سرویس سیاسی فردا - اعدام شیخ باقر نمر روحانی عربستانی به همراه سه فعال شیعه دیگر واکنشی را در میان مسئولین عالی رتبه و حکومتی ایران نداشت و تنها برخی مراجع تقلید در قم اعلام محکومیت کردند، اما سفارت عربستان در تهران از حمله عمومی معترضین به اقدامات عربستان مصون نماند. هرچند که به نظر می رسید این بار پلیس نیز بنای جدی برای تکرار برخوردهای بسیار خشن خود با آنها را ندارد.
به گزارش خبرنگار فردا پس از ماجرای تجاوز فرودگاه جده به نوجوان های ایرانی، حادثه کشتار منا و توهین های مقامات سعودی به ایران، اعدام شیخ باقر نمر روحانی مسلمان منتقد حاکمیت کشور عربستان سومین رخدادی بود که بلاخره موجب شد تجمعات اعتراض آمیز مقابل سفارت عربستان در تهران رنگ خشونت به خود بگیرد و همه چیز در شعله های آتش بسوزد.
معترضین از بعد از ظهر شنبه در مقابل ساختمان فرمانیه تجمع آرامی را آغاز کرده بودند، پلاکاردهایی را در دست داشتند و شعار مرگ بر سازشکار سر می داند. اما با افزایش جمعیت آرام آرام فضا ملتهب شد.
تا اینکه معترضین خشمگین با پرتاب مواد آتشزا بخشهایی از ساختمان سفارت را به آتش کشیده بودند توانستند با کنار زدن نیروهای امنیتی محافظ سفارت که بر خلاف تجمع های مشابه گذشته مقاومت چندانی از خود نشان نمی داد، با فشار درب ورودی ساختمان را بشنند و وارد محوطه و بعد اتاق های سفارت شوند.
پس از تخریب اموال موجود در این ساختمان همه چیز طعمه حریق شد. دامنه حریق وقتی بیشتر شد که با یک انفجار از موضع نامشخص صدای مهیبی در محوطه پیچید که گویا ناشی از سرایت آتش به لوله های گاز ساختمان بوده است.
عده ای از شاهدان نیز معتقدند درب سفارت شکسته نشده و با حضور چند نفر در حیاط سفارت از طریق دیوار ساختمان های مجاور این در به روی جمعیت معترض گشوده شده است.
برخی اخبار تایید نشده از آغاز آتش سوزی در داخل ساختمان سفارت پیش از ورود معترضین به درون آن حکایت دارد. این مسئله در برخی تصاویر منتشر شده از این اتفاق نیز دیده می شود.
گفتنی است این ساختمان پیش از تجمع اعتراضی کاملا تخلیه شده بود و گفته می شود سفیر و کارمندان عربستانی به همراه خانواده هایشان در یکی از هتل های تحت حفاظت تهران اسکان داده شده اند.
در میان تجمع کنندگان عده بسیاری را زنان تشکیل میدادند که البته هیچ کدام وارد ساختمان سفارت نشدند. مشاهدات عینی حاکی از حضور خانواده برخی کشته شدگان حادثه منا در میان معترضین مقابل سفارت عربستان نیز هست.
برخی از اخبار تایید نشده نیز از محاصره کامل سفارت ایران در ریاض و کنسولگری های ایران در دیگر شهرهای عربستان توسط نیروهای امنیتی خبر می دهند. گفته می شود با فراخواندن کادر پروازی، یک فروند هواپیمای مسافر برای ایرباس ایرانی نیز برای بازگرداندن احتمالی دیپلمات های ایرانی از عربستان آماده عزیمت به این کشور شده است.
در حالیکه هنوز از شلوغی های اطراف ساختمان کاسته نشده بود با حضور نیروهای آتش نشانی کار اطفای حریق آغاز شد و شعله های آتش مهار شدند. کارکنان شهرداری تهران نیز به صورت گروهی در حال نظافت محل تجمع هستند.
سردار ساجدی نیا فرمانده انتظامی تهران بزرگ نیز برای مشاهده مسائل به وقوع پیوسته در مقابل ساختمان سفارت حاضر شد.
پس از پایان ماجرا در ساعات اولیه بامداد همچنان عده از مردم به صورت خانوادگی و گروهی در محل حاضر می شوند و در حال گرفتن عکس سلفی و یادگاری با ساختمان سوخته هستند!
عکس یادگاری با سفارت سوخته!
برخی معترضین پس فروکش درگیریها در مقابل سفارت عربستان به سمت منزل سفیر عربستان سعودی در ولنجک حرکت کردهاند.
اخبار مخابره شده از شهر مشهد نیز از تجمع مشابه عده زیادی در مقابل ساختمان کنسولگری عربستان در این شهر گزارش می دهند.
دیدگاه تان را بنویسید