چه کار کنیم افسردگی پس از زایمان نگیریم!

کد خبر: 622148

تغییرات هورمونی، سابقۀ خانوادگی، افسردگی مزمن، ناهنجاری دوقطبی بودن یا دیگر بیماری‌های روانی عواملی هستند که احتمال بروز افسردگی پس از زایمان را افزایش می‌دهند. استرس در طول دوران بارداری طبیعی است اما نگرانی‌های پیش از بارداری دربارۀ چگونگی بارداری و مشکلات احتمالی باعث بروز نگرش منفی نسبت به بارداری در شما می‌شود.

چه کار کنیم افسردگی پس از زایمان نگیریم!
چه کار کنیم افسردگی پس از زایمان نگیریم!
سرویس سبک زندگی فردا: بهتر است ابتدا کمی دربارۀ افسردگی بعد از زایمان بدانیم. تغییرات هورمونی، سابقۀ خانوادگی، افسردگی مزمن، ناهنجاری دوقطبی بودن یا دیگر بیماری‌های روانی عواملی هستند که احتمال بروز افسردگی پس از زایمان را افزایش می‌دهند. استرس در طول دوران بارداری طبیعی است اما نگرانی‌های پیش از بارداری دربارۀ چگونگی بارداری و مشکلات احتمالی باعث بروز نگرش منفی نسبت به بارداری در شما می‌شود. به همین خاطر با شروع تغییرات در سبک زندگی‌تان مانند بیماری، از دست دادن شغل و موقعیت اجتماعی و گذشتن از برخی علایق، دچار افسردگی می‌شوید. اما راهکارهایی وجود دارند که به شما کمک می‌کنند تا دوران پس از زایمان را به راحتی پشت سر بگذارید. در ادامه این مطلب را به نقل از سلامت نیوز بخوانید.
انتظاراتتان را مدیریت کنید
قرار نیست نوزادی که به دنیا می‌آورید به زیبایی کودکانی که در تبلیغات می‌بینید باشد. آنها بیش از ده روز سن دارند. همه نوزادان زمانی که متولد می‌شوند کمی پف‌آلود، قرمز و چروک هستند. و پس از دو هفته به حالت طبیعی درمی‌آیند. انتظار غیرواقع داشتن از نوزاد و حتی زایمان باعث شوکه شدن و تضعیف روحیه‌تان می‌شود. بنابراین سعی کنید تا جایی که می‌توانید اطلاعاتتان را در زمینه بارداری و زایمان بالا ببرید و با مادران دیگر دربارۀ تجربه‌هایشان صحبت کنید و قبول کنید که هیچ اتفاقی قابل پیش‌بینی نیست. لازم نیست در ذهنتان چهرۀ کودکتان را تجسم کنید، اجازه دهید او با ورود به این دنیا شما را شگفت‌زده کند.
اجازه دهید خانواده‌تان به شما کمک کنند
شاید از آن دسته افرادی باشید که همیشه خودتان کارهایتان را انجام می‌دهید و اجازۀ کمک به دیگران نمی‌دهید. بهتر است خودتان را آماده کنید و این طرز فکر را عوض کنید. زیرا در روزهای اول پس از زایمان بدون کمک مادر یا خواهرتان نمی‌توانید از پس کارهای پس از زایمان مانند حمام نوزاد، شیردهی، بهبود زخم‌های زایمان، خستگی و شب‌بیداری‌ها بربیایید.
خوب بخوابید
زمانی که نوزادتان می‌خوابد شما هم استراحت کنید و به فکر کارهایتان نباشید. مطالعات نشان می‌دهند که مادرانی که پس از زایمان، حداقل ۸ ساعت در روز می‌خوابند، دچار افسردگی نمی‌شوند. دو شب در هفته جدا از نوزاد بخوابید و از همسر یا مادرتان بخواهید وظیفه شب‌بیداری را بر عهده بگیرد و او را با شیر خشک یا شیر دوشیده شده خودتان تغذیه کند.
خوب بخورید
تحقیقات نشان می‌دهند که کمبود برخی مواد مغذی مانند ویتامین B و D می‌تواند احتمال بروز افسردگی پس از زایمان را افزایش دهد. ممکن است نتوانید سر فرصت یک وعده غذایی کامل بخورید اما این دلیل نمی‌شود که تغذیه خودتان را فراموش کنید. باز هم از اطرافیان کمک بگیرید تا مراقب نوزاد باشند و خودتان کمی غذا بخورید.
ورزش کنید
فعالیت فیزیکی نه تنها به کاهش وزن‌تان کمک می‌کند، بلکه روحیه‌تان را بالا نگه می‌دارد. آمار نشان می‌دهند که مادرانی که نه در دوران بارداری و نه پس از آن ورزش نمی‌کنند، بیشتر در معرض ابتلا به افسردگی پس از زایمان قرار می‌گیرند. روزانه ۲۰ دقیقه انجام تمرینات یوگا، پیاده‌روی و نرمش‌های پس از زایمان به کمک نوزاد، در پیشگیری از بروز افسردگی، بسیار مؤثر است.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت