زیباترین عمارت شهر ساری را ببینید

کد خبر: 579297

عمارت قاجاری کلبادی حتی اگر موزه فرهنگ و تاریخ شهر هم نبود باز با حجره‌ها، شاه‌ نشین، حمام اصطبل، حیاط و گچ بری‌ها و شیشه‌های رنگی و ارسی‌های بلندش یک شاهکار معماری به حساب می‌آمد.

زیباترین عمارت شهر ساری را ببینید
سرویس سبک زندگی فردا: در مرکز شهر ساری عمارتی زیبا و قدیمی جا خوش کرده که مدتی به عنوان اداره کل میراث فرهنگی استفاده می‌شد و حالا تبدیل به یکی از موزه‌های دیدنی این شهر شده است. عمارت کلبادی ساری، با عمر ۲۰۰ ساله‌اش جایی است که در سفر به این شهر حتما باید از آن دیدن کنید. در ادامه این مطلب را به نقل از بیتوته بخوانید. برای دیدن عمارت کلبادی ساری باید به خیابان انقلاب و محله آب انبار نو بروید. محله‌ای که بیشتر بناهای تاریخی ساری در محدوده آن قرار دارند و البته فعالیت‌های عمده تجاری ـ اداری شهر هم در اطراف این محله صورت می‌گیرد.
زیباترین عمارت شهر ساری را ببینید
عمارت قاجاری کلبادی حتی اگر موزه فرهنگ و تاریخ شهر هم نبود باز با حجره‌ها، شاه‌ نشین، حمام اصطبل، حیاط و گچ بری‌ها و شیشه‌های رنگی و ارسی‌های بلندش یک شاهکار معماری به حساب می‌آمد. این عمارت در زمان قاجار هم از خانه‌های بزرگان آن دوره مجلل‌تر و مهم‌تر بود که دلیل آن، صاحبان بنا بودند که پایگاه سیاسی داشتند و از سران نظامی کشور بوده‌اند.
زیباترین عمارت شهر ساری را ببینید
این بنا با چوب و آجر و سفال ساخته شده و شیوه معماری‌اش به تکیه‌های دوره قاجار شباهت دارد. خانه، از دو بخش اندرونی و بیرونی تشکیل شده و اندرونی آن دو طبقه است با یک زیرزمین. در هر طبقه هم یک شاه نشین ساخته شده و اتاق‌های هر طبفه دو طرفه هستند.
زیباترین عمارت شهر ساری را ببینید
اتاق اعیان و اشراف اگر گذارتان به عمارت کلبادی ساری افتاد فراموش نکنید که در شاه نشین طبقه دوم وقت بیشتری را صرف کنید. این شاه نشین از زیباترین اتاق‌های عمارت است و هنرهای تزئینی دوره قاجاری در گوشه و کنار آن به چشم می‌خورد. در بناهای تاریخی، شاه نشین به زیبا‌ترین و بزرگترین اتاق هر طبقه گفته می‌شود که در واقع حکم مهمانخانه را داشته و در آن تزیینات زیبایی مثل طاقچه‌ها و پنجره‌های ارسی و سقف چوبی زیبا و… به چشم می‌خورد و در آن از مهمانان بلندپایه پذیرایی می‌شود.
زیباترین عمارت شهر ساری را ببینید
در اصلی خانه به کوچه آب انبار نو باز می‌شود. دری بلند و چوبی با تزئینات فاخر که سردری آجری آن را پوشانده است. از ورودی که بگذرید، راهروی نسبتا باریکی را باید طی کنید تا به حیاط که با چند پله، پایین تر از سطح زمین قرار دارد برسید. وسط حیاط یک حوض چند ضلعی خواهید دید و باغچه‌هایی که در اطراف آن ساخته شده‌اند. تاریخچه عمارت این ساختمان حدود ۲۰۰ سال قبل به دستور سردار جلیل از امراء ارتش وقت ساخته شد و به نام فرزند بزرگش امیر نصرت شکوه نظام، به امیریه معروف شد. امیر نصرت در جوانی فوت شد و سردار بنا را به نوه خود یعنی منوچهرخان بخشید. منوچهرخان کلبادی هم که بعدها از ملاکین منطقه و البته در دوره‌ای نماینده مردم ساری در مجلس شورای ملی بود، در سال ۱۳۶۲ از دنیا رفت و این بنا در سال ۱۳۷۰ در اختیار سازمان میراث فرهنگی قرار گرفت. این اثر در تاریخ ۹ آبان ۱۳۷۷ با شماره ثبت ۲۱۴۸ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
زیباترین عمارت شهر ساری را ببینید
دیدنی‌های محله تاریخی محله آب انبار نو همان طور که گفتیم یکی از قدیمی‌ترین محله‌های شهر ساری است که از گذشته، هسته مرکزی این شهر به حساب می‌آمده است. در این محله به جز عمارت کلبادی، بناهای تاریخی دیگری هم وجود دارد که در سفر به ساری می‌توانید از آنها دیدن کنید.
این بناها عبارتند از: مدرسه علمیه مصطفی خان، منزل اخوتیان، خانه فاضلی، آب انبار میرزا مهدی، مسجد جامع و ساختمان دارایی. این محله کوچه‌های باریک دارد و ساختمان‌های قدیمی آن از چوب و آجر و سیمان ساخته شده‌اند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت