شیوه‌های روانشناختی در برخورد با همسر تنبل!

کد خبر: 628102

شاید بد نباشد گاهی اجازه دهید همسرتان عوارض انجام ندادن کارها را تجربه کند. اگر قرار گذاشته‌اید که آشغال‌ها را همسرتان بیرون ببرد، سعی کنید جمع شدن زباله‌ها برای یک هفته و بو گرفتن آن‌ها را تحمل کنید اما اجازه دهید در نهایت همسرتان این کار را انجام دهد.

شیوه‌های روانشناختی در برخورد با همسر تنبل!
سرویس سبک زندگی: جارو کردن، گردگیری، آشپزی، شستن لباس ها و اتوکشیدن، خرید روزانه برای خانه، شستن ظروف و نظافت آشپزخانه، نظافت حمام و دستشویی، کمک به حمام بچه‌ها، غذا دادن به بچه ها، نظارت بر انجام تکالیف، کمک به مسواک و خواب بچه‌ها، بیرون بدن زباله‌ها، نظافت ماشین و بنزین زدن، گردش بردن بچه‌ها و... لیست کارهای خانه و امور مربوط به فرزندان، طولانی و کارها بسیار زیاد و البته برخی از آن ها تکراری و خسته کننده است. واقعیت این است که انجام همه این کارها از عهده یک نفر بر‌نمی‌آید و باید گفت وای به روزی که یکی از همسران مشارکت چندانی در انجام این کارها نداشته باشد! در ادامه این مطلب را به نقل از سایت سپیده دانایی می‌خوانیم.
شیوه‌های روانشناختی در برخورد با همسر تنبل!
تنبلی شما با همسرتان چه می کند؟
همکاری نکردن همسران در انجام کارهای خانه و امور فرزندان می‌تواند عوارض زیادی را بر روابط بین همسران و البته سلامت روان آن‌ها داشته باشد. به عنوان مثال پژوهش‌ها نشان داده است که زنانی که بیشتر کارهای خانه و امور مربوط به فرزندان را به تنهایی انجام می‌دهند، از زندگی مشترک خود احساس رضایت کمتری داشته، در برابر بیماری‌های جسمانی آسیب‌پذیرترند و احتمال ابتلا به افسردگی در آن‌ها بیشتر است و یا همسرانی که به تنهایی ناچار از انجام مسئولیت‌های خانه و بچه‌ها هستند بیشتر به موضوع طلاق فکر می‌کنند.
البته این وضعیت که مسئولیت کارها بیشتر بر عهده تنها یک والد باشد می‌تواند برای فرزندان نیز ایجاد مشکل کند. به عنوان مثال در خانه‌هایی که پدر مشارکت کمتری در تربیت بچه‌ها دارد، پسران در حدود سن سه سال و نیمگی اضطراب بالاتری دارند و دختران در این سن توانایی انجام کارهای کمتری در مقایسه با همسالان خود را دارند؛ اما در مقابل کودکانی که امور مربوط به مدرسه خود را با مشارکت هم پدر و هم مادر خود انجام می‌دهند در مدرسه از معلم خود کمتر نافرمانی دارند. اما علی‌رغم تمامی این فواید باز هم همسرانی هستند که تمایل چندانی به کارهای خانه از خود نشان نمی‌دهند.
گاهی این مرد خانه است که وظیفه خود را تنها در کار بیرون می‌داند و گاهی این خانم خانه است که اگر بیرون از خانه کار می‌کند، دیگر تمایلی به انجام کار خانه ندارد و یا گاهی علی‌رغم این که بیرون کار نمی‌کند، علاقه‌ای به انجام امور مربوط به خانه و فرزندان از خود نشان نمی‌دهد.
چه کنیم؟
اگر همسری دارید که در کارهای خانه و فرزندان مشارکت چندانی ندارد، پس با ما همراه شوید و نکات پیشنهادی ما را مرور کنید. شاید برخی از این نکات بتواند گره از کار شما باز کند!
به کمک دغدغه های همسرتان به او انگیزه دهید
اگر می‌خواهید با همسرتان برای انجام کارها قول و قرار بگذارید، سعی کنید از دغدغه‌های او برای اجبار به کار کردن او بهره بگیرید. به عنوان مثال سلامت بچه‌ها یکی از موضوعاتی است که همه والدین به آن حساس هستند. در عوض گفتن این که «کمی هم وقت صرف بچه‌ها بکن، می‌دونی چه قدر وقته اون‌ها رو یه پارک نبردی!» بگویید «می‌دونی که بچه‌ها تو سن رشد هستند و فعالیت جسمی برای سلامت‌شان خیلی مهم است، لطفا این هفته اون‌ها رو حتما یه پارک ببر» و یا برای موثرتر بودن درخواست‌های مربوط به بچه‌ها، آن‌ها را از زبان بچه‌ها بیان کنید. به عنوان مثال این که «مبینا خیلی دوست داره براش کتاب بخونی، کتاب امشب رو گذاشتم کنار تخت خوابش، لطفا زحمتش رو بکش.»
به جای همسرتان کار نکنید
اگر قول و قراری برای کارهای خانه گذاشته‌اید، سعی کنید تا حد امکان از کمک بدون دلیل اجتناب کنید. البته این موضوع تنها یک استثنا دارد و آن موضوع بچه‌هاست. اگر همسر شما به بچه‌ها قولی داده و می‌دانید برای عملی شدن آن قول به کمک شما نیاز دارد، بدون این که جلوی بچه‌ها به رویش بیاورید به او کمک کنید. یادتان باشد اگر وجهه یکی از والدین پیش بچه‌ها آسیب بییند، عوارض آن در طولانی مدت گریبان‌گیر هر دو والد خواهد شد.
اما غیر از این مورد، شاید بد نباشد گاهی اجازه دهید همسرتان عوارض انجام ندادن کارها را تجربه کند. اگر قرار گذاشته‌اید که آشغال‌ها را همسرتان بیرون ببرد، سعی کنید جمع شدن زباله‌ها برای یک هفته و بو گرفتن آن‌ها را تحمل کنید اما اجازه دهید در نهایت همسرتان این کار را انجام دهد.
بعد از انجام کار البته تشکر بدون هرگونه نیش و کنایه را فراموش نکنید! یا اگر قرار بر پخت شام توسط همسرتان است و بعد از رسیدن از سر کار متوجه می‌شوید که چیزی در خانه ندارید، به هیچ عنوان پیشنهاد سفارش شام از بیرون را ندهید، سعی کنید گرسنگی را تحمل کنید و به نان و پنیر بسنده کنید اما چیز دیگری آماده نکنید.
اگر هم همسرتان در نهایت شامی ساده و البته با طعمی نه چندان دلچسب آماده کرد، از او تشکر کنید و نه از دستپخت او به دروغ تعریف کنید و نه از او ایراد بگیرید. تنها از تلاش او برای این که به قول و قرارتان متعهد بوده، تشکر کنید. یادتان باشد اگر شما مسئولیت‌های همسرتان را انجام دهید درواقع مسئولیت‌ناپذیری او را تایید کرده‌اید.
روحیات خود را بشناسید
گاهی اوقات این ویژگی‌های ماست که مانع فعالیت بیشتر همسر ما در خانه می‌شود. اگر قرار باشد هر زمان همسر ما کاری انجام داد، ایراد کار او را به رویش بیاوریم، درواقع در طولانی مدت او را به انجام ندادن کار تشویق کرده‌ایم.
اگر خانم‌تان آشپزی خیلی خوبی ندارد، سعی کنید کمتر از او ایراد بگیرید. به این ترتیب می‌توانید امیدوار باشید که او به آشپزی کردن ادامه داده و البته پیشرفت کند! و یا اگر شوهرتان آن طور که ایده‌آل شماست زیر مبل‌ها را جارو نمی‌کشد، به او سرکوفت نزنید. بگذارید به کارش ادامه دهد.
چرا که سرکوفت شما به معنای آن خواهدبود که در نوبت بعد شما ترجیح می‌دهید که خودتان کل خانه را جارو کنید!
دلگرمی را فراموش نکنید
گاهی افراد متوجه می‌شوند همسرشان که تا پیش از این فعال‌تر بوده، حالا آرام آرام ترجیح می‌دهند کمتر در کارهای خانه مشارکت کرده و به نوعی تنبلی را ترجیح می‌دهد.
اما چرا چنین اتفاقی می‌افتد؟ هر چند عوامل مختلفی می‌تواند مسبب این امر باشد اما دو نکته در برخورد همسران در این زمینه می‌تواند به آن دامن بزند. اول قدرشناس نبودن.
اگر قرار باشد ما به تصور این که فعالیت‌های همسرمان در خانه جز وظایف اوست از او تشکر نکنیم، آرام آرام انگیزه کار را در او کاهش داده ایم. همه افراد نیاز دارند که توسط دیگران مورد قدردانی قرار بگیرند. قدردانی باعث دلگرمی شده و به افراد نیرو می دهد تا به انجام کارهایی که حتی مورد علاقه آن ها نیست و یا بسیار کسل کننده و تکراری است، ادامه دهند. پس اگر می‌خواهید همسرتان مشارکت بیشتری داشته باشد، بابت کوچک‌ترین کار او نیز تشکر کنید.
اما علاوه بر قدرشناس بودن بابت کارهای همسر، نکته مهم دیگری نیز می تواند باعث دلگریم و فعالیت بیشتر همسر در خانه شود. همسرتان را ببینید، به نیازهای او توجه کنید و به او ابراز علاقه کنید.
شاید به نظر برخی ارتباط روشنی بین بی‌توجهی به همسر و تمیز نشدن خانه و یا نبردن زباله‌ها وجود نداشته باشد اما هر زمان که فردی احساس کند همسرش او را نه به خاطر خودش که به خاطر خدماتی که ارائه می‌دهد، می‌خواهد، ممکن است ارام آرام دلسرد شده و انجام آن خدمات را کاهش دهد.
اگر شما بتوانید به همسرتان نشان دهید که به او توجه داشته و او را دوست دارید، می توانید امیدوار باشید که او نیز علاقه بیشتری برای مشارکت در کارهای خانه از خود نشان خواهد داد. خلاصه دلگرمی از شما و مسئولیت‌پذیری از همسرتان.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت