چرا جهت دکمه‌های پیراهن زنانه و مردانه متفاوت است؟

کد خبر: 623793

واضح است که پوشاک زنانه و مردانه تفاوت‌های آشکاری با هم دارند اما یکی از تفاوت‌هایی که شاید خیلی‌ها به آن توجه نکرده‌اند جهت دکمه‌های پیراهن‌های زنانه و مردانه است. دکمه‌های پیراهن زنانه در سمت چپ و دکمه‌های پیراهن مردانه در سمت راست قرار دارد. اما علت این تفاوت چیست؟ این سنت از ۱۸۵۰ میلادی باب شده.

چرا جهت دکمه‌های پیراهن زنانه و مردانه متفاوت است؟
چرا جهت دکمه‌های پیراهن زنانه و مردانه متفاوت است؟
سرویس سبک زندگی فردا: واضح است که پوشاک زنانه و مردانه تفاوت‌های آشکاری با هم دارند اما یکی از تفاوت‌هایی که شاید خیلی‌ها به آن توجه نکرده‌اند جهت دکمه‌های پیراهن‌های زنانه و مردانه است. دکمه‌های پیراهن زنانه در سمت چپ و دکمه‌های پیراهن مردانه در سمت راست قرار دارد. اما علت این تفاوت چیست؟ این سنت از ۱۸۵۰ میلادی باب شده اما تاکنون دلیل محکمی برای این تفاوت ذکر نشده و به نظر می‌رسد تنها یک سنت جنسیت‌گرایانه باعث این تفاوت شده است اما تاریخ‌نگاران و کارشناسان نظریات مختلفی در این زمینه دارند که در این مقاله به نقل از چی بپوشم آن‌ها را بررسی می‌کنیم. چرا جهت دکمه‌های پیراهن زنانه و مردانه متفاوت است؟
اسب‌سواری
چون در قرن نوزدهم زنان از زین‌های یک‌طرفه استفاده می‌کردند وجود دکمه‌ها در سمت چپ مانع از نفوذ باد خنک به داخل لباس‌هایشان می‌شد. البته این نظریه چندان محکم و قابل تایید نیست.
زنان اشراف
در قرن گذشته بیشتر زنان اشراف خودشان لباس نمی‌پوشیدند و خدمت‌کارانشان این کار را برایشان انجام می‌دادند و برای خدمتکاران راست دست این کار ساده‌تر بود. زنان متوسط و فقیر نیز به تقلید از اشراف لباس‌های خود را طراحی می‌کردند و می‌دوختند. این نظریه پذیرفته شده‌ترین نظریه در این زمینه است.
حمل سلاح توسط مردان
چون مردان با دست راست خود سلاح حمل می‌کردند می‌توانستند با دست چپ دکمه‌های پیراهن خود را ببندند ولی زنان به این کار نیازی نداشتند در نتیجه راحتی مردان مهم‌تر بود.
نابرابری جنسیتی
همان‌طور که گفته شد این اتفاق بیشتر ریشه در تبعیض‌ها و تفاوت‌های جنسیتی در قرن نوزدهم دارد. چون در این دوران مردان جنس برتر و زنان جنس پست تلقی می‌شدند و هر گونه شباهت میان لباس‌های مردانه و زنانه مذموم شمرده می‌شد. بنابراین طراحان با این تدبیر سعی کردند، تفاوت جایگاه زن و مرد را در اجتماع القا کنند که این به سنتی همیشگی تبدیل شد.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت