۱۱ پیشنهاد برای حفظ زیبایی و دوام پرده‌های خانه

کد خبر: 625293

چروک شدن پرده‌ها هم دغدغه‌ای است که بسیاری از کدبانوها هنگام شستن پرده‌ها با آن روبه‌رو هستند. برای اینکه مجبور نشوید تا سختی اتو زدن آن همه پارچه را متحمل شوید، باید پرده را در همان حالت که نم‌دار است، آویزان کنید.

۱۱ پیشنهاد برای حفظ زیبایی و دوام پرده‌های خانه
سرویس سبک زندگی: نگهداری از لوازم خانه، نکته مهمی است که نه‌تنها به زیبایی محیط زندگی ما کمک می‌کند، بلکه می‌تواند کمک زیادی به اقتصاد خانواده کند؛ بنابر این اطلاع از نکات و ریزه‌کاری‌های خانه‌داری، نقش مهمی در این زمینه دارد. به‌طور مثال، پرده‌ها یکی از مهم‌ترین وسایل در چهاردیواری خانه هستند، زیرا علاوه بر جلوه دادن به محیط زندگی، از ورود بیش از اندازه نور به اتاق‌ها جلوگیری کرده و همچنین فضای خصوصی برای ما ایجاد می‌کنند که از دید دیگران پنهان است. برای اینکه بتوانید دوام آن‌ها را بیشتر کنید و نگذارید جلوه و زیبایی‌هایشان نیز از بین برود، می‌توانید نکات زیر را که به نقل از سایت تبیان بیان شده، مد نظر قرار دهید:
۱۱ پیشنهاد برای حفظ زیبایی و دوام پرده‌های خانه
** بسیاری از افراد تمایل ندارند که به‌دفعات، پرده‌های خانه‌شان را شست‌وشو کنند، زیرا این کار به‌تدریج، دوام و جلوه این وسایل را کاهش می‌دهد. برای اینکه این زمان را طولانی کنید، پیشنهاد می‌شود تا هر چند وقت یک‌بار، گردوخاک‌های روی آن را با جارو برقی تمیز کرد. برای جلوگیری از اینکه پرده با مکش جارو برقی داخل لوله‌های آن شود و آسیب ببیند، یادتان باشد که میزان مکش آن را کم کنید یا یک صفحه پلاستیکی مشبک را در دهانه جارو برقی قرار دهید.
** به یاد داشته باشید اینکه چه زمانی باید پرده‌ها را شست و این کار را باید در طول سال ،چند بار انجام داد، بیشتر بستگی به محیطی که در آن زندگی می‌کنید دارد. اگر در شهرهایی زندگی می‌کنید که هوای آلوده دارند و گردوغبار، همیشه در آن‌ها وجود دارد، باید فاصله‌های شست‌وشو را کم کنید، زیرا طولانی بودن این فاصله زمانی، پرده‌های شما را کدر خواهد کرد؛ بنابر این نگذارید پرده‌ها بیش از حد کثیف شوند. دیگر اینکه پیش از شست‌وشو، به‌خوبی پرده‌ها را بتکانید تا حداقل بخشی از گردوغباری که روی آن‌ها جا خوش کرده است، پاک شود.
اگر جنس پرده‌های شما توری هستند، باید بدانید که این جنس پارچه، خیلی زود گردوغبار محیط را به خود جذب می‌کند؛ بنابر این شستن آن‌ها به‌دقت و ظرافت بیشتری نیاز دارد. ما به شما شست‌وشو در آبی را توصیه می‌کنیم که مقدار کمی در آن نمک اضافه کرده‌اید. این کار کمک می‌کند تا آلودگی به‌طور کامل از پرده‌های توری خارج شود.
** اگر جنس پرده‌های شما توری هستند، باید بدانید که این جنس پارچه، خیلی زود گردوغبار محیط را به خود جذب می‌کند؛ بنابر این شستن آن‌ها به‌دقت و ظرافت بیشتری نیاز دارد. ما به شما شست‌وشو در آبی را توصیه می‌کنیم که مقدار کمی در آن نمک اضافه کرده‌اید. این کار کمک می‌کند تا آلودگی به‌طور کامل از پرده‌های توری خارج شود.
البته شما می‌توانید برای شستن این جنس پرده، از راهکار دیگری نیز کمک بگیرید. اینکه آن‌ها را چند بار با آب سرد شسته و بعد کمی مایع سفیدکننده به آن اضافه کنید. مراقب باشید آن را به‌طور مستقیم روی پرده نریزید، زیرا موجب پوسیدگی پرده خواهد شد. باید مایع سفیدکننده را در داخل آب بریزید. اکنون بگذارید پرده‌ها به‌خوبی خیس بخورند و بعد آن‌ها را با پودر لباسشویی شسته و آب بکشید. نکته‌ای که باید به آن توجه کنید این است که مواد سفیدکننده، آسیب زیادی به الیاف پارچه زده و مدت دوام آن‌ها را کاهش می‌دهند؛ بنابر این تا حد امکان از آن‌ها استفاده نکنید.
