سرویس سبک زندگی فردا: آیا جزو افرادی هستید که زیاد قهوه می نوشید و حتی یک روز را هم نمیتوانید بدون آن به شب برسانید؟ واقعیت های جالب و قابل توجهی در خصوص این نوشیدنی پر طرفدار وجود دارد که باید بدانید. در ادامه این مطلب را به نقل از آشپزباشی بخوانید.
در این مطلب شما را با ۱۰ واقعیت جالب در خصوص قهوه آشنا میکنیم: مصرف قهوه با برخی از آنتی بیوتیکها توصیه نمیشود
اگر مشغول مصرف آنتی بیوتیک هستید در مصرف قهوه احتیاط کنید. این نوشیدنی حاوی کافئین است و نباید با آنتی بیوتیک هایی که برای درمان عفونت های ادراری مصرف میشوند نوشیده شود. علاوه بر این توصیه میشود که قهوه به همراه داروهای آنتی هیستامین مانند «تئوفیلین» مصرف نشود. البته این مسئله صرفا در خصوص این نوشیدنی نیست. لازم است که در طول درمان با این آنتی بیوتیکها از مصرف چای و نوشابه های کولا نیز بپرهیزید.
قهوه باعث کاهش وزوز گوش میشود
نتایج یک پژوهش آمریکایی که در سال ۲۰۱۴ به چاپ رسیده است نشان میدهد که مصرف کافئین میتواند باعث کاهش وزوز گوش شود. محققان روی ۶۵ هزار زن داوطلب بررسیهایی آغاز کردند. در طول این بررسیها خانمهای شرکت کننده روزانه ۳ تا ۴ فنجان یعنی معادل ۴۵۰ تا ۵۰۰ میلی گرم کافئین دریافت کردند. محققان مشاهده کردند که وزوز گوش در این خانم ها به میزان ۱۵ درصد کمتر از افرادی شده است که روزانه کمتر از یک فنجان قهوه (معادل ۱۵۰ میلیگرم کافئین) مصرف میکنند. به عقیده محققان کافئین باعث تحریک سیستم عصبی مرکزی شده و به طور مستقیم روی گوش داخلی تأثیر میگذارد.
نباید روزانه بیش از ۴ فنجان قهوه نوشید
در ماه می سال ۲۰۱۵، آژانس اروپایی سلامت غذایی اعلام کرده است که جذب کافئین باید به روزانه ۴۰۰ میلی گرم یا ۴ فنجان اسپرسو محدود شود.
قهوه دومین نوشیدنی پرمصرف در کشورهای اروپایی است
در کشوری مانند فرانسه قهوه دومین نوشیدنی پرمصرف است. در واقع فرانسویها قهوه خورهای قهاری هستند که بعد از آب بیشتر این نوشیدنی را میخورند.
یک فنجان قهوه باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان کبد میشود
محققان ۳۴ پژوهش انجام شده را بررسی مجدد کرده و در سال ۲۰۱۵ اعلام کردند مصرف قهوه برای مقابله با سرطان کبد مفید است. به عقیده این محققان مصرف هر فنجان از این نوشیدنی در روز خطر ابتلا به سرطان کبد را به میزان ۱۴ درصد کاهش میدهد. این خاصیت قهوه را مدیون وجود ترکیباتی میدانند که اثرات سموم و به ویژه آفلاتوکسین موجود در مواد غذایی که در ابتلا به این سرطان نقش مهمی دارد را کاهش می دهند.
در سرتاسر جهان در هر ثانیه بیش از ۱۶۰۰ فنجان قهوه نوشیده میشود
بر اساس آماری که اخیرا منتشر شده است سالانه ۴۰۰ میلیارد فنجان قهوه در جهان نوشیده میشود که معادل ۱۶۸۴ فنجان در ثانیه است.
قهوه تنها گیاه حاوی کافئین نیست
کافئین به طور طبیعی در بیش از ۶۰ گیاه وجود دارد که علاوه بر قهوه، در چای، کولا، گیاه گوارانا و گیاه مته نیز وجود دارد.
نوشیدن قهوه سدی در برابر آلزایمر قهوه برای مغز مفید است. محققان سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۴ اعلام کردهاند که نوشیدن ۳ تا ۵ فنجان از این نوشیدنی در روز باعث کاهش ۲۰ درصدی خطر ابتلا به آلزایمر میشود. به عقیده این محققان وجود ترکیبی به نام پولیفنول که ترکیبی آنتی اکسیدانی است بیشترین تأثیر را در مقابله با آلزایمر دارد. با این حال یادتان باشد که روزانه بیش از ۳ تا ۴ فنجان قهوه مصرف نکنید. بهتر است از ساعت ۱۷ به بعد نیز قهوه ننوشید تا خواب راحتی داشته باشید. چون کافئین موجود در این نوشیدنی باعث بروز بیخوابی به خصوص در افراد مستعد میشود.
دیدگاه تان را بنویسید