ارتباط انسان با جن تا چه مقدار ممکن است اتفاق بیفتد؟

کد خبر: 621962

به اذن الهی، جنیان مؤمن برای پیامبران و امامان مسخر می‌شدند و برای آن‌ها خدمت می‌کردند. نیز ممکن است برخی صالحان صاحب ولایت و معنویت نیز جنیان را تحت تسخیر در آورند.

ارتباط انسان با جن تا چه مقدار ممکن است اتفاق بیفتد؟
سرویس سبک زندگی فردا: در ابتدا باید اشاره شود که ممکن است در این باره بین مردم و عوام الناس قصه‌ها و افسانه‌های بسیاری مطرح باشد از جمله همین که در پرسش اشاره شده. در ادامه این مطلب را به نقل از شهر سوال بخوانید.
ارتباط انسان با جن تا چه مقدار ممکن است اتفاق بیفتد؟
به چند نکته باید توجه شود:
جن تحت تسخیر آدمی در می‌آید و انسان می‌تواند از او کار بکشد حتى افراد سرکش آن ها را به زنجیر و بند بکشد. از این رو در قرآن آمده که جنیان تحت تسخیر حضرت سلیمان بوده و او از آن ها کار می‌کشید. (۱) برخی شیطان‌های جنی برای جناب سلیمان غواصی و کارهای سنگین انجام می‌دادند که در توان آدمی نبوده است. (۲)
از این گونه آموزه‌های قرآن به دست می‌آید که جن تحت تسخیر آدمی در می آید. به اذن الهی، جنیان مؤمن برای پیامبران و امامان مسخر می‌شدند و برای آن‌ها خدمت می‌کردند. نیز ممکن است برخی صالحان صاحب ولایت و معنویت نیز جنیان را تحت تسخیر در آورند. (۳)
غیر از این نوع ارتباط رویکرد منفی رابطه جن با انسان است که برای وسوسه و فریب آدمی عمل می‌کند. از این رو در سوره «الناس» آمده برخی از جنیان و انسان‌ها مردم را وسوسه می‌کنند. بنا بر این دو نوع ارتباط بین جنیان و آدمیان وجود دارد. ولی ارتباط با جنیان و یارى گرفتن از آن‏ها در امور منفی و مانند آن درست نیست؛ اما به جهت روابط ناسالمی که بعضی انسان ها با جنیان برقرار می کنند و آن ها را برای کارهای نادرست به خدمت می‌گیرند، از نظر فقهی بین فقها اختلاف است که آیا جایز است جنیان را تسخیر کرد و آن‏ها را به خدمت گرفت؟
در مجموع مى توان گفت: اگر این کار نسبت به جنیان مومن باشد و مایه آزارشان گردد، جایز نیست، ولى اگر مایه آزارشان نشود، روا است.
البته به کارگرفتن آن‏ها براى کارهاى نامشروع حرام است. آیا اصل ارتباط برقرار کردن با این موجودات از نظر شرعی جایز است؟ ثانیا کیفیت برقراری این عمل چگونه بوده و به علاوه احضار و ارتباط به چه منظوری صورت می‌پذیرد؛ در باب احضار و تسخیر جن از منظر فقهی دو نظریه وجود دارد: بعضی مثل امام خمینی می‌فرماید: تسخیر اجنه حرام است. (۴) بعضی مانند آیت الله بهجت می‌فرماید: اگر موجب ضرر بر مسلمانی نباشد، اشکال ندارد.(۵) پی نوشت: ۱. نمل (۲۷) آیه ۱۷ و انبیا (۲۱) آیه ۸۲. ۲. ص (۳۸) آیه ۳۷. ۳. محمد تقی مصباح معارف قرآن، نشر مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، ۱۳۸۰ش، ص ۳۱۲. ۴. امام خمینی(ره)، تحریرالوسیله، نشر موسسه آثار امام خمینی، ج ۱، ص ۴۷۳ .
۵. آیت الله بهجت، استفتاآت، ج۴، سوال ۶۴۲۴ و ۶۴۲۵.
۱

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت