سرویس سبک زندگی فردا؛ عطیه اسماعیلی: از قدیم گفتهاند فرزندی که متولد میشود با خود برکت و روشنی به خانه میآورد. آموزههای دین مبین اسلام نیز این نکته را تاکید میکند که هیچ وقت نگران روزی فرزند نباشیم. این روزها اما گرانی قیمتها و شرایط اقتصادی شاید نگرانیهایی را برای تامین هزینههای بیمارستان، پزشک و لوازم مورد نیاز به وجود بیاورد. این شرایط البته برای زوجهای جوان که برای اولین بار فرآیند به دنیاآمدن فرزند را تجربه میکنند، سختتر است و استرس و نگرانی بیشتری به همراه دارد. به محض مطلع شدن از بارداری میتوان با برنامهریزی و پیشبینی هزینهها این نگرانی را به دست فراموشی سپرد و از لحظات شیرین انتظار برای تولد فرزند لذت برد. راهکارهایی که میخوانید میتواند تا حدودی به شما کمک کند تا آرامش بیشتری داشته باشید و قدم نورسیده را جشن بگیرید.
در ابتدا لازم است برای چند سوال اساسی پاسخ آماده کرده باشید؛ تصمیم گرفتهاید زایمان طبیعی باشد یا سزارین؟ یا پزشک شما در این مورد تصمیم میگیرد؟ آیا شما یا همسرتان در سازمانی مشغول به کار هستید؟ کارفرمای شما یا همسرتان بیمه مکمل درمانی را برایتان در نظر گرفته است؟ این بیمه شامل چه درصد از هزینهها و خدمات میشود؟ اگر این طور باشد برای تنظیم بودجه پیش بینی شده کارتان راحت خواهد بود.
بیمارستان
- لیستی از بیمارستانهایی که پزشک شما با آنها کار میکند را تهیه کرده و نزدیکترین بیمارستان به محل زندگی خود یا والدینتان را انتخاب کنید و سریعترین مسیر برای رسیدن به بیمارستان را یاد بگیرید.
- چنانچه تحت پوشش بیمه درمانی هستید با بیمارستانهایی که بیمه شما را میپذیرند، تماس بگیرید و از قیمتهای مختلف اتاق و خدماتشان مطلع شوید. اگر تحت پوشش بیمه نیستید، چند ماه قبل از فرارسیدن آخرین ماههای بارداری جمع آوری اطلاعات کمک بسیاری برای تنظیم برنامه و در نظر گرفتن حداکثر هزینهها و موارد پیش بینی نشده به شما میکند.
- میتوانید به بیمارستان مورد نظر رفته و شرایط را بررسی کنید.
- وجود قسمت مراقبت ویژه نگهداری نوزاد بسیار ضروری است تا اگر نیاز بود، مجبور نباشید نوزاد را به بیمارستان دیگری منتقل کنید.
پزشک
حتما با پزشکتان صحبت کرده و از او بپرسید برای هر کدام از روشهای زایمان طبیعی یا سزارین چه مواردی لازم است. در صورت بروز مشکلات پیش بینی نشده، چه داروهایی را باید تهیه کرد. به این ترتیب میدانید تقریبا چه مبلغی را باید برای این مورد در نظر بگیرید.
ساک وسایل مادر
در آخرین ماههای بارداری لازم است ساک وسایل مورد نیازتان را آماده کنید. این کار لذت فراوانی برای شما به همراه دارد. علاوه بر لوازم اساسی مورد نیازتان مانند لباسهای راحتی، لباس نوزاد، وسایل بهداشتی، میتوانید کتابهای آشنایی با تربیت فرزند را به همراه ببرید تا اگر برای چند روزی در بیمارستان ماندید، بتوانید وقتتان را به صورت مفیدی بگذرانید. اینجا چند عکس از محتویات ساک مادر در کشورهای مختلف میبینید که هر کدام براساس شرایط آن کشور تفاوتهایی دارد و ایدههای جالبی برای شما به شمار میآید.
پس انداز
- داروهایی که بعد از زایمان تجویز میشود، به خصوص ویتامینهای مورد نیاز اگر جزو داروهایی که میتوانید با بیمه تهیه کنید نباشند، هزینهی قابل توجهی خواهند داشت.
- بعد از اینکه جمع تقریبی هزینه را به دست آوردید، میتوانید قلک کوچکی در نظر بگیرید و هر ماه مبلغی را برای این موارد پس انداز کنید.
- جمع حداکثر هزینههای پیش بینی نشده، تقسیم بر عدد ۹ میزان تقریبی مبلغی که باید پسانداز کنید را به شما میگوید.
- اگر تحت پوشش بیمه هستید، پس از بررسیها و صحبت با پزشک اطلاع دقیق حاصل کنید که چه مبلغی را باید به صورت نقدی در بیمارستان پرداخت و چه مقدار از مبلغ را بیمه شما پوشش میدهد.
- تمام هزینه و محل تامینشان را یادداشت کرده و نسخهای از آن را در اختیار همسرتان قرار دهید تا چنانچه زایمان زودتر از موعد بود، دچار سردرگمی نشوید.
ویتامینهای مورد نیاز پس از زایمان
همان طور که گفتیم پس از زایمان و تولد فرزند مصرف بعضی از داروها به خصوص ویتامینها برای مادر ضروری است. برای آنکه بتوانید از شیرخودتان فرزندتان را تغذیه کنید، باید بدنی سالم و قوی داشته باشید.
بسیاری از مادران در زمان بارداری ویتامینها و مکملهای غذایی را مصرف کرده اما در دوران شیردهی آن را قطع میکنند که اشتباه بزرگی است. ویتامینها، مواد معدنی و مکملهای غذایی به حفظ نیروی شما برای توجه کامل به نوزادتان کمک بسیاری میکند.
برخی از این ویتامینها عبارتند از:
- ویتامین B۱۲ که در رشد مغز نوزاد موثر است. - قرص آهن برای جلوگیری از کم خونی. - ویتامین c کولاژن مورد نیاز بر شادابی پوست شما را تامین میکند. - امگا۳ و زینک، برای تامین انرژی بدن و مراقبت از موها لازم است.
منبع: supermama.me/ar
دیدگاه تان را بنویسید