حقایق جالب درباره باروری و ناباروری که نمی‌دانید

کد خبر: 614335

سبک زندگی می‌تواند نقش بزرگی در میزان باروری ایفا کند. مانند مصرف سیگار، مصرف بالای کافئین نیز با کاهش قدرت باروری چه در خانم‌ها و چه در آقایان در ارتباط است.

حقایق جالب درباره باروری و ناباروری که نمی‌دانید
سرویس سبک زندگی فردا: در این مطلب به نقل از سلامتیسم حقایق جالب درباره باروری و ناباروی را برای شما بیان می‌کنیم.
حقایق جالب درباره باروری و ناباروری که نمی‌دانید
۱. اگر بین ۳۵ تا ۴۰ سال سن دارید، بیش از آنچه تصور می‌کنید شانس بارداری دارید
بعضی از خانم‌ها نگران هستند که اگر سن ۳۵ سالگی را رد کنند و باردار نشوند، دیگر قادر به مادر شدن نیستند. درحالیکه در اکثر زنان این یک تصور غلط است. واضح است که از سن ۳۵ سالگی به بعد، قدرت باروری با سرعت بیشتری کاهش می‌یابد و این طور که تخمین زده شده است، فقط ۱۰ تا ۳۰ درصد از زنان ۳۵ تا ۴۰ ساله ناباروری را تجربه کرده‌اند. اما این یعنی حدود ۷۰ تا ۹۰ درصد از زنان ۳۵ تا ۴۰ ساله، قادر به باردار شدن و به دنیا آوردن یک فرزند کاملا سالم هستند.
۲. اما شانس سقط جنین با بالا رفتن سن بیشتر می‌شود
کیفیت تخمک‌ها، از سن ۲۵ سالگی به بعد، به آرامی کاهش می‌یابد، پس از ۳۵ سالگی کمی شدت می‌گیرد و پس از ۴۰ سالگی به سرعت افت پیدا می‌کند. به همین خاطر، خطر سقط جنین نیز از این الگو پیروی می‌کند. اما این فقط سن زن نیست که مهم است، کیفیت اسپرم‌ها نیز با افزایش سن مرد کاهش می‌یابد، بنابراین سن همسرتان نیز بر شانس بارداری یا سقط جنین مؤثر است. تحقیقات نشان می‌دهند که اگر مرد بالای ۴۵ سال سن داشته باشد، زمان بیشتری طول می‌کشد تا بارداری اتفاق بیفتد.
۳. سیگار کشیدن می‌تواند ۱۰ سال بر سن باروری شما اضافه کند
مصرف سیگار، می‌تواند به شدت بر قدرت باروری خانم‌ها تأثیر بگذارد و ۱۰ سال بر سن باروری آن‌ها بیافزاید. درواقع قدرت باروری خانم ۲۵ ساله‌ای که سیگار می‌کشد، همانند قدرت باروری یک خانم غیر سیگاری در سن ۳۵ سالگی است. اما به محض ترک کردن سیگار، بدن، خود را بازسازی می‌کند و شانس بارداری دوباره به حد طبیعی خود بازمی‌گردد.
۴. بالاتر یا پایین‌تر از وزن ایده‌آل بودن، با کاهش قدرت باروری در ارتباط است
وزن، چه در خانم‌ها و چه در آقایان، بر میزان باروری تأثیر دارد. هم اضافه‌وزن و هم کمبود وزن باعث کاهش قدرت باروری می‌شوند. بنابراین اگر قصد دارید باردار شوید، سعی کنید عدد شاخص توده بدنی‌تان (BMI) را بین ۲۰ تا ۳۰ نگه دارید. پزشکتان می‌تواند به طور دقیق به شما بگوید که چه میزان باید چاق یا لاغر شوید. به طور معمول، شخصی با BMI یا شاخص توده بدنی زیر ۱۹ نیاز به ۲.۵ تا ۳.۵ کیلوگرم افزایش ‌وزن و BMI بیشتر از ۳۵، نیاز به کاهش ۱۰ درصد از وزن بدن خود را دارد.
۵. ناباروری ثانویه، شایع‌تر از ناباروری اولیه است
درحالیکه بسیاری از افراد تصور می‌کنند که زوجینی که برای مشکل ناباروری به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند، هیچ فرزندی ندارند، واقعیت این است که اکثر زوجین در بارداری دوم خود به مشکل برمی‌خورند. تحقیقات نشان می‌دهند که ناباروری ثانویه، شایع‌تر از ناباروری اولیه است و علت آن هم می‌تواند افزایش سن پدر و مادر در زمان بارداری دوم باشد. براساس آمار به دست آمده، حدود ۶۰ درصد از موارد ناباروری، ثانویه هستند.
۶. رتبه ناباروری در زنان، بیشتر از مردان نیست
مشارکت زنان و مردان در مشکلات ناباروری، برابر است. در هر زوج ناباروری، مشکل می‌تواند از سمت مرد یا زن یا هردو باشد و یا هیچ علت مشخصی نداشته باشد. این تصور که شانس ناباروری از سمت خانم بیشتر از آقا است، به غلط در ذهن عموم جا افتاده است.
۷. کافئین بر قدرت باروری تأثیر می‌گذارد
سبک زندگی می‌تواند نقش بزرگی در میزان باروری ایفا کند. مانند مصرف سیگار، مصرف بالای کافئین نیز با کاهش قدرت باروری چه در خانم‌ها و چه در آقایان در ارتباط است. مصرف زیاد کافئین به طور معمول برابر با بیش از ۵۰۰ میلی‌گرم در روز است. برخی از قهوه‌ها یا نوشیدنی‌های کافئین‌دار، حاوی ۶۰۰ میلی‌گرم کافئین در یک فنجان هستند. بنابراین از این پس میزان کافئین درج شده بر روی بسته‌بندی را چک کنید. به خاطر داشته باشید که قهوه، چای و نوشابه تنها مواد حاوی کافئین در رژیم غذایی شما نیستند. حتی ماست و بستنی با طعم قهوه، شکلات، نوشیدنی‌های انرژی‌زا و برخی داروها (مانند قرص سردرد) می‌توانند حاوی کافئین باشند.
۸. اگر بیش از ۳۵ سال سن دارید، پس از گذشت ۶ ماه از اقدام به بارداری و عدم موفقیت، به متخصص ناباروری مراجعه کنید
اگر زیر ۳۵ سال سن دارید و یک سال است که برای بارداری تلاش می‌کنید، یا اگر بیش از ۳۵ سال سن دارید و شش ماه است که رابطه محافظت‌ نشده داشته‌اید، زمان آن رسیده است که با یک متخصص ناباروری صحبت کنید. هم خانم و هم آقا باید مورد آزمایش و بررسی قرار بگیرند. از خانم، در روز سوم قاعدگی، آزمایش خون می‌گیرند تا روز دقیق تخمک‌گذاری و سطح هورمون‌های او مشخص شود. یک آزمایش رادیولوژی یا سونوگرافی نیز انجام می‌شود تا از سلامت رحم و لوله‌های فالوپ مطمئن شوند. از طرفی مایع منی آقا نیز از نظر تعداد و تحرک اسپرم و درصد وجود اسپرم‌های سالم مورد بررسی قرار می‌گیرد.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت