روستای تنگ محل تلاقی کویر و دریا
روستای تنگ از لحاظ جغرافیایی در ۸۰ کیلومتری شهر کنارک قرار گرفته و به منظور رسیدن به این روستا می بایست از جاده بندر جاسک تقریبا ۵۰ کیلومتر در سمت چپ جاده فرعی بندر تنگ بروید تا به یکی از عجایب طبیعی منطقه گل افشان برسید.
سرویس سبک زندگی فردا: جنوب ایران شامل جاذبه های بسیار جذاب و دیدنی است که هر کدام برای خود می توانند به عنوان یک قطب گردشگری جالب و هیجان انگیز سبب جذب گردشگران داخلی و خارجی باشند. در این مطلب از الی گشت می خوهیم به سمت شهر چابهار در استان سیستان و بلوچستان برویم درباره روستایی به نام تنگ صبحت کنیم. این روستا که محل تلاقی کویر و دریا است سبب شده با توجه به اینکه در دور دسترین نقطه ایران قرار گرفته اما مورد توجه بسیاری از توریست ها قرار بگیرد و مسافران زیادی را به سمت خود جذب کنید. در ادامه همراه ما باشید تا سفری به روستای تنگ در چابهار بزنیم و بیشتر با این نقطه از ایران عزیزمان آشنا شویم.
همانطور که در بالا نیز اشاره کردیم روستای تنگ بخش کوچکی است در شهر چابهار که به دلیل تلاقی کویر و دریا در این منطقه جذابیت های ویژه ای به وجود آمده که یکی از آن گل فشان ها و صیادی مردمانش است که جلوه ی بی نظیری را به این روستا بخشیده است. شهرستان کنارک که در جنوب شرقی ایران و در سواحل زیبای دریای عمان قرار گرفته است، از دیرباز با اسکله صیادی بزرگ و فعالش یاد میشود. جاذبه های طبیعی بکر و بی نظیری در این بخش کوچک بندری وجود دارد دل هر گردشگری را می برد.
موقعیت جغرافیایی
روستای تنگ از لحاظ جغرافیایی در ۸۰ کیلومتری شهر کنارک قرار گرفته و به منظور رسیدن به این روستا می بایست از جاده بندر جاسک تقریبا ۵۰ کیلومتر در سمت چپ جاده فرعی بندر تنگ بروید تا به یکی از عجایب طبیعی منطقه گل افشان برسید. یکی از عجایب طبیعی این منطقه که گل فشان نام دارد نیز در این جاده فرعی است و قطعا تابلوی راهنمای آن را خواهید دید. با این حال برای رسیدن به خود روستای بندر تنگ، نیاز دارید تا جاده را تا انتها بپیمایید تا به ساحل دریای عمان و بندر صیادی تنگ برسید.
تپه های گل فشان
شاخص ترین جاذبه ی گردشگری که در روستای تنگ در چابهار وجود دارد گل فشان است که در مسیر جاده فرعی به سمت بندر تنگ قرار دارد. تپه گلی در سمت راست این جاده ی فرعی قرار دارد که در دشتی وسیع با فاصله از یکدیگر قرار گرفته اند. قطعا با کوه های آتش فشان آشنا هستید و از نحوه ی عملکرد آن نیز باخبرید نکته ی جالبی در این منطقه وجود دارد این است که این تپه ها عملکردی مشابه با کوه های آتش فشان دارند و از دهانه آن ها در فاصله های زمانی مختلف گل خاکستری رنگ بیرون می آید و به همین دلیل به آن ها گل افشان گفته می شود. البته در حال حاضر، فقط یکی از این تپهها فعال هستند و دو تپه دیگر گلافشانی نمیکنند. به گفته اهالی این منطقه آن دو تپه از گل پرانی خسته شده اند و خود را بازنشسته کرده اند.
هنگام بازدید از این جاذبه ی شگفت انگیز در جنوب ایران توجه داشته باشید که پایتان بر روی گودال هایی که گل پرتاب می کنند قرار نگیرد چرا که ممکن است تا گردن در گل فرو بروید! پس خیلی مراقب باشید که قدم هایتان را کجا قرار می دهید. گاهی اوقات بازدیدکنندگان برای دیدن این صحنه ی فوق العاده باید کمی سختی را به جانشان نیز بخرند و به بالای این تپه ها خودشان را برسانند. پس از این که به تپه ها گل افشان رسیدید دقایقی به دهانه آن خیره شوید تا فوران گل مذاب را تماشا کنید؛ بسته به شانس شما ممکن است این فوران گل شدت و ارتفاع متفاوتی داشته باشد. مواظب باشید گلی نشوید! نکته نه چندان جالب این است که امکانات رفاهی کمی در محوطه این اثر گردشگری موجود است.
اما درباره ی علت این پدیده نظریه های جالبی بیان شده است که ما در این مطلب می خواهیم به یکی از آن ها اشاره داشته باشم. آنوبینی درباره این پدیده در روستای تنگ در چابهار گفته است که با توجه به نزدیک بودن این منطقه به اقیانوس هند و نیز شکل خاص پوسته زمین در این ناحیه، پوسته اقیانوس با شیب بسیار تندی در زیر این منطقه به درون زمین فرو میرود که این امر موجب وارد آمدن فشارهای زیادی به پوسته زمین شده و این فشارها باعث خروج آب و گل و لای زیادی از داخل زمین به سمت بیرون میشود.
ساحل زیبا روستای تنگ در چابهار
پس از این که بازدیدتان از تپه های گل افشان تمام شد جاده را تا انتها طی کنید تا به روستای تنگ که در ساحل دریای عمان است برسید. در جنوب سیستان و بلوچستان به غیر از دو بندر چابهار و کنارک روستاهای دیگری هم وجود دارند در کنار دریای عمان که سواحل زیبا و بی نظیری را دارا هستند و گزینه های بسیار مناسبی برای گردشگری هستند. البته معمولا خیلی از این مناطق بسیار محروم هستند و امکانات رفاهی زیادی برای جذب گردشگر در آنها یافت نمیشود. روستای تنگ هم یکی از این روستاها است که با توجه بیشتر به آن، میتوان از زیباییهای ساحل آن برای جذب گردشگر استفاده کرد.
صنعت ماهیگیری در روستای تنگ
مردم این روستای تنگ منبع اصلی درآمدشان ماهیگیری است که از این طریق امرار معاش می کنند. زمانی که به این روستا می رسید متوجه ماهیگیران محلی زیادی می شوید که ساعت ها در حال ماهیگیری هستند و به همین منظور اسکله ای در این بندر ساخته اند تا بشود ماهیگیران در آن محدوده حظور بیابند و تماشاچی ها هم بتوانند غرق در تماشای آنان شوند.
این اسکله ی جدید که قرار بود ساخته شود در سال ۱۳۹۰ با توجه به وجو مشکلات که وجود داشته در سال ۱۳۹۵ نیز آغاز به ساخت شده و قرار است به زودی به پایان برسد.
به طور کلی می توان گفت که با توجه به ظرفیت بسیار بالای روستاهای ساحلی شهر کنارک همچون بندر تنگ در صنعت صیادی و شیلات، لزوم ساخت اسکلههای مدرن در این مناطق واقعا حس میشود و ما امیدواریم مسئولین این حوزه توجه بیشتری به این منطقه جذاب داشته باشند تا از طریق جذب توریست رونق بی بدیلی به خطه ی جنوب ایران داده شود.
دیدگاه تان را بنویسید