نازک شدن تارهای موی سر با ٧ دلیل پزشکی ارتباط دارد

کد خبر: 627605

ریزش مو اغلب می‌تواند نتیجه‌ یک مشکل در سلامت یا از عوارض داروهایی باشد که برای درمان مشکل خود استفاده می‌کنید. اختلالات تیروئید و مشکلات قلبی حتی زمانی که درمان شوند اغلب با نازک و شکننده شدن مو همراهند و می‌توانند منجر به ریزش موها شوند.

نازک شدن تارهای موی سر با ٧ دلیل پزشکی ارتباط دارد
نازک شدن تارهای موی سر با ٧ دلیل پزشکی ارتباط دارد
سرویس سبک زندگی فردا: بسیاری از جنبه‌‌های زندگی ما از آنچه می‌خوریم گرفته تا نحوه آرایش موها، بر استحکام الیاف مو اثر می‌گذارند. از طرفی مانند عضلات و استخوان‌‌ها، موها هم با بالا رفتن سن شکننده‌تر و پراکنده‌تر می‌شوند که به معنی نیاز آن به مراقبت هدفمند خواهد بود. با این اوصاف، دلایل نازک شدن موهای سر را می توان به ٧ وضعیت پزشکی نسبت داد. در ادامه این متن را به نقل از سلامت نیوز بخوانید.
استرس بیش از حد: بدن ما به استرس از راه‌‌های متفاوتی واکنش نشان می‌‌دهد. ریزش مو یکی از آن‌‌هاست. استرس عاطفی می‌تواند محرکی برای کاهش چشم‌گیر یا حتی توقف چرخه‌ عادی رشد مو باشد. درمان و کاهش استرس با کمک پزشک باعث می‌شود به مرور زمان دوباره موهای شما رشد عادی پیدا کند. مانند استرس عاطفی، بدن ما به استرس فیزیکی مانند بیماری‌ها، جراحات یا جراحی با ریزش مو واکنش نشان می‌دهد. استرس فیزیکی اغلب با مصرف دارو همراه است و در نهایت خود آن گاه منجر به استرس عاطفی نیز می‌شود. شما برای درمان نیاز به زمان دارید. بازسازی موهای شما پس از یک استرس فیزیکی تا حد زیادی به این بستگی دارد که بدن چگونه درمان شده و به حالت عادی برمی‌گردد.
مشکلات قلبی و بیماری های تیروئید: ریزش مو اغلب می‌تواند نتیجه‌ یک مشکل در سلامت یا از عوارض داروهایی باشد که برای درمان مشکل خود استفاده می‌کنید. اختلالات تیروئید و مشکلات قلبی حتی زمانی که درمان شوند اغلب با نازک و شکننده شدن مو همراهند و می‌توانند منجر به ریزش موها شوند.
کاهش سطح استروژن: در دوران بارداری سطوح استروژن بالا در زنان منجر به ضخیم شدن موها می‌شود. بعد از این دوران که همراه با کاهش سطوح این هورمون است، ریزش و نازک شدن موها کاملا مشهود خواهد بود. سطوح استروژن در دوران یائسگی نیز کاشه می‌یابد و نازک شدن تارهای مو را به همراه دارد اما اگر شما جوان هستید و سطح استروژن در شما پایین است، با پزشک‌تان در مورد مصرف داروهایی برای حفظ تعادل هورمونی مشورت کنید.
بالا بودن سطح آندورژن: در برخی زنان، ریزش و نازک شدن مو ممکن است به دلیل افزایش هورمون‌های مردانه مانند آندروژن باشد. این عدم تعادل هورمونی جنبه ارثی دارد و یا این که ناشی از کیست تخمدان، بارداری و یا یائسگی است. قرص‌های ضدبارداری با تجویز پزشک، ممکن است برای تغییر این وضعیت مفید باشد.
کمبودهای تغذیه‌ای: اگر در صورت تعادل هورمونی، هنوز هم شاهد نازک شدن تارهای مو هستید، دلیل آن می‌تواند یک کمبود تغذیه‌ای به ننام کمبود فریتین باشد؛ یک نوع آهن که سطوح کم آن منجر به عملکرد نامطلوب تیروئید می‌شود و همین قرایند از دست دادن موها را به همراه دارد. یک آزمایش خون ساده می‌تواند سطوح فریتین را در خون شما اندازه‌گیری کند و مشخص نماید که نیاز به دریافت مکمل آهن دارید یا نه. مصرف مکمل‌های آهن برای سی روز متوالی می‌تواند فرایند رشد موها را تغییر دهد.
ژنتیک: متاسفانهDNAشما می‌تواند مقصر اصلی ریزش موهایتان باشد و در این رابطه شما کار زیادی نمی‌توانید انجام دهید. با وجودی که ریزش موی ارثی اغلب در مردان وجود دارد اما گاه در زنان نیز دیده می‌شود. اگر این مشکل را دارید در ابتدا با پزشک خود مشورت کنید تا مطمئن شوید مشکل خاصی در سلامت خود ندارید. سپس سعی کنید بهترین مراقبت را از موها و پوست سر خود داشته باشید تا مطمئن شوید موهایتان در بهترین شرایط رشد می‌کنند.
مصرف برخی داروها: مصرف برخی از داروها (مانند استاتین‌ها، داروهای ضد‌افسردگی، ضد‌اضطراب و ضد‌فشار‌خون) یا هورمون‌ها (مانند داروهای جایگزین هورمون تیروئید) باعث ریزش مو می‌شود. این امر چرخه طبیعی رشد موها را با مشکل مواجه کند. در این شرایط، موهای شما به فاز استراحت رفته و به صورت مکرر می‌ریزند.
پرتوهای آفتاب: حتی اگر از برنزه کردن منصرف شده باشید، باز هم احتمالش هست که موهای شما در معرض پرتوهای فرابنفش باشند. این پرتوها به تدریج استحکام و خاصیت ارتجاعی موهای شما را از بین می‌برند. قرار گرفتن در معرض نور خورشید در طولانی مدت باعث تضعیف و شکستن تارهای مو می‌شود و ریزش مو را به دنبال دارد.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت