آینده‌ی بی‌ام‌دبلیو در دستان یک طراح ایرانی/ تصاویری از شاهکار جدید BMW با پوشش تعاملی برای صندلی‌ها/ بررسی نمای بیرونی ویژن آی نکست

کد خبر: 872723

نادر فقیه‌زاده طراح خودرو ایرانی آلمانی ساکن مونیخ است که مدیریت طراحی پروژه ویژن آی نکست را بر عهده دارد.

آینده‌ی بی‌ام‌دبلیو در دستان یک طراح ایرانی/ تصاویری از شاهکار جدید BMW با پوشش تعاملی برای صندلی‌ها/ بررسی نمای بیرونی ویژن آی نکست

پایگاه خبری تحلیلی فردا: چند روز قبل نخستین تصاویر رسمی از کراس‌اور/هاچ‌بک مفهومی و الکتریکی بی‌ام‌دبیلو با نام ویژن آی-نکست (BMW vision iNEXT) در فضای مجازی منتشر شد. این پروژه که در رقابت با پروژه های رقبایی نظیر مرسدس بنز و آئودی برای تولید نسل آینده خودروهای برقی تعریف شده، حضور بی ام دبلیو را در بازار آینده تضمین می‌نماید.

آینده‌ی بی‌ام‌دبلیو در دستان یک طراح ایرانی

جالب است بدانید مدیر طراحی پروژه ویژن آی نکست یک مهندس ایرانی به نام نادر فقیه زاده است. نادر فقیه‌زاده (زادهٔ ۱۳۵۵، تهران) طراح خودرو ایرانی آلمانی ساکن مونیخ است. او در ده‌سالگی به آلمان رفت و بعد از فارغ‌التحصیلی از دانشگاه فورتسهایم در رشتهٔ طراحی خودرو در بخش طراحی ب ام و به کار مشغول شد. مهم‌ترین پروژه‌های او علاوه بر ویژن آی نکست طراحی داخل ب ام و ب‌ام‌و سری ۷ و طراحی بدنهٔ سری ۶ کوپه، سری ۶ کانورتبل و سری ۶ گرن کوپه است.

آینده‌ی بی‌ام‌دبلیو در دستان یک طراح ایرانی

فروهلیش یکی از اعضای هیئت مدیره‌ی بی‌ام‌دبلیو می‌گوید: «در مدل مفهومی ویژن آی‌نکست که خودرویی از اساس متفاوت است همه‌ی ويژگی‌هایی که در محصولات دهه‌ی آینده‌ی این شرکت وجود خواهد داشت یکجا جمع شده است.» این به معنای یک خودروی برقی است که به‌ندرت نیاز است شما در آن رانندگی کنید بلکه فقط سوارش می‌شوید و فناوری‌هایی پیشرویی که ویژگی اصلی‌شان خودکار بودنشان است. من می‌‌خواستم از کاپوت مسی مات ماشین بگویم اما بلافاصله نگاهم به داخل ماشین جلب شد: صندلی‌های جذابی که به ردیف دوم وصل می‌شوند در حالی که متکاهای صندلی‌های جلو به صورت عمود به پشت خم شده‌اند تا بین ردیف‌ها فاصله و فضا ایجاد شود. این طراحی با طراحی‌های خشک امروز بی‌ام‌دبلیو که موجب می‌شود سرنشین‌ها ساکت و آرام در ماشین بنشینند خیلی فرق می‌کند. حتی پوشش صندلی‌ها هم تعاملی است: می‌توانید با انگشتانتان یک دایره روی صندلی بکشید و با این کار صدای موسیقی را تنظیم کنید در حالی که تودوزی ماشین به‌عنوان تأیید لحظه‌‌ای روشن می‌شود و بعد خاموش می‌شود. قائم‌مقام مدیر طراحی بی‌ام‌دبلیو می‌گوید ما این فناوری را فناوری خجالتی نام‌گذاری کرده‌ایم نه فناوری برتر. این فناوری فقط وقتی حضور دارد که شما به آن نیاز داشته باشید. در این مورد بی‌ام‌دبلیو به خوبی فرآیندهایی در فناوری را به کار گرفته که محیطی هستند نه شاخص و جدا از محیط. مقابل راننده دو صفحه نمایش وجود دارد که تمام فضای کاربری جلویی را تشکیل می‌دهند. در حالت رانندگی خودکار این صفحه نمایش‌ها کارشان نشان دادن اطلاعات زمینه‌ای و آنلاین است. در حالت رانندگی خودکار فرمان ماشین چند اینچی عقب می‌رود. بی‌ام‌دبلیوهای امروزی گاهی مرا با حالت‌های رانندگی مختلف و پیچیده‌شان شگفت‌زده می‌کنند اما ویژن آی‌نکست هیچ‌کدام از آن‌ها را ندارد. دو حالت بیشتر وجود ندارد: حالت تقویتی که شما رانندگی می‌کنید و حالت آسان که رانندگی خودکار است. تم «فناوری خجالتی» هیچ جا بهتر و قوی‌تر از اینجا خودش را نشان نمی‌دهد.

در نمای بیرونی ويژن آی‌نکست به سختی می‌توان درزی را مشاهده کرد. یک خودروی چهارنفره که فضای زیادی بین خطوط محورش وجود دارد و ستون‌های بدنه‌اش چنان سبک نازک هستند که نگران می‌شوید اگر درها را باز کنید آیا خم خواهند شد یا نه. قسمت پشتی خودرو حضوری جلوه‌گرانه دارد حتی با اینکه هیچ‌گونه خصوصیت مشخصی ندارد. دقت کنید که شکل پنجره‌های بغلی چگونه یادآور شکل هواکش مشبک جلو رادیاتور ماشین است. هواکش دوگانه‌ی جلوی خودرو یکی از قوی‌ترین ابزارهای برند در صنعت خودرو است که تا حد امکان کشیده شده است. در ویژن آی‌نکست این پنجره‌های جلوی ماشین شبیه پروانه شده‌اند و به جای اینکه در پشت خود رادیاتور داشته باشند مجموعه‌ای از حس‌گرها را جا داده‌اند. بی‌ام‌دبلیو می‌گوید همچنان درصدد است اگر مقامات اجازه دهند تا سال ۲۰۲۱ سطح چهارم خودروهای اتوماتیک را عرضه کند. تا حالا چیز زیادی در مورد قوه‌ی محرکه‌ی ویژن آی‌نکست گفته نشده به جز اینکه فقط یک موتور برقی دارد که مانند سایر ۱۲ مدل خودروی دیگری است که بی‌ام‌دبلیو گفته فروششان را از سال ۲۰۲۵ آغاز خواهد کرد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت