چه کشورهایی هوای جهان را آلوده کرده‌اند؟

کد خبر: 450999

نقش برخی از کشورها در تولید گازهای گلخانه‌ای و ورود این گازها به اتمسفر کره زمین غیر قابل انکار است.

کارشناسان اعتقاد دارند آلودگی هوا تا سال 2050 باعث مرگ 6.6 دهم میلیون نفر در سراسر جهان خواهد شد.

گفتنی است‌، تولید گازهای گلخانه‌ای توسط کشورهایی چون هند و چین بزرگترین تاثیر را در آلودگی جو کره زمین داشته است. بررسی‌ها نشان می‌دهند، با توجه به ساخت شهرهایی جدید در چین و هند و بحران سوخت در این کشورها کارشناسان در خصوص تبعات بعدی در آلودگی هوای کره زمین هشدار داده‌اند. در حال حاضر در سطح جهان آلودگی هوا باعث مرگ 3.3 دهم میلیون نفر می‌شود که عمدتا این مرگ ومیر در قاره آسیا رخ می‌دهد. ذرات ریز شناخته شده به نام pm2.5s و دی‌اکسید نیتروژن دو عامل کلیدی جهت بروز مرگ و میر زودرس هستند که به عنوان مازاد سوخت حاصل از ماشین‌های دیزل، کامیون و اتوبوس به وجود می‌آیند. آلاینده زیست محیطی سبب بروز مشکلات ریوی، بیماریهای قلبی و حتی سرطان ریه می‌شوند.

محققان در موسسه تحقیقات شیمی ماکس پلانک با تحقیق بر روی ذرات ریز و میکروسکوپی دریافته‌اند آلاینده‌های هوا مانند اوزن و ذرات ریزتر از 2.5 میکرومتر می‌توانند نقش بسیار جدی در بروز بیماریهای مرگ‌آور یا اثرات مخرب در سلامت در طولانی مدت از خود بر جای بگذارند.

نتایج این تحقیقات در کنگره انجمن قلب و عروق اروپا در شهر لندن منتشر شده و براساس آن آلودگی هوا باعث افزایش فشار خون و نیز 5 برابر شدن خطر بروز سکته قلبی در افراد می‌شود. آلودگی هوا همچنین می‌تواند منجر به بروز بیماری‌ مزمن انسدادی ریه "CCOPD"و بیماری‌های تنفسی تحتانی (ALRI) نیز شود. کارشناسان استفاده از برخی سموم کشاورزی که به ویژه سبب افزایش ذرات pm2.5 می‌شود را عامل بروز بیماریهای ریوی معرفی کرده‌اند. بیشتر این نوع سموم در کشورهایی چون روسیه،‌ ترکیه، کره، ژاپن،‌ شرق ایالات متحده و قاره اروپا مورد استفاده قرار می‌گیرند. کارشناسان اعتقاد دارند باید استانداردهایی برای مقابله با تولید این ذرات مرگبار در سطح جهانی تصویب و اجرا شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت