سرویس سبک زندگی فردا؛ بشیر قلیزاده سرچشمه: گاهی اوقات در زندگی روزمره مواردی پیش میآید که به ناچار مجبور میشویم دروغ بگوییم. دروغ از بدترين معايب، زشتترين گناهان و منشأ بسياری از مفاسد است و در روايات اسلامی هم دروغ به عنوان كليد گناهان شمرده شده است. ممکن است در نگاه اول برخی از دروغها بسیار کوچک و ناچیز شمرده شوند اما این را باید در نظر داشت که دروغ گفتن میتواند از لحاظ فردی و یا اجتماعی صدمات بسیار جبران ناپذیری را به بار بیاورد. در این گزارش میخواهیم به مقوله دروغگویی بیمار در مواجه با پزشک بپردازیم که اینکار میتواند صدمات جبران ناپذیری بر شخص بیمار وارد کند و یا حتی در مواقعی جان شخص را به خطر بیاندازد. مصرف دارو از روی عادت همه ما به محض مراجعه به پزشک با سوالاتی رو به رو میشویم، از جمله این که آیا بیماری خاصی دارید و یا دارو مصرف میکنید؟ در این گونه مواقع، برخی از بیماران حقیقت را با دکتر مربوطه در میان نمیگذارند. این کار میتواند صدمات جبران ناپذیری برای شخص به وجود بیاورد .
ما باید این را در نظر داشته باشیم که هر دکتری، هر چقدر هم دوره تخصصی دیده باشد نمیتواند از رفتارها و کارهای شخصی بیمارش سر در بیاورد، برای همین اینگونه سوالات را از وی میپرسد.
برخی از داروها را نباید در کنار داروهای دیگر مصرف کرد چون ممکن است برای شخص مصرف کننده سرگیجه، تهوع، افزایش ضربان قلب، مشکل دستگاه گوارش و دیگر امراض جانبی را به وجو آورد. پس به دکترها باید حق داد که از ما درباره مصرف دارو های دیگر سوال کنند. پس در مواجه با پزشک باید صادق باشیم تا با ندانم کاری، کار دست خودمان ندهیم. هر گونه اطلاعات شخصی بهویژه مصرف دارو را حتما با پزشک در میان بگذاریم تا طبق دادههای ما بهترین و موثرترین نسخه را با توجه به علمی که دارد در اختیارمان قرار دهد. پزشکان هر چقدر درباره رفتار شخصی ما در حیطه پزشکی بیشتر بدانند به نفع ماست. درخواست تجویز بیمورد بیمارانی نیز وجود دارند که از دکتر درخواست تجویز داروی بیشتری دارند، یا با فریب دادن دکتر از وی درخواست دارو دارند که به طور مثال فلان دارو برای بهبود من تاثیر بیشتری دارد. نباید برای رهایی از درد، بیش از حد به مسکنها رویآورد. میزان اثر مسکن در افراد مختلف فرق دارد . مصرف مسکن عوارض زیادی دارد برای مثال هوشیاری انسان را کم میکند. با این تفاسیر کافیست کمی تحملمان را بالا ببریم و از عادت کردن به هر گونه مسکنی بپرهیزیم. در ضمن با
مصرف بیش از حد مسکنها ممکن است تداخل دارویی به وجود بیاید و در نتیجه سیستم بدن شخص برهم خورده و دچار تپش قلب، ضربان نامنظم و حتی آسیب دیدگی کبد شود. آمادگی قبل از عمل جراحی
احتمالا برای خودتان یا اطرافیان پیش آمده، که نیاز به عمل جراحی داشته باشید. در اینگونه مواقع دستور پزشک اینگونهاست که چندین ساعت پیش از عمل هیچچیزی خورده نشود. مخصوصا جراحیهای با بیهوشی کامل. علت این موضوع کاملا حیاتیست زیرا که وقتی شخص بیهوش است و معدهاش پر باشد، محتویات معده به اسفنکتر تحتانی مری ( دریچهای که مری را به معده وصل میکند) فشار میآورد و این فشار باعث می شود دریچه باز شود و محتویات آن از طریق مری به نای و دهان میرسد و از آنجایی که دهنه نای به ریه متصل است با ورود غذا از معده به نای این عمل باعث خفگی شخص شده و از دست تیم پزشکی هم کاری ساخته نیست.
پس در پاسخ پزشک پیش از عمل جراحی صادق باشید و راستش را بگویید و سعی کنید در چندساعت پیش از عمل چیزی نخورید. کسی از چندساعت گرسنگی نمیمیرد اما اگر با معده پر وارد اتاق عمل شوید احتمال پیش آمدن حادثه خطرناک برایتان بسیار زیاد است. پس کمی صبر و تحملتان را بالا ببرید ولی با جان خودتان یا عزیزانتان بازی نکنید.
نتیجه از قضاوت دکتر درمورد خودتان ترس نداشته باشید. حتی اگر اعتیاد به مصرف مواد مخدر یا چیز دیگری دارید با پزشک خود مشورت کنید گاهی اوقات ندانستن این گونه موضوعات درباره بیمار میتواند طول درمان را بالا برده و همچنین هزینه زیادی را بر دوش بیمار متحمل کند یادمان نرود که پزشکان محرم اسرار بیمار هستند.
دیدگاه تان را بنویسید