سرویس سبک زندگی فردا: دنیایی که در آن زندگی میکنیم قواعدی دارد که کاملا ملموس است؛ مثلا اگر به آینهای نور بتابانیم بازتاب آن به ما برمیگردد. در ادامه این مطلب را به نقل از همشهری آنلاین بخوانید.
یا اگر ما به جسمی نیرویی وارد آوریم، متقابلا آن جسم هم به ما نیرو وارد میآورد و هزاران قانون و مقررات ملموس دیگر. در كنار این قوانین طبیعی، قوانین دیگری نیز وجود دارد كه از جنس قوانین فیزیك و شیمی نیست. بعضی از این قوانین قراردادی است؛ مثل جریمه شدن با عبور از چراغ قرمز. ولی بعضی از قواعد و مقررات، غیبی و در عین حال حتمی است! زیرا وعده الهی در پشت آن نهفته است. یكی از این مقررات در خصوص تجسس و عیبجویی است.
قوانین الهی كه در روایات معصومین به آن اشاره شده حاكی از حداقل ۲ رابطه سبب و مسببی است؛ اول اینكه عیب جو و تجسسگر محبوبیت خود را بین مردم از دست میدهد و دوم اینكه هر كس در جهت برملا ساختن عیوب مردم برآید خداوند عیبش را برملا میسازد. متأسفانه این خصلت ناپسند در بین بسیاری از ما رواج دارد. كمتر كسی را میتوان یافت كه در لوح زندگیاش هیچ نقطه سیاه و تیرهای یافت نشود.
اینكه ما ذرهبین بهدست بگیریم و بهدنبال یافتن این نقاط تیره در زندگی مردم باشیم خلاف جوانمردی است، هرچند سنت الهی بر این تحقق یافته است كه دود این عمل به چشم خودمان برود. بسیاری از سؤالاتی كه ما از اطرافیان میپرسیم و مربوط به حریم خصوصی افراد است، همگی میتواند تجسس تلقی شود. همچنین با گسترش وسایل ارتباط جمعی، دریچهای جدید و خطرناك برای تجسس و عیبجویی گشوده شده است كه اگر غفلت كنیم مشمول وعده الهی میشویم. بسیاری از جستوجوهای اینترنتی ما حریم خصوصی افراد را دربر میگیرد! سایتها و وبلاگهای اینترنتی لبریز از عكسها و فیلمهای خصوصی افراد سرشناس است. حجم بالایی از اطلاعاتی كه در شبكههای اجتماعی رد و بدل میشود به حریم شخصی دیگران صدمه وارد میآورد و اینها همه روزی بهخود ما لطمه وارد میكند و ما بهعنوان یك شهروند اگر در پی عیوب و اسرار سایرین باشیم براساس وعده الهی روزی خواهد رسید كه اسرار خصوصی ما نیز دست بهدست و گوش به گوش در جامعه میچرخد.
دیدگاه تان را بنویسید