یادتان باشد پارچه‌های نخی را باید قبل از برش و دوخت، برای یک تا دو ساعت درون لگن بزرگی بگذارید تا به‌خوبی خیس بخورند، سپس آن‌ها را خشک کرده و اتو کنید. با این کار مانع از آب رفتن و کوتاه شدن پرده‌ها بعد از نخستین شست‌وشو خواهید شد. البته بهتر است به میزان هر لیتر آبی که پرده را در آن قرار داده‌اید، یک قاشق غذاخوری نمک طعام اضافه کنید، این کار همچنین به شما کمک می‌کند که احتمال رنگ دادن در برخی از پارچه‌ها را تا حد امکان کاهش دهید و موجب تثبیت رنگ پارچه‌تان شوید.
** بسیاری از پارچه‌ها بعد از چند بار شست‌وشو، حالت یا به عبارتی آهار خود را از دست می‌دهند و بی‌حالت می‌شوند. برای جلوگیری از این کار، شما می‌توانید یک لیوان نشاسته را در یک لیوان آب سرد درون ظرفی ریخته و حل کنید و آن را تا حدی حرارت دهید که لعاب بیندازد. وقتی به‌خوبی لعاب انداخت، محتویات ظرف را در لگن آب سرد ریخته و هم بزنید تا به‌خوبی مخلوط شود. اکنون باید پرده‌تان را که به‌خوبی شسته‌اید و تمیز شده است، به مدت نیم ساعت در آن خیس کنید و بعد بگذارید خشک شود.
چروک شدن پرده‌ها هم دغدغه‌ای است که بسیاری از کدبانوها هنگام شستن پرده‌ها با آن روبه‌رو هستند. برای اینکه مجبور نشوید تا سختی اتو زدن آن همه پارچه را متحمل شوید، باید پرده را در همان حالت که نم‌دار است، آویزان کنید. البته اگر پرده را با دست شسته‌اید، بعد از آبکشی برای مدت کوتاهی باید آن را روی طناب پهن کنید تا آب آن تا حدی برود که بتوانید آن را آویزان کنید.
برای اینکه پرده‌های سفید و براقی داشته باشید، باید یک عدد صابون را رنده کرده و درون آبی که می‌خواهید پرده‌ها را در آن بشویید بریزید و بگذارید پارچه شما برای مدتی در آن خیس بخورد.
** اگر قصد دارید پرده‌ها را با ماشین لباسشویی بشویید، فراموش نکنید که درجه آب باید ولرم باشد تا پرده‌ها آسیب نبیند، علاوه بر این، پیشنهاد می‌شود از خشک‌کن استفاده نکنید.
** برای اینکه پس از تمیز شدن پرده‌ها، آلودگی چوب پرده موجب کثیف شدن آن‌ها و هدر رفتن زحمات شما نشود، بهتر است آن را با دستمال به‌خوبی تمیز کنید و حلقه‌های آن را نیز با سرکه رقیق شده بشویید تا دوباره براق شوند. اگر در خانه از چوب‌پرده‌های قدیمی استفاده می‌کنید و گیره‌ها در آن به‌سختی جابجا می‌شوند، بهتر است در فضایی که گیره‌ها باید حرکت کنند، صابون بمالید.
** لکه‌دار شدن پرده‌ها مشکلی است که بسیاری از کدبانوها با آن مواجه هستند، احتمال ایجاد چنین لکه‌هایی در پرده‌های آشپزخانه به دلیل پخت‌وپز در این محیط، بیش از سایر اتاق‌های خانه است. اگر شما هم‌چنین دغدغه‌ای دارید، باید بعد از اینکه پرده‌ها را از چوب پرده جدا کردید، ابتدا لگن بزرگی را از آب سرد پر کنید و به آن یک لیوان آب‌لیمو یا سرکه بیفزایید. حالا پرده‌هایتان را ۱۰ دقیقه درون این لگن قرار دهید تا خیس بخورند. سپس می‌توانید آن‌ها را با دست بشویید یا آن‌ها را درون ماشین لباسشویی بیندازید.
** درصورتی‌که مصمم هستید پرده‌ها را اتو کنید، باید این کار را زمانی انجام دهید که پارچه شما در حالت نم‌دار قرار دارد. البته توصیه ما به شما این است که از پارچه نخی برای این کار استفاده کنید. به این ترتیب که پارچه را روی پرده انداخته تا مانع سوختن یا جا ماندن رد اتو روی آن شوید. یادتان باشد پرده‌هایی که جنس پارچه‌های آن‌ها ابریشم، مخمل یا ساتن است، بعد از هر بار شست‌وشو، نیاز به اتو دارند تا حالت و زیبایی خود را باز یابند. در هنگام اتو کشیدن باید به درجه‌بندی‌های مشخص شده روی اتو نیز توجه کنید و حرارت این وسیله برقی را با جنس پارچه هماهنگ کنید.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت