کشف بیماریهای پنهان از شکل و رنگ چشمها
شاید رنگ و شکل چشم ها بتواند مجموعه ای از بیماری پنهانی را که جسم از آن رنج می برند، آشکار کند. این گزارش به پنج حالت چشم می پردازد که می تواند نشانه ای از یک بیماری پنهان باشد.
تابناک: هاله های سیاه زیر چشم، یکی از پرشیوع ترین مسائل و مشکلات چشم به خصوص در نزد زنان است. همه ما به تجربه دریافته ایم که کمبود خواب، یکی از اصلی ترین دلایل این موضوع می تواند باشد. دیر خوابیدن در شب و زود از خواب برخاستن، ممکن است باعث ایجاد یا تشدید هاله های سیاه در اطراف چشم ها شود. کارشناسان بر این باورند که خوابیدن به مدت کافی و حدود هفت یا هشت ساعت در شبانه روز می تواند این مشکل را برطرف کند؛ اما متخصصین تغذیه درباره وجود هاله های سیاه زیر چشم هشدار می دهند.
«کاساندرا چون» کارشناس تغذیه می گوید: هاله های سیاه زیر چشم ممکن است نشانه های از بیماری تیروئید و یا کم خونی باشند. اگر با وجود خواب کافی احساس خستگی و کسالت دارید و هاله های سیاه زیر چشمانتان از بین نرفته اند باید برای انجام آزمایش های تیروئید و کم خونی به پزشک مراجعه کنید.
زرد شدن سفیدی چشم
توصیه می شود، افراد به محض دیدن هر گونه تغییر رنگ و زرد شدن سفیدی چشم، فورا به پزشک مراجعه کنند. زردی چشم می تواند نشانه ای از یک بیماری کشنده کبدی باشد. بنا به نظر پزشکان التهاب و ضعف کبد، انسداد مجاری صفراوی و هپاتیت می توانند از دلایل زرد شدن چشم ها باشند.
قرمزی چشم
اگر از قرمزی چشم رنج می برید، باید به یک پزشک متخصص چشم مراجعه کنید. قرمزی چشم رازهایی را درباره بیماری چشمان آشکار می کنند. التهاب ملتحمه، التهاب غشای چشم و التهاب عنبیه از جمله دلایل قرمزی چشم هستند. افرادی که به مدت طولانی و حدود هشت ساعت در روز با کامپیوتر کار می کنند، بیشترین احتمال ابتلا به این حالت را دارند. برای پیشگیری از این حالت باید در هر ساعت، ده دقیقه به چشمان خود استراحت بدهند و مقادیر بیشتری ویتامین C را در برنامه غذایی خود بگنجانند. میوه ها و سبزیجاتی از جمله گل کلم، شلغم، فلفل قرمز ، کیوی و... هم برای درمان قرمزی چشمان مؤثر هستند.
خشکی چشم
خشکی چشم علت های مختلفی دارد. آغاز سن یائسگی در زنان، خوردن برخی داروها، عوامل محیطی از جمله نشستن زیاد روبه روی صفحه تلویزیون یا کامپیوتر، قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا باعث خشکی چشم می شوند. یک متخصص تغذیه به افرادی که خشکی چشم دارند، توصیه می کند که مصرف ویتامین A را بالا ببرند و از خوردن مواد غذایی همچون شیر و لبنیات، جگر، تخم مرغ، ماهی و غذاهای دریایی دریغ نکنند.
پف کردگی چشم ها
برخی افراد نیز از پف کردگی چشم رنج می برند. اختلال در میزان سدیم و پتاسیم بدن از جمله دلایل اصلی تورم و پف کردگی چشم هاست. سدیم در نمک یافت می شود. برای رفع پف کردگی چشم ها از خوردن فست فودها و خوراکی هایی که حاوی مقادیر زیادی نمک هستند، خودداری کنید و برای ایجاد توازن از دست رفته میان سدیم و پتاسیم بدن خود سبزیجات بیشتری را به سبد غذایی خود اضافه نمایید.
دیدگاه تان را بنویسید