سرویس اجتماعی فردا؛ بشیر قلی زاده سرچشمه: کافیست در شهر سرت را بچرخانی به سوی میوه فروشیها، بعضی از میوه ها آشنا هستند، اما میوههایی هم وجود دارند با شکلها و نام های عجیب و غریب مانند دراگون یا میوه اژدها، سیب فرانسوی، گلابی آفریقایی، گریب فروت چینی، آواکادو، شلیل آفریقایی، گلابی آمریکایی، شلیل ترکیه، انگور شیلی و لیمو ترش برزیلی، این میوه ها که قاچاقی وارد کشور شده اند حرف و حدیث فراوانی را هم با خود آورده اند، از قاچاقی وارد شدنشان گرفته تا قیمت بسیار بالای آنها. قیمت این نوع میوه ها از کیلویی 30 هزار تومان تا 100هزار تومان می رسد طبق گزارشات رسیده از رسانه های داخلی در غرفه رئیس اتحادیه بارفروشان میدان میوه و تره بار تهران هم، کالای قاچاق کشف شده است. این میوههای سوای اینکه ارز را از کشور خارج می کنند آفتهایی را هم از اکوسیستم بیگانه وارد مرزهای ما میکنند. عباس نخعی مدیرکل دفتر مبارزه با قاچاق کالا در گفتوگو با فارس؛ در پاسخ به اینکه گفته میشود روزانه 15 هزار تن میوه قاچاق در سطح کشور توزیع میشود، خاطرنشان کرد: مسئول ارائه مجوز برای واردات میوه بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است و طبق قانون تنها 3
نوع میوه موز، آناناس و نارگیل (میوههای گرمسیری) امکان رسمی واردات را دارند و بجز این واردات تمام اقلام میوه ممنوع است. و همچنین مجتبی شادلو رئیس اتحادیه باغداران درباره آخرین وضعیت عرضه میوههای غیرمجاز و قاچاقی که اخیرا به صورت گسترده و شبانه در میدان مرکزی میوه و تره بار تهران توزیع شده بودند، اظهار داشت: برخوردهایی توسط مسئولان مربوطه با این اقدام انجام شده است، تعدادی از متخلفان در این زمینه از جمله عاملان توزیع دستگیر شدهاند و میوههای آنان نیز ضبط شده است وی با بیان اینکه این مساله باید از اساس و بنیاد حل شود، گفت: اینکه محصولاتی با این حجم گسترده از اقصی نقاط دنیا وارد میشود، جای بحث زیادی دارد، ضمن اینکه توزیع این محصولات در داخل کشور فرآیندی روان و فراگیر است، بنابراین باید با این مسائل به صورت جدی برخورد کرد.
شادلو با اشاره به اینکه قاچاق میوه بحث استقلال، خودکفایی و امنیت غذایی کشور را دچار مشکل میکند،
افزود: این اقدام از طرفی هم سلامت جامعه را دچار مشکل میکند. رئیس اتحادیه باغداران اضافه کرد: اگر ما در کشور با کمبود میوه ای مواجه باشیم یا تولیداتمان دارای قیمتهای قابل قبولی برای مصرف کنندگان نباشد، طبیعتا دولت مکلف است برای تامین نیاز اقدام به واردات کند اما مساله این است که در حال حاضر ما با فاجعه عدم فروش محصولات مان مواجه هستیم. شادلو با بیان اینکه تولیدکنندگان بهویژه در چند محصول از جمله سیب درختی، گوجه فرنگی، خیار، سیب زمینی و پرتقال در حال نابودی هستند، گفت: تولیدکنندگان این محصولات حتی بخشی از هزینه تمام شده تولیدشان را هم به دست نمیآورند. با توجه به سخنان شادلو و کاهش قدرت خرید مردم، وجود این میوههای لوکس و گران قیمت در بازار این سوال مطرح می شود که این نوع میوه ها با این حجم زیاد چگونه به صورت قاچاق وارد کشور می شوند؟ میوه های قاچاق خارجی که بسیاری از آنها شکل و شمایل جذابی هم دارند، مشتریان را به خود جذب کرده و آنها را ترغیب به خرید می کند. مطمئنا وارد کنندگان میوه های گرانقیمت بدون حساب کتاب و نیاز بازار، دست به قاچاق اینگونه میوه ها نمی زنند. میوه های هر اکوسیستم طبق شرایط آب و
هوایی آنجا رشد می کنند با تکرار قاچاق اینگونه میوه ها و عادی شدن مصرف در کشور این اقلام کم کم مشتریهای دائمی خود را می یابند و از آنجایی که این میوه ها بومی ایران نیستند و همچنین شرایط رشد طبیعی آنها در ایران وجود ندارد قاچاق آنها ادامه خواهد داشت و ارز از کشور خارج میشود و وضع کشاورزی ما از این هم بدتر می شود.
حال که کشور با رکود اقتصادی رو برو هست این حجم زیاد پول دست عدهای خاص بچرخد کاملا با اقتصاد مقاومتی منافات دارد. امیدواریم که با پیگیری هرچه بیشتر مسئولین جلوی هر گونه قاچاق به کشور گرفته شود تا تولید کنندگان کشور ما بیش از این زیان نبینند، به امید آن روز.
دیدگاه تان را بنویسید