با انواع بوی بد دهان و معنی آن بوها آشنا شوید!

کد خبر: 573001

اگر نفس‌تان، بوی میوه می‌دهد، شما ممکن است دیابت داشته باشید. قند، در جریان خون شما بطور معمول به سلول‌هایتان می‌رود و در آنجا برای تولید انرژی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

با انواع بوی بد دهان و معنی آن بوها آشنا شوید!
سرویس سبک زندگی فردا: احتمالا در حال حاضر، اصول اولیه را در مورد تازه نگه داشتن یا حداقل غیر آزار دهنده نگه داشتن نفستان برای افراد دور و برتان می‌دانید. شما مسواک می‌زنید، نخ دندان می‌کشید، و شاید چند بار در روز، دهانتان را با دهانشویه می‌شویید. شما هرگز در اولین قرارتان با دیگران، نان سیر سفارش نمی‌دهید، و همیشه اندکی پس از نوشیدن قهوه صبحگاهی یک آدامس بدون قند می‌جوید. اما تصور کنید که تمام آن کارها را انجام داده‌اید اما نفستان همچنان بوی بدی می‌دهد! در ادامه مطلبی در این باره به نقل از مجله تناسب اندام می‌خوانید.
با انواع بوی بد دهان و معنی آن بوها آشنا شوید!
هارولد کاتز، یک دندانپزشک، و میکروب شناس، می‌گوید این وضعیتی است که بیشتر از آنچه فکر می‌کنید اتفاق می‌افتد، زیرا بهداشت نامناسب دهان و دندان، شایع‌ترین علت بوی بدن دهان نیست! اکثر نفس‌های بدبو، در واقع بعلت خشکی دهان هستند: هنگامیکه شما رطوبت کافی نداشته باشید، باکتری‌هایی که در دهانتان زندگی می‌کنند تکثیر می‌شوند. کاتز توضیح می‌دهد: هنگامیکه شب‌ها می‌خوابید، تولید بزاق، بسیار ناچیز، یا صفر می‌شود. این چیزی است که باعث خشکی دهان و نفس بدبو در صبح می‌شود. اگر تنها مسئله شما بوی بد دهانتان در صبح است، پس واقعا هیچ مشکلی ندارید و فقط کافی است مسواک بزنید. اما بسیاری از مردم در تمام طول روز (اغلب به لطف داروهایی که مصرف می‌کنند) مشکل خشکی دهان (به همراه نفس بدبو) دارند. کاتز می‌گوید: در ۷۵ درصد از داروهای تجویزی (از جمله داروهای ضدافسردگی، آنتی هیستامین‌ها و داروهای فشار خون) خشکی دهان یکی از اثرات جانبی آنهاست. بنابراین اگر متوجه شدید که مردم، اغلب در هنگامیکه در حال صحبت هستید، از شما فاصله می‌گیرند، از پزشکتان سوال کنید که آیا ممکن است داروهایی که می‌خورید، علت بوی بد دهانتان باشند؟ اگر چنین است، نوشیدن آب بیشتر، جویدن آدامس‌های بدون قند و شاید تعویض کردن دارویتان با یک داروی دیگر، بتواند مفید واقع شود. در موارد دیگر، نفس بدبو می‌تواند نشان دهنده آن باشد که بخش دیگری از بدنتان دچار مشکل شده است. و چه باور کنید و چه نه بوی خاص دهانتان ممکن است سرنخ‌هایی ارائه دهد که می‌تواند به پزشک یا دندانپزشکتان کمک کند که بفهمند مشکل چیست.
اگر نفس‌تان، بوی گلوله‌های نفتالین می‌دهد شما ممکن است آلرژی، ترشحات پشت بینی، یا عفونت سینوس داشته باشید. هنگامیکه شما مشکلات سینوسی مزمن داشته باشید، باکتری‌ها در دهان شما می‌توانند پروتئین‌ها در مخاط را به ترکیبی به نام اسکاتول تبدیل کنند. مصرف کردن داروی آلرژی، شستشوی سینوس‌هایتان با یک «قوری نتی» یا اگر دکترتان تشخیص دهد که یک عفونت باکتریایی دارید، مصرف آنتی بیوتیک‌ها می‌تواند کمک کند.
اگر نفس‌تان، بوی میوه می‌دهد شما ممکن است دیابت داشته باشید. قند، در جریان خون شما بطور معمول به سلول‌هایتان می‌رود و در آنجا برای تولید انرژی مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگر این اتفاق نیفتد، قند خونتان افزایش می‌یابد و سلول‌های شما برای تولید انرژی، شروع به سوزاندن چربی می‌کنند. محصول فرعی آن فرایند، کتون‌ها هستند که می‌توانند باعث شوند نفس‌تان، بوی میوه بگیرد! دکتر شیلپی آگاروال در واشنگتن دی سی می‌گوید: اگر من متوجه چنین چیزی در یک بیمار شوم، قند خونش را آزمایش می‌کنم تا ببینم آیا به دیابت مبتلاست یا نه. اگر نفس شما، بوی شیر ترش می‌دهد در این صورت ممکن است دچار عدم تحمل لاکتوز باشید. کاتز می‌گوید این بو ممکن است نشان دهد که شما پروتئین موجود در پروتئین‌های لبنی را بدرستی تجزیه نمی‌کنید. البته در چنین موردی، به احتمال زیاد علائم دیگری نیز خواهید داشت، مانند اسهال، گرفتگی عضلات و گاز پس از مصرف کردن محصولات شیر.
اگر نفس شما، بوی پوشک کثیف نوزاد می‌دهد شما ممکن است سنگ لوزه داشته باشد! باکتری‌ها و باقی مانده‌ها می‌توانند در لوزه‌های شما گیر کرده و یک سنگ آشکار را در این شکاف‌ها تشکیل دهند. آگاروال می‌گوید: آن بو واقعا بد است، مانند یک پوشک کثیف نوزاد! او می‌گوید پزشک مراقبت‌های اولیه احتمالا می‌تواند این ذرات متخلف را با یک سنبه جراحی یا انبرک، خارج کند.
اگر نفس شما، بوی پوسیدگی چیزی را می‌دهد شما ممکن است یک بیماری ریوی داشته باشد. یک بوی بسیار زننده (بسیار بدتر از یک نفس بدبوی معمولی) می‌تواند نشانه یک مشکل ریوی از یک عفونت (مانند ذات الریه) گرفته تا سرطان باشد. خوشبختانه در حال حاضر، تست‌های تنفس طراحی شده برای شناسایی بوهای مرتبط با سرطان، در حال تولید هستند. اگر شک دارید که ممکن است مشکلی در ریه‌هایتان داشته باشید، برای معاینه به پزشک مراجعه کنید. او ممکن است پس از گوش دادن به تنفس‌تان با گوشی پزشکی، شما را برای آزمایش خون، رادیوگرافی قفسه سینه، یا سایر آزمایشات بفرستد.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت