فونت اختصاصی «سرای ابریشم» و اهمیت تایپوگرافی در برندینگ
در جریان ری برندینگ «سرای ابریشم» لازم بود لوگو، فونت و تم جدیدی خلق شود که از جوهرهی سرای ابریشم الهام گرفته باشد. فونت جدید با توجه به نقش زنان در این مجموعه باید باظرافت میبود و با دقت بالا خلق میشد. لذا از خانجانزاده خواسته شد فونتی خوانا و خواندنی و مطابق رسم الخط مردم طراحی کند.
حروفنگاری، طراحی فونت یا «تایپوگرافی» در حقیقت هنر چیدمان حروف برای زبان تصویری است. این کار از طریق تقویت ویژگیهای بصری حروف انجام میشود. طراحیِ نوع چینش حروف،حالت قلم، نقطه، مقدمه (فاصلهٔ خط) و ... در کنار هم یک فونت تازه را خلق میکند.
هنر تایپوگرافی در طیف گستردهای از امور هنری، مثل ساخت تیتراژ فیلم، طراحی گرافیک، صفحات وب، طراحی کتابهای کمیک، طراحی مالتی مدیا و تمامی هنرهایی که جلوهی بصری دارند، استفاده میشود.
تایپوگرافی با خطاطی و دستنویس تفاوت دارد، هر چند طراح تایپ میتواند از خط و دستنویس نیز برای تایپوگرافی بهره ببرد
اخیرا دامون خانجانزاده گرافیست ایرانی که به هنر تایپوگرافیاش مشهور است، به سفارش مجموعه تجاری «سرای ابریشم» در تهران فونت جدیدی طراحی کرده که ویژگیهای منحصر به فردی دارد و نقطه پیوند طراحی و هنر ایرانی با بازار کسب و کار است.
«امروزه فونت خود یک رسانه است. فونت هم دیده میشود و هم خوانده میشود از این رو به دیده شدن برند کمک شایانی میکند. فونت را میتوان سفیر یک برند هم نامید که هر جا دیده شود، به مخاطب برای شناخت برند کمک میکند. مثل نقشی که فونت سانفرانسیسکو برای اپل دارد.»
فونتها مثل سرباز کمپین معرفی یک برند، به هویت یک سازمان، مجموعه تجاری، بانک، موسسه و ... کمک میکند.
در نظام تجارت فونت اختصاصی هر بنگاه تجاری جایگاه مهمی دارد. بخصوص فونتهایی که توان گسترش به زبانهای دیگر و رسم الخط مردم کشورهای دیگر را هم داشته باشند. خانجانزاده نمونه کارهای متعددی دارد او پیش از این لوگوی روزنامههایی مثل جوان و یا تهران امروز را هم طراحی کرده است اما در حال حاضر به عنوان یک تایپوگراف برجسته شناخته میشود. هر چند که معتقد است بازار کار تایپوگرافی رونق مطلوب را ندارد:«من مثال خوبی نیستم. چون در این کار شناخته شده هستم و سفارش کار دارم. اما اگر کسی بخواهد وارد این شغل شود، سفارش برایش زیاد نیست. »
در جریان ری برندینگ «سرای ابریشم» لازم بود لوگو، فونت و تم جدیدی خلق شود که از جوهرهی سرای ابریشم الهام گرفته باشد.
دامون خانجانزاده با نظر خانم شاهسوند، از میانه راه به گروه طراحی پیوست تا شکل الفبای اختصاصی سرای ابریشم را ابداع کند.
فونت جدید سرای ابریشم با توجه به نقش زنان در این مجموعه باید باظرافت میبود و با دقت بالا خلق میشد. از خانجانزاده خواسته شده بود فونتی خوانا و خواندنی و مطابق رسم الخط مردم طراحی کند.
ویژگی یک فونت کارا و جذاب در تجارت این است که هم از استراتژی برند تبعیت کند و هم در عین حال هویتساز باشد. او هم دست به کار شد. خانجانزاده در آناتومی حروف از منحنیها و خطوط نرم بهره گرفت تا با فاصله بیشتر در کنار هم قرار گیرند و در خروجی کار فونت اختصاصی سرای ابریشم چشمنواز، خوانا و خواندنی شده است.
سفارش طراحی فونت در برندینگ هر تجارتی، نشان میدهد مدیران آن تجارت به اهمیت و ظرافتهای کسب و کار خود واقف هستند. ظرافتی که در سرای ابریشم به خوبی قابل درک است.
دیدگاه تان را بنویسید