خبرگزاری فارس: در تحقیقی جدید با هدایت جان میلر رییس دانشگاه ایالتی مرکزی کنکتیکات، فهرستی از باسوادترین کشورها ارائه شده است. در این تحقیق به آزمونهای دستآوردهای سواد و نیز ویژگیهای رفتاری باسوادی نگاه شده که شامل تعداد کتابخانهها و روزنامهها و سالهای تحصیلی و دردسترس بودن کامپیوتر در کشورها میشود. در این تحقیق بیش از آنکه به توانایی خواندن پرداخته شود به رفتار باسوادی و منابع حمایتی آن پرداخته شده است.
در این تحقیق 200 کشور مورد ارزیابی قرار گرفتهاند و بسیاری اطلاعات در مورد این کشورها از منابعی همچون «برنامه بینالمللی یونسکو برای قدرت دسترسی دانشآموزان» که توسط سازمان همکاری و توسعه اقتصادی هدایت میشود استفاده شده است. در این تحقیق همچنین بحث جمعیتی نیز مدنظر قرار گرفته است.
گاردین در تازهترین شماره خود در این باره نوشت: در این فهرست فنلاند در جایگاه اول، نروژ دوم، ایسلند سوم و دانمارک و سوئد به ترتیب در جایگاه چهارم و پنجم هستند. سوییس در جایگاه ششم و آمریکا در جایگاه هفتم قرار دارد. کانادا و فرانسه به ترتیب در جایگاه یازدهم و دوازدهم و بریتانیا در مکان هفدهم این فهرست قرار دارد. بوتسوانا به عنوان آخرین کشور در رده شصت و یکم در آخر این لیست قرار دارد و اندونزی و تایلند در جایگاه شصت و پنجاه و به عنوان کمسوادترین کشورها در این فهرست قرار دارند.
دیدگاه تان را بنویسید