ما خر شدیم؛ سرمان كلاه رفت

کد خبر: 585066

‎‎در همایشی كه چندی پیش برای موضوع افزایش جمعیت برگزار شده بود كسی از من كه سخنران اصلی بودم پرسید : شما چند فرزند دارید؟ وقتی پاسخ دادم:«دو تا» گفت: چرا؟ و تعجب می‌كرد كه چگونه خودم دیگران را به فرزندآوری ترغیب می‌كنم و دو فرزند را بسیار كم می‌دانم.

ما خر شدیم؛ سرمان كلاه رفت
ما خر شدیم؛ سرمان كلاه رفت
سرویس سبک‌زندگی فردا؛ حجت‌الاسلام محمدرضا زائری:

در همایشی كه چندی پیش برای موضوع افزایش جمعیت برگزار شده بود كسی از من كه سخنران اصلی بودم پرسید: شما چند فرزند دارید؟ وقتی پاسخ دادم: «دو تا» گفت: چرا؟ و تعجب می‌كرد كه چگونه خودم دیگران را به فرزندآوری ترغیب می‌كنم و دو فرزند را بسیار كم می‌دانم.

او گمان می‌كرد از پاسخ صریح پرهیز خواهم كرد و با تعارف و توجیه از كنار چرای او خواهم گذشت ولی من بدون ملاحظه و با صدای بلند گفتم : «ما خر شدیم و سرمان كلاه رفت! شما مراقب باشید سرتان كلاه نرود!»
امروز كه از مرز چهل سالگی گذشته‌ام و می‌بینم تنهایی و سكوت خانه چگونه برای زن و مرد میان‌سال عذاب‌آور است، امروز كه پا به میان‌سالی گذاشته‌ام و حس می‌كنم كه تنهایی خود بچه‌ها چقدر فضای روابط عاطفی درون خانواده كم جمعیت را دچار مشكل می‌كند، امروز كه در تحلیل آسیب‌های اجتماعی و مسائلی مانند حجاب دریافته‌ام كه یكی از عوامل اصلی این گونه مشكلات، كاهش جمعیت است.
و این خود البته بحث مفصلی می‌خواهد تا نشان دهیم كه بر خلاف ذهنیت رایج ، پدیده‌ای چون بدحجابی بیش از آن كه معلول شبكه‌های ماهواره‌ای باشد ناشی از عوامل پنهانی چون خانواده‌های خلوت و كم جمعیت است.
خانواده‌های خلوت آسیب‌های گوناگون و آفت‌های متنوعی را در پی دارد كه هم در ابعاد فردی و هم در ابعاد اجتماعی زندگی را دچار اختلال خواهد ساخت و هنوز بسیاری از این آثار و نتایج به وضوح در جامعه آشكار نشده است.
كلاهی كه بر سر ما رفت این بود كه گمان می‌كردیم با تعداد كم فرزندان تربیت و آموزش آنان بهتر محقق می‌شود در حالی كه در عمل دیدیم بر عكس است و اتفاقا در خانواد‌ه‌های پرجمعیت‌تر ساز و كار پرورش و تربیت سزاوار فراهم‌تر است.
كلاهی كه بر سر ما رفت این بود كه فریب تبلیغات رسانه‌ای را خوردیم و گمان داشتیم تعداد كم فرزندان محیط مناسب‌تری برای رشد اخلاقی و اجتماعی آنان فراهم می‌كند در حالی كه با گذشت زمان دیدیم كه دقیقا تكامل اخلاقی و تربیت دینی با خانواده‌های شلوغ‌تر بهتر محقق می‌شود.
كلاهی كه بر سر ما رفت این بود كه تصور كردیم حداقل از نظر ظاهری و مادی با فرزند كمتر ، زندگی بهتری خواهیم داشت و خانواده كم جمعیت با شاخص‌های اقتصادی رفاه نسبی را تجربه خواهد كرد، در حالی كه حتى از همین نظر هم كامیاب نبودیم.
حالا وقتی به دور و بر خود نگاه می‌كنیم می‌بینیم كه زن و شوهر با هم جان كنده‌ایم و بیست سی سال عمر جوانی خود را صرف هزینه مدرسه غیر انتفاعی و خورد و خوراک و پوشاک یكی دو فرزند پرتوقع و مدعی كرده‌ایم كه نه قدردان جان كندن والدین خودند و نه مهارت زندگی طبیعی و متعادل را كسب كرده‌اند.
نسلی كه نه شیرینی بازی‌های كودكانه با خواهر و برادر را چشیده و نه لذت داشتن خاله و عمه و دایی و عمو را تجربه خواهد كرد.
خدا ببخشد همه باعث و بانی‌های این مصیبت و فاجعه بزرگ را كه ابعاد دردناكش هنوز به شكل كامل به چشم نمی‌آید. خدا ببخشد همه وزرا و معاونان وزرا و رؤسای سازمان‌ها و مسوولان مراكزی كه مانند صدا و سیما در طول دهه‌های گذشته در این ساز دمیدند و چنین كلاهی بر سر نسل ما گذاشتند!
منبع: صبح نو
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد