اختلافات تیم ترامپ بر سر تمدید معافیت خریداران نفت ایران

کد خبر: 932586

کابینه ترامپ بر سر تمدید معافیت خرید نفت ایران به برخی خریداران عمده نفت ایران، اختلاف نظر دارد.

به گزارش عصرایران ، وب سایت شبکه خبری "بلومبرگ" آمریکا با انتشار گزارشی در این باره از اختلاف‌نظر بین "جان بولتون" مشاور امنیت ملی کابینه ترامپ و "مایک پمپئو" وزیر امور خارجه آمریکا در این رابطه خبر داده است.

بر اساس این گزارش بولتون مخالف تمدید معافیت خرید نفت ایران است و اصرار دارد در ماه می سال جاری (اندکی بیش از یک 1 ماه دیگر) معافیت‌های ارایه شده به 8 کشور خریدار عمده نفت ایران، پایان یابد.

بولتون معتقد است قیمت نفت هم اکنون در سطح پایینی است (59 دلار در هر بشکه) و صفر کردن فروش نفت ایران احتمالا تاثیر چندانی در افزایش قیمت نفت نخواهد داشت. "لری کودلو" مشاور اقتصادی ترامپ نیز از این ایده حمایت می‌کند. او در جریان دیدار دوشنبه ترامپ و نتانیاهو در کاخ سفید از این ایده دفاع کرد و خواستار پایان دادن به معافیت فروش نفت ایران شد.

اما به نوشته بلومبرگ، صفر کردن فروش نفت ایران ممکن است خطراتی نیز در پی داشته باشد. این امر می‌تواند به سرعت به تغییر سطح تولید کشورهای عضو اوپک بینجامد و همچنین تلاش‌های موازی دولت ترامپ برای توقف فروش نفت ونزوئلا و ساقط کردن "نیکولاس مادورو" از قدرت، ضربه بزند. دولت ترامپ در نوامبر سال گذشته به ملاحظه افزایش احتمالی قیمت نفت در بازارهای جهانی، معافیتی 6 ماهه را برای 8 خریدار عمده نفت ایران در نظر گرفت که این مهلت در اردیبهشت ماه سال جاری به سر خواهد آمد.

"مگان او سولیوان" معاون سابق مشاور امنیت ملی آمریکا و استاد کنونی دانشگاه هاروارد، در این باره معتقد است:" ترامپ در حال ارزیابی تاثیر صفر کردن فروش نفت ایران در قیمت نفت در بازارهای جهانی است. او نمی‌خواهد قیمت نفت به 70 دلار و یا بالاتر از آن صعود کند."

به گفته این مقام امنیتی سابق آمریکا:" تشدید همزمان فشار به ایران و ونزوئلا به عنوان دو کشور عمده صادر کننده نفت و تلاش برای صفر کردن فروش نفت آنها می‌تواند برای قیمت‌ها در بازار نفت خطرناک باشد و دولت ترامپ در آستانه پایان یافتن دوره 6 ماهه نخست معافیت‌های نفتی ایران، در حال ارزیابی این موضوع است."

ترامپ تا هفته نخست ماه می سال جاری میلادی (5 هفته دیگر) فرصت دارد تا تصمیم خود را درباره تمدید معافیت خریداران نفت ایران بگیرد. گمانه زنی‌ها حاکی است دولت ترامپ به احتمال زیاد معافیت‌های چین و هند به عنوان دو خریدار عمده نفت ایران را تمدید کند.

اما بولتون و مقامات وزارت انرژی آمریکا اصرار دارند که ماه می سال جاری وقت مناسبی است تا دولت ایالات متحده آمریکا به وعده خود مبنی بر صفر کردن صادرات نفت ایران، جامعه عمل بپوشاند در حالی که وزارت امور خارجه آمریکا و به طور مشخص "برایان هوک" مسئول میز ایران در این وزارتخانه ، به این مساله با دیده تردید می‌نگرد و معتقد است خارج کردن 1.1. میلیون بشکه نفت ایران از بازار جهانی در برهه کنونی ممکن است منجر به نوسان و افزایش محسوسی در قیمت نفت شود.

"مارک دوبوویتز" رییس "بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها" در واشنگتن در این رابطه معتقد است: "اگر شما معتقد باشید ترامپ رییس جمهوری 2 دوره ای است و 6 سال دیگر در سر کار خواهد بود آنگاه می‌توانید شیب فشارها علیه ایران را نسبت به 6 سال آینده تنظیم کنید و از سرعت آن بکاهید اما اگر ترامپ را رییس جمهوری 1 دوره‌ای بدانید، آن وقت او تنها 21 ماه فرصت دارد تا کمپین فشار حداکثری خود علیه ایران را به پایان برساند و وقت زیادی نخواهد داشت."

به نوشته بلومبرگ، "پمپئو" و "استیون منوچین" وزیر خزانه‌داری آمریکا، روز به روز حلقه محاصره بولتون و طرفداران ایده او را در کاخ سفید علیه خود تنگ‌تر می‌بینند. این حلقه از سوی سناتورهای محافظه کاری چون "تام کاتن" و "مارکو روبیو" پشتیبانی می‌شود؛ حلقه ای که معتقد است حلقه فشار حداکثری علیه ایران باید هر چه سریع‌تر تنگ‌تر شود و ماه می سال جاری بهترین فرصت برای به صفر رساندن فروش نفت ایران است.

کاتن در 18 مارس سال جاری میلادی ( هفته گذشته) در توییتی نوشت:" رژیم ایران دلارهای نفتی خود را صرف ترویج تروریسم و هرج و مرج در منطقه می‌کند. مناسب‌ترین رقم صادرات نفتی ایران صفر است."

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت