سرویس سبک زندگی فردا: آمازون بزرگترین جنگل بارانی جهانی است که در شمال آمریکای جنوبی قرار دارد. این جنگل در خاک ۹ کشور گسترده شده و یکی از عوامل جذب گردشگر به این مناطق است. رود آمازون نیز در امتداد این جنگل جریان دارد و مانند خون در رگهای آن جاری است. اگر دوست دارید با حقایق بسیار جالب این جنگل انبوه بیشتر آشنا شوید، این مقاله را به نقل از کجارو بخوانید.
جنگلهای حارهای آمازون یکی از شاهکارهای خلقت بوده و به علت وجود آبوهوایی گرم و رطوبت بسیار زیاد، وجب به وجب آن پوشیده از گیاهان و درختان انبوه است. وجود این جنگلها برای کرهی زمین به قدری مهم است که برخی آن را «ریههای کرهی زمین» مینامند. در این مقاله جذابترین حقایق در مورد جنگلهای سرسبز آمازون را با شما به اشتراک میگذاریم:
۱. ۲۰ درصد اکسیژن زمین توسط جنگلهای حارهای آمازون تولید میشود. ۲. جنگل آمازون بیش از نیمی از جنگلهای بارانی جهان را تشکیل میدهد. ۳. در طول ۴۰ سال گذشته حداقل ۲۰ درصد از جنگلهای آمازون از بین رفتهاند. ۴. مساحت جنگل های آمازون ۵ میلیون و پانصد هزار کیلومتر مربع است که ۲ برابر مساحت کشور آرژانتین است. ۵. روی رودخانهی آمازون هیچ پلی ساخته نشده است.
۶. باد، شن و ماسه را از صحرای بزرگ آفریقا به جنگلهای آمازون میآورد و مواد معدنی مورد نیاز آن را تامین میکند. یعنی صحرا این جنگل حارهای را بارور و حاصلخیز میکند. ۷. انسانها برای اولین بار حداقل ۱۱۲۰۰ سال پیش در جنگلهای آمازون سکونت یافتند. ۸. جنگلهای حارهای آمازون حداقل از ۵۵ میلیون سال پیش وجود داشتند. ۹. از هر ۱۰ گونهی شناختهشده در جهان، یکی در جنگلهای آمازون زندگی میکند. ۱۰. نام آمازون از اساطیر یونانی به نام «آمازونها» آمده است. آنها گروهی از زنان جنگجو بودند. در بسیاری از قبیلههای این منطقه، زنان همپای مردان میجنگیدند. ۱۱. قبلا رودخانهی آمازون در جهت مخالف (یعنی از شرق به غرب) جریان داشت. ۱۲. تقریبا ۴۰۰ میلیارد درخت، از ۱۶ هزار گونهی مختلف در جنگلهای حارهای آمازون رشد میکنند. ۱۳. پروانههای آمازون، اشک لاکپشت میخورند!
۱۴. حدود ۶۰ درصد جنگلهای آمازون در برزیل قرار دارد؛ ۱۳ درصد آن در خاک پرو، ۱۰ درصد آن در کلمبیا و قسمتی از آن نیز در ونزوئلا، اکوادور، بولیوی و سه کشور دیگر قرار گرفته است. ۱۵. زیر رودخانهی آمازون در برزیل یک رودخانهی زیرزمینی به طول ۴ کیلومتر وجود دارد که ممکن است طول آن به اندازهی رودخانهی آمازون باشد اما عرض آن صدها برابر بزرگتر از آن است! ۱۶. در سال ۲۰۰۸، نروژ یک میلیارد دلار (دلار آمریکا) برای نجات جنگلهای آمازون کمک کرد. ۱۷. حجم آب رودخانهی آمازون، ۵ برابر بیشتر از هر رودخانهی دیگر روی زمین است. ۱۸. از نظر علمی بیش از ۴۰ هزار گونهی گیاهی، ۲۲۰۰ نوع ماهی، ۱۲۰۰ پرنده، ۴۲۰ پستاندار، ۴۲۰ دوزیست و ۳۷۰ خزنده در منطقهی آمازون طبقهبندی شده است.
۱۹. شهر ایکیتوس در پرو، بزرگترین شهر در جهان است که از طریق جاده دسترسی به آن امکان ندارد. این شهر در اعماق جنگلهای آمازون واقع شده و بیش از ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد. ۲۰. مطالعهای در سال ۱۹۹۹ انجام گرفت که نشان داد یک کیلومتر مربع از جنگلهای آمازون میتواند ۹۰۷۹۰ تن از گیاهان زنده را در خود جای دهد. ۲۱. جنگ آمازون خانهی بیش از ۲/۵ میلیون گونه از حشرات است.
دیدگاه تان را بنویسید