بیانیه تند شاخه جنوب جبهه النصره علیه رهبران شرعی آن؛ آیا موج جدید بیعت با داعش در راه است؟

کد خبر: 441311

شاخه جنوب دمشق جبهه النصره در این بیانیه با «کافر» خواندن اردوغان نوشت: «هواپیماهای صلیبی از فرودگاه های نظامی ترکیه پرواز می کنند و خون مسلمانان را مباح می کنند. بهترین دلیل برای کافر خواندن اجزای "ائتلاف صلیبی–ترکی" همین نکته است که نتیجه عملیاتشان تنها ریختن خون مسلمانان بوده است.»

بیانیه تند شاخه جنوب جبهه النصره علیه رهبران شرعی آن؛ آیا موج جدید بیعت با داعش در راه است؟
گروه بین الملل فردا - شاخه جنوب دمشق جبهه النصره با صدور بیانیه ای بسیار تند، رهبران شرعی و صاحبان فتوا در این سازمان تروریستی (جبهه النصره) را مورد سرزنش شدید قرار داد و آن ها را «افراد ملعون و همکاران طاغوت و لشکریان صلیبی» خواند! در این بیانیه، هر گونه همکاری با اردوغان و حزب عدالت و توسعه ترکیه، مصداق «خروج از شعار توحیدی لا اله الا الله» خوانده شده است!
حتی بعد از انتشار بیانیه شدید اللحن شاخه جنوب دمشق سازمان تروریستی جبهه النصره علیه ترکیه، رهبر این شاخه کوتاه نیامده و در پست های کوتاه توئیتری خود به کرات به اردوغان و ترکیه حمله کرده است.
به نظر می رسد بعد از خوش خدمتی های متعدد جبهه النصره برای منافع ترکیه در حدی که آن را « شاخه تروریستی حزب عدالت و توسعه » خواندیم، برای بخش هایی از این سازمان بسیار گران آمده و احتمال انشعاب در این سازمان تروریستی را به شدت افزایش داده است. «ابو اسامه دمشقی» رهبر مذهبی شاخه جنوب دمشق، با صدور بیانیه شدید اللحنی، اعلام کرد مواضع «ابو ماریا قحطانی» و «علی العرجانی» رهبران مذهبی و صاحبان فتوا در ساختار سازمان سلفی وهابی جبهه النصره، به مواضع این سازمان تروریستی ارتباطی ندارد!
متن بیانیه بسیار تند شاخه جنوب دمشق جبهه النصره علیه ترکیه و رهبران مذهبی سازمان تروریستی جبهه النصره
انتشار این بیانیه باعث شد عده زیادی پیش بینی کنند این شاخه به زودی به تروریست های داعش ملحق خواهد شد!
ابو اسامه دشمقی حتی در موضعی بسیار صریح رادیکال نوشت: «آن چه ناتو یا ائتلاف بین المللی می خوانند، مصداق کامل لشکریان صلیبی است. کسانی که با لشکر صلیبی همکاری کنند دشمن محارب اسلام شناخته می شوند. همکاری با کفار نه تنها جایز نیست؛ بلکه مقدمه ای برای تأسیس طاغوت های جدید است.» طبق بینش تکفیری این سازمان تروریستی، شروش مسلحانه علیه طواغیت واجب بوده و تنها در صورتی فرد حق دارد از شروش مسلحانه اجتناب کند که به سرزمین دیگری هجرت کرده و در سرزمین جدید در حال شورش برعلیه نظام حاکم باشد.
رهبر جبهه النصره در شاخه جنوب دمشق، این روزها شمشیر را از رو علیه اردوغان و متحدانش - از جمله رهبران شرعی سازمان تروریستی جبهه النصره - به صراحت و با ادبیات رادیکال بسته است.
شاخه جنوب دمشق جبهه النصره در این بیانیه با «کافر» خواندن اردوغان نوشت: «هواپیماهای صلیبی از فرودگاه های نظامی ترکیه پرواز می کنند و خون مسلمانان را مباح می کنند. بهترین دلیل برای کافر خواندن اجزای "ائتلاف صلیبی-ترکی" همین نکته است که نتیجه عملیاتشان تنها ریختن خون مسلمانان بوده است.»
هواداران النصره در توئیتر، با حمله به صفحه رهبر شاخه جنوب دمشق این سازمان، به شدت وی را مورد نکوهش قرار دارنند و حتی از احتمال همپیمانی نامبرده با داعش سخن می گویند!
در بخش پایانی این بیانیه، به بزرگ ترین متحد جبهه النصره نیز حمله شده است. شاخه جنوب دمشق حبهه النصره در مورد گروه تروریستی «احرار الشام» می نویسد: «احرار الشام و هر گروه دیگری که رسما برای همکاری با ترکیه بیانیه دادند، علنا اعلام کردند کفار را بر مسلمانان ترجیح می دهند.»
این روزها داعش مانور زیاد تبلیغاتی روی کسانی می دهد که با رهبر تروریست آن بیعت می کنند.
در یکی از فیلم ها، تعدادی از عناصر جبهه النصره در حاشیه دمشق با خلیفه خودخوانده داعش بیعت می کنند.
انتشار این بیانیه موجی از واکنش ها را در پی داشت. «صالح الحموی» که به «پدر فتنه شام» مشهور است و جزء سران اصلی سازمان تروریستی جبهه النصره بود و چندی قبل در اختلاف با جولانی و قحطانی از این سازمان حدا شد، می گوید: «در هفته های اخیر یکی از اندیشمندان و فضلای انقلاب از من خواست با رهبر شرعی جبهه النصره در داخل اردوگاه یرموک صحبت کنم تا از موضع گیری شدید علیه ترکیه و اردوغان اجتناب کند. شنیده بودم که آن ها به صورت رسