«سلطان بن ترکی» شاهزاده‌ای که عربستان برای زندانی کردن وی، یک هواپیما را ربود! / آیا گزارشی از سرنوشت وی منتشر خواهد شد؟ / ماجرای ربایش اول سلطان از زبان خودش/با کابل مرا زدند تا تقریبا بیهوش و نیمه‌جان شدم/آمپول به گردنم تزریق شد

کد خبر: 879408

«بعد از این‌که نیروهای امنیتی دست‌های مرا بستند، فرماندهشان به سربازها اجازه داد تا مرا به شدت ضرب و شتم کنند. در مرحله بعد مفصل با کابل مرا زد تا تقریبا بیهوش و نیمه‌جان شدم. در این شرایط، چیز زیادی را نمی‌توانستم ببینم؛ اما به خوبی حس کردم که یک آمپول به گردنم تزریق شد...»

«سلطان بن ترکی» شاهزاده‌ای که عربستان برای زندانی کردن وی، یک هواپیما را ربود! / آیا گزارشی از سرنوشت وی منتشر خواهد شد؟ / ماجرای ربایش اول سلطان از زبان خودش/با کابل مرا زدند تا تقریبا بیهوش و نیمه‌جان شدم/آمپول به گردنم تزریق شد

پایگاه خبری تحلیلی فردا:

«سلطان بن ترکی» شاهزاده‌ای که عربستان برای زندانی کردن وی، یک هواپیما را ربود! آیا گزارشی از سرنوشت وی منتشر خواهد شد؟ سلطان بن ترکی در جمع تعدادی از دوستان خود رژیم آل سعود، آخرین بار او را همراه با حدود ۲۰ تن از دوستانش ربود.

خبر قتل جمال خاشقجی نویسنده و روزنامه‌نگار مشهور عربستانی در کنسولگری رژیم آل سعود در استانبول، بازتاب گسترده‌ای در محافل خبری و سیاسی روز دنیا دارد. در همین راستا، بازخوانی نمونه‌های مشابه «ربودن» و «قتل» اتباع آل سعود توسط سازمان‌های امنیتی ریاض در کشورهای خارجی از اهمیت برخوردار است.

دست کم سه تن از شاهزادگان آل سعود در بازه زمانی سپتامبر ۲۰۱۵ تا فوریه ۲۰۱۶ توسط سازمان‌های امنیتی آل سعود ربوده و به عربستان بازگردانده شدند. مشهورترین این افراد، شاهزاده امیر «سلطان بن ترکی» بود که رژیم آل سعود برای گروگان گرفتن وی، مجبور شد یک هواپیمای مسافربری را در مسیر لندن قاهره برباید!

پایگاه خبری بی بی سی در گزارشی در فوریه ۲۰۱۶ اعلام کرد شاهزاده «امیر سلطان بن ترکی» در روز اول فوریه (۱۲ بهمن ۹۴) همراه با حدود ۲۰ تن از دوستان و همراهان خود توسط عوامل ریاض ربوده شد! نکته جالب این بود که همه این افراد دارای تابعیت غربی بودند؛ اما ریاض از طریق پرداخت رشوه و مبادلات سیاسی توانست لندن را از پیگیری پرونده این افراد منصرف سازد!

سلطان بن ترکی و دو تن از دوستانش در حالی ربوده شدند که سوار بر هواپیما از لندن به قاهره پرواز کرده بودند؛ اما در میان راه، هواپیما از ریاض سر برآورد! جالب این جاست که سلطان بن ترکی حاضر نبود از هواپیما پیاده شده و خود را تسلیم سازد و بعد از مقاومت و فریادهای ممتد، در برابر انظار مسافران عادی هواپیما توسط عوامل امنیتی آل سعود ربوده شد. حتی شاهدین عینی ماجرا می‌گویند در خلال پیاده کردن وی، مأمورین امنیتی مجبور به لگدپرانی و گلاویزی با شاهزاده آل سعود شده بودند!

روزنامه گاردین چند روز قبل در گزارشی با اشاره به تجربه ربوده شدن سلطان بن ترکی نوشت: «از آن روز تا الآن کسی از سرنوشت وی خبر ندارد و هنوز در معابر عمومی دیده نشده است!»

نخستین گروگانگیری

به نوشته گاردین، این نخستین تجربه سلطان بن ترکی در زمینه ربایش و گروگانگیری نبود! او در سال ۲۰۰۳ به کاخ پادشاه سابق آل سعود ملک فهد در شهر ژنو سوئیس رفت. این دیدار به دعوت «شاهزاده امیر عبدالعزیز بن فهد» - که الآن در ریاض زندانی است! - صورت گرفت و فرزند ملک فهد همراه با وزیر وقت شئون اسلامی (شیخ صالح آل الشیخ) از سلطان خواستند تا به ریاض برگردد. آن‌ها به سلطان بن ترکی اطمینان دادند که وساطت کرده و مانع هر گونه تعرض به وی خواهند شد؛ تنها به شرطی که سلطان از پادشاه وقت (ملک عبدالله) معذرت خواهی کند.

«سلطان بن ترکی» شاهزاده‌ای که عربستان برای زندانی کردن وی، یک هواپیما را ربود! آیا گزارشی از سرنوشت وی منتشر خواهد شد؟ عبدالعزیز بن فهد (وسط) در کنار شیخ مطلق و شیخ البریک (مفتی‌های افراطی وهابی) در حاشیه مراسم حج عبدالعزیز بن فهد که در ربایش نخست سلطان بن ترکی نقش مهمی را ایفا کرد؛ الآن - مانند سلطان بن ترکی - در بند زندان‌های بن سلمان است.

سلطان بن ترکی حاضر به پذیرش این شرط نشد و در نتیجه فرزند فهد و وزیر شئون اسلامی با ناراحتی مجلس را ترک کردند! بعد از خروج این افراد، نیروهای امنیتی با نقاب و تجهیزات نظامی کامل وارد سالن شده و بعد از ضرب و شتم شدید سلطان توانستند او را بازداشت کنند.

سلطان بن ترکی بعدها در جمع دوستانش گفت: «من می‌دانستم که هیچ راه خروجی در کاخ ندارم؛ لذا بعد از کمی داد و فریاد خود را تسلیم کردند؛ در حالی که هیچ گونه درگیری فیزیکی میان ما رخ نداد! بعد از این‌که نیروهای امنیتی دست‌های مرا بستند، فرماندهشان به سربازها اجازه داد تا مرا به شدت ضرب و شتم کنند. در مرحله بعد مفصل با کابل مرا زد تا تقریبا بیهوش و نیمه‌جان شدم. در این شرایط، چیز زیادی را نمی‌توانستم ببینم؛ اما به خوبی حس کردم که یک آمپول به گردنم تزریق شد. وقتی به هوش آمدم، در ریاض بودم!» گفته می‌شود سلطان بن ترکی را مستقیما از کاخ به فرودگاه ژنو برده و در آن‌جا با یک هواپیمای پزشکی (آمبولانس هوایی) به ریاض منتقل کردند. این هوایپما از قبل، در باند فرودگاه در انتظار شاهزاده منتقد آل سعود بوده است.

سلطان بن ترکی کیست؟

شاهزاده سلطان بن ترکی، فرزند امیر «ترکی بن عبدالعزیز» مشهور به «ترکی الثانی» بود. پدرش فرزند بیست و یکم ملک عبدالعزیز مؤسس سلسله پادشاهی آل سعود و مادربزرگش حصه بنت احمد السدیری بود. در نتیجه او نیز از جناح سدیری در خاندان پادشاهی بود که شامل ملک فهد، ملک سلمان، امیر نایف، امیر سلطان و شاهزاده امیر احمد بن عبدالعزیز (بلندپایه‌ترین شاهزاده منتقد بن سلمان) می‌شود.

ترکی الثانی در سال ۱۹۵۷ به طور موقت جایگزین سلمان (پادشاه فعلی) در اداره «امارت ریاض» می‌شود. او در سال ۱۹۶۹ و در دوره پادشاهی ملک فیصل، به عنوان وزیر دفاع برگزیده می‌شود و تا سال ۱۹۸۳ در این منصب می‌ماند. او در دو دوره ملک فیصل و ملک خالد وزیر دفاع تام الاختیار بود؛ اما کم‌تر از یک سال بعد از پادشاهی ملک فهد، از کلیه مسئولیت‌های حکومتی کناره‌گیری کرد و همراه با خانواده‌اش به قاهره رفت.

در سال ۲۰۱۰ و در دوره ملک عبدالله، امیر ترکی الثانی با وساطت برخی افراد به ویژه «امیر نایف» و «امیر سلطان» به ریاض بازگشت. در روز بازگشت وی به ریاض، «امیر سلطان» وزیر دفاع وقت یک میهمانی بزرگ به افتخار وی در کاخ شخصی خود برگزار کرد. در این میهمانی، ملک سلمان (که در آن روزها امیر منطقه ریاض بود) نیز حضور داشت و به گرمی از برادر تنی خود استقبال کرد. او در نوامبر ۲۰۱۶ و در سن ۸۴ سالگی از دنیا رفت. ظاهرا سلطان بن ترکی نیز در همان ایام در ازای بازگشت امیر ترکی الثانی از زندان آزاد شده است.

«سلطان بن ترکی» شاهزاده‌ای که عربستان برای زندانی کردن وی، یک هواپیما را ربود! آیا گزارشی از سرنوشت وی منتشر خواهد شد؟ امیر سلطان بن ترکی سلطان بن ترکی از ابتدای جوانی خود در خارج از عربستان زندگی کرده و یکی از منتقدین جدی مناسبت‌های بدوی حاکم بر دیکتاتوری آل سعود است!

سلطان بن ترکی الثانی در حالی که ۱۵ سال داشت همراه با پدرش قاهره را ترک کرد. او در سنین جوانی با دختر ملک عبدالله (که در آن زمان ولیعهد بود) ازدواج کرد؛ اما همسرش در سال ۱۹۹۰ درگذشت و این بار با زنی خارج از نوادگان عبدالعزیز عروسی کرد. او مادرش را نیز در قاهره از دست داد و به این ترتیب بخش عمده عمر خویش را در خارج از کشور و به نوعی در تبعید گذراند.

امیر سلطان بن ترکی در سال ۲۰۰۳ به شدت از فساد موجود در وزارت دفاع انتقاد کرد. او در انتقادات خود خواستار شفافیت در بودجه‌های نهادهای دولتی ریاض شد و این عدم شفافیت را منشأ فسادهای گسترده دانست. او در ادامه انتقادات خود خواستار توسعه سیاسی و مشارکت شهروندان در تعیین سرنوشت خود شد و «اصلاحات سیاسی» و «استقلال دستگاه قضائی» را از ضرورت‌های اجتناب‌ناپذیر ادامه حکومت آل سعود در هزاره جدید دانست.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد