سرویس سبک زندگی فردا: در این یادداشت که به نقل از فودفا برای شما انتخاب کردهایم، توضیحاتی درباره شام ایدهآل سالمندان به شما داده میشود.
اصولا سالمندی یا فرایند پیری، شامل تغییرات پیوستهای در بدن از بدو تولد تا زمان مرگ است. سلولهای بدن در زمان پیری تحلیل میروند و سوخت و ساز بدن کم میشود و سرعت تخریب سلولی بیشتر میشود. بنابراین بدن انسان در زمان سالمندی دچار تغییرات فیزیولوژیکی خاص میشوند که کمکم توانایی قبلی خود را از دست میدهند.
در سالمندان عضلات بدنشان تحلیل میرود و جای خود را به بافت چربی میدهد. به همین دلیل نیاز سالمندان به چربی کمتر میشود. از آنجایی که معمولا احساس تشنگی در سالمندان کمتر است، ممکن است آب کمتری دریافت کنند و مشکلاتی نظیر خشکی پوست و یبوست و احتمال ایجاد کم آبی یا -دهیدراتاسیون در این گوه بیشتر است. اکثر سالمندان با مشکل بی دندانی مواجه هستند و نمیتوانند غذاهایی مثل گوشتهای سخت و سفت، یا سبزیجات خام یا میوههایی که فیبر بالایی دارند مثل سیب را مصرف کنند و احتمال دارد نجویده این گروه مواد غذایی را مصرف کنند که با مشکلات گوارشی مثل سوء هاضمه و نفخ و دلپیچه و حتی حالت استفراغ مواجه شوند. بهتر است بین زمان مصرف شام در سالمندان تا موقع خواب حداقل ۲ ساعت فاصله باشد. تنظیم ساعت خوردن غذا در سالمندان بسیار اهمیت دارد. سالمندان حتما بایستی وعده شام خود را به موقع یعنی ساعات بین ۷ تا ۸ مصرف کنند. یک وعده قبل از خواب سبک مثل شیر گرم را در وعده قبل از خواب خود داشته باشند. توصیه میشود شام سالمندان سبکتر از وعده نهار و شام باشد.
اجزای گروه نان و غلات مثل نان حجیم سبوس دار بایستی در وعده غذایی سالمندان باشد. سالمندانی که بیماری دیابت ندارند، چاق نیستند در صورتی که مشکل دندانی دارند و نمیتوانند از نانهای حجیم سبوسدار استفاده کنند به دلیل مشکلاتی مثل عدم عضم در دستگاه گوارش و دل درد یا دل پیچه در هنگام خواب میتوانند از برنج پخته به همراه ماست کم چرب و سبزیجات پخته استفاده کنند. همچنین از گروه گوشتها ترجیحا گوشت سفید مثل مرغ یا ماهی و از حبوبات، حبوباتی که کمتر حالت نفخ ایجاد میکنند مثل عدس یا ماش میتوانند استفاده کنند. نوشیدن حداقل ۶ تا ۸ لیوان آب در روز و حتی ۱ تا ۲ لیوان در هنگام شام البته با احتساب فاصله زمانی مناسب تا شام بایستی آب مصرف کرد.
دیدگاه تان را بنویسید