ابتلا به کبد چرب با یک وعده غذایی چرب!

کد خبر: 626106

یک بررسی کوچک جدید نشان می‌دهد که حتی خوردن یک وعده غذای پرچرب- مثلا چیزبرگر و سیب‌زمینی سرخ‌کرده یا پیتزا پپرونی- کارکرد کبد را مختل می‌کند.

شفاآنلاین: پژوهشگران دریافتند که میزان‌ بالای چربی اشباع‌شده که در چنین غذاهایی یافت می‌شود، به‌طور فوری کارکرد کبد را مختل می‌کند و ممکن است بدن در مسیر دچار شدن به بیماری وخیم قرار دهد. دکتر مایکل رودن، یکی از نویسندگان مقاله این پژوهش گفت:‌ «این اثرات شبیه ناهنجاری‌هایی است که در افراد دچار بیماری متابولیک شدید مانند کبد چرب و سیروز کبدی دیده می‌شود.» رودن گفت: «یافته‌های ما تصویری از نخستین تغییرات در متابولیسم کبد منجر به کبد چرب و سیروز کبدی در پس‌زمینه چاقی و دیابت نوع ۲ را به دست می‌دهد.» او مدیر علمی مرکز دیابت آلمان در دانشگاه هاینریش هاینه در دوسلدورف است. اینکه این تغییرات متابولیک پس از خوردن یک غذای پرچرب طول می‌کشد، روشن نیست. کبد نقش اساسی در فراوری چربی‌ها و کربوهیدرات‌هایی دارد که افراد می‌خورند.
در برخی موارد هنگامی که غذاهای چرب به‌طور مکرر به میزان زیاد خورده می‌شود، چربی در کبد تجمع می‌یابد و باعث عارضه‌ای به‌نام کبد چرب غیرالکلی می‌شود. این عارضه همگام با همه‌گیری چاقی در آمریکا افزایش یافته است و تصور می‌شود که ۲۵ درصد از افراد در آمریکا دچار آن باشند. کبد چرب ممکن است به سیروز کبدی بینجامد که با ایجاد بافت جوشگاهی در کبد و از کار افتادن آن مشخص می‌شود.
دکتر هانال ایکی-جاروینن استاد پزشکی در دانشگاه هلسینکی در فنلاند گفت:‌ «ما می‌دانیم که رژیم‌های غذایی سرشار از چربی اشباع‌شده باعث کبد چرب می‌شوند.»
ایکی- جاروینن، یکی از نویسندگان مقاله تفسیری همراه با مقاله این بررسی جدید گفت:‌«چربی‌های اشباع‌شده ماند کره، پنیرهای چرب و روغن نارگیل از بدترین غذاها برای خوردن از دیدگاه تاثیر بر کبد هستند.» پژوهشگران در این بررسی ۱۴ مرد جوان سالم لاغراندام را واداشتند که یا دارونما یا یک دوز روغن پالم را بخورند که بر حسب وزنشان مقدارش متفاوت بود. روغن پالم میزان‌هایی از چربی اشباع‌شده ایجاد می‌کند که معادل با چربی اشباع‌شده ناشی از خوردن یک پیتزای پپرونی هشت تکه‌ای یا چیزبرگر به همراه یک بسته بزرگ سیب‌زمینی سرخ‌کرده است.
به گفته رودن، این وارد کردن مقدار زیادی چربی به بدن این افراد باعث شد که کبد آنان ۷۰ درصد بیشتر گلوکز تولید کند که می‌توانست میزان‌های قند خون را در طول زمان بالا ببرد. این وضعیت به‌طور بالقوه می‌تواند باعث کاهش حساسیت به انسولین شود که مقدمه دچار شدن به دیابت نوع ۲ است. او یادآور شد که وارد کردن مقدار زیاد چربی همچنین باعث شد که سلول‌های کبدی سخت‌تر کار کنند که می‌تواند بر آن‌ها فشار آورد و در ایجاد بیماری کبدی نقش داشته باشد. به‌علاوه، چربی اشباع‌شده توانایی کبد برای ذخیره گلوکز نسبت به چربی را کاهش داد که به گفته رودن در طول زمان می‌تواند زمینه‌ساز بیماری کبد چرب باشد. به گفته رودن ممکن است افراد سالم بتوانند به‌آسانی بر این اثرات غلبه کنند، اما افرادی که به‌طور مکرر غذاهای مملو از چربی می‌خورند، ممکن است این توانایی را از دست بدهند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت