخورده و شنای متعادلی داشته و علایم عصبی همچون چرخش دور خود و کوبیدن سر به دیواره آکواریوم نداشته باشند.

چگونه «ماهی قرمز» بیمار را بشناسیم؟
سرویس سبک زندگی فردا: یک مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان با اشاره به امکان انتقال برخی بیماری‌ها همچون «سالمونلا» و «سل پوستی» از ماهیان و آبزیان، به کسانی که علاقه به تهیه و نگهداری از ماهی قرمز برای سفره هفت‌سین دارند، توصیه‌های بهداشتی ارائه کرد. در ادامه این مطلب را به نقل از مهر بخوانید.
چگونه «ماهی قرمز» بیمار را بشناسیم؟
دکتر پگاه رستمی در خصوص شرایط نگهداری و خرید ماهی قرمز اظهار داشت: ماهی‌های زینتی از جمله ماهی قرمز علاوه بر اینکه اثرات فراوانی در روح و روان انسان دارند، اما در شرایط نگهداری غیر بهداشتی ممکن است ناقل بیماری‌هایی مثل «سالمونلا» و «سل پوستی» باشند.
مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه افزود: با توجه به نزدیک شدن به ایام نوروز و طبق رسم و رسومات برای تهیه و خرید ماهی قرمز بهتر است به مراکز تحت نظر و دارای مجوز دامپزشکی مراجعه کنند.
وی به شهروندان توصیه کرد؛ از خرید ماهی از افرادی که به صورت متراکم و در شرایط نامناسب اقدام به نگهداری ماهی می‌کنند، خودداری کنند.
دکتر رستمی خاطرنشان کرد: موقع خرید باید توجه کرد که باله‌های ماهی تا نخورده و شنای متعادلی داشته و علایم عصبی همچون چرخش دور خود و کوبیدن سر به دیواره آکواریوم نداشته باشند.
وی حالت بیرون زدگی چشم‌های ماهی، تشکیل گلوله‌های پنبه‌ای اطراف دهان، دور دم و باله‌ها و سفید شدن پوست ماهی را از علائم ماهی‌های بیمار عنوان کرد.
رستمی در مورد شرایط نگهداری ماهی قرمز نیز گفت: برای هر قطعه ماهی به یک تا ۲ لیتر آب نیاز است و باید نسبت سقف به حجم نیز رعایت شود و از ظروف دهان گشاد برای تبادل بهتر اکسیژن استفاده کرد.
مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه کلرزدایی آب مورد استفاده در تنگ ماهی را از دیگر موارد مهم در نگهداری برشمرد و یادآور شد: حتما ۲۴ ساعت قبل از استفاده باید آب را در جایی نگهدارند تا کلر آن خارج شود.
دکتر رستمی اظهار داشت: غذادهی به ماهی‌ها روزی یک یا دو مرتبه بیشتر نباید باشد و هربار به میزانی باشد که بلافاصله توسط ماهی مصرف شود و باقی مانده غذا در سطح آب باقی نماند.
به گفته این مقام مسئول، تنگ ماهی باید هفته‌ای یک یا دو مرتبه توسط نمک ضدعفونی شود و در هنگام رهاسازی نیز ماهی در استخرهای تعبیه شده در پارک ها رها شوند.
وی تصریح کرد: ماهی‌ها به هیچ وجه نباید در آب‌هایی مثل رودخانه که به آب‌های آزاد راه پیدا می‌کنند رها شوند چون امکان دارد ماهی ناقل بیماری، حیات وحش را آلوده و شرایط اکوسیستم را به هم بزنند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت