چرا پا تاول میزند و چگونه درمان می‌شود؟

کد خبر: 886120

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباه علت بروز تاول و راه‌های درمان این عارضه توضیحاتی داد.

چرا پا تاول میزند و چگونه درمان می‌شود؟

باشگاه خبرنگاران جوان: زهرا روددهقان دکترای آموزش پرستاری و هیئت علمی گروه داخلی و جراحی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: تاول یک ضایعه پوستی است، کیسه‌ای متورم حاوی مایع آبکی که گاهی با خون یا چرک همراه است، تاول داخل یا زیر پوست ایجاد می‌شود و با درد و تورم آن ناحیه از پوست همراه است.

روددهقان بیان کرد: مهمترین علت تاول، اصطکاک و سایش نامناسب بین پوست و کفش یا هر چیزی است که با پا تماس دارد؛ تماس و سایش مکرر سبب می‌شود تا لایه رویی پوست از لایه زیرین آن جدا شود. با جداشدن دو لایه از یکدیگر، مایعی بین آن‌ها جمع شده و تاول شکل می‌گیرد.

این دکترای آموزش پرستاری ادامه داد: تاول بیشتر وقتی که فرد از کفشی جدید استفاده می­‌کند که اندازه پای او نیست، ایجاد می‌شود. همچنین در کسانی که مسافت­‌هایی زیاد پیاده روی کرده و یا می­‌دوند، تاول پا بیشتر دیده می­‌شود، هوای گرم و مرطوب و به دنبال آن تعریق بیشتر نیز احتمال تاول زدن پوست پا را افزایش می­‌دهد. راه­‌های پیشگیری از ایجاد تاول پوستی

روددهقان درباره راه‌های پیشگیری از تاول، گفت: کفش مناسب بپوشید؛ کفش مناسب کفشی است که در هنگام عصر، که پا در بزرگترین اندازه خود است، خریده شده باشد، زیرا در این زمان پا در کفش خیلی تنگ و خیلی رها نیست؛ سفر، جای نو کردن کفش نیست، بنابراین در صورت تهیه کفش جدید، حداقل دو هفته پیش از سفر این کار را انجام دهید و در طول این ۲ هفته به طور مداوم با کفش جدیدتان پیاده­‌روی کنید.

عضو هیئت علمی دانشگاه افزود: جوراب نخی بپوشید؛ در فواصل پیاده­‌روی مثلاً هر ۲ تا سه ساعت یک بار کفش­ و جوراب را خارج و پا‌های خود را به ویژه نقاطی که احتمال فشار در آن نواحی بیشتر است را به آرامی ماساژ داده و با کمی روغن چرب کنید.

روددهقان تاکید کرد: جداً از ترکاندن تاول‌های پوستی خودداری کنید و آن را دستکاری نکنید؛ در واقع تاول خود پانسمان خودش است پس هرگز پانسمان را پاره نکنید، اما اگر تاول زیادی بزرگ و دردناک، می‌توانید تحت نظر پزشک آن را تخلیه کنید تا پزشک به وسیله یک سرنگ استریل مایع درون تاول را بیرون بکشد. راهکار رفع تاول پوستی

وی تصریح کرد: اگر چیزی پوست روی تاول را پاره کرد، پوست را بر روی آن برگردانید تا از زخم ایجاد شده محافظت کند، سپس کمی پماد ضدعفونی کننده از جمله موپرسین یا تتراسایکلین روی آن مالیده و آن را با پارچه تمیز، نه با مواد نایلونی یا پلاستیکی، باندپیچی کنید، وسایل مخصوص باندپیچی تاول‌ها را می‌توانید از چادر‌های هلال احمر بین راه تهیه کنید.

این دکترای آموزش پرستاری افزود: محل تاول را خشک و تمیز نگه دارید؛ هرگز روی تاول را نپوشانید مگر در صورتی که در معرض سایش با چیزی مثل کفش باشد، در این صورت می‌توانید با پنبه یا بانداژ شل روی آن را ببندید که البته باید بانداژ را مرتباً تعویض کنید، کفش‌هایی که منطقه تاول را تحریک می‌کند نپوشید و در این مواقع بهتر است از دمپایی استفاده کنید.

روددهقان ادامه داد: با استراحت به موقع و آزاد کردن نقاط تحت فشار، به پاهایتان استراحت دهید؛ این نکته هم موجب پیشگیری از تاول می‌شود و هم به بهبود سریع تاول ایجاد شده است، کمک می­‌کند. همیشه پیش از دست زدن به تاول، دست‌هایتان را با آب و صابون بشویید، روی تاول را فشار ندهید، بهترین کار برای دور کردن فشار از روی تاول‌های پا، گذاشتن بالشتک اسفنجی به دور آن است، ناحیه تاول را باندپیچی و برای جلوگیری از مالش آن، کفش‌ها را عوض کنید.

وی یادآوری کرد: زمانی که تاول­‌ها در زیر بستر ناخن قرار دارند یا تاول‌ها پس از یکی دو روز خوب نشده یا چرکین، قرمز، داغ، دردناک یا با قطری بزرگ‌تر از پنج سانتی‌متر شدند، حتما باید به پزشک مراجعه کنید.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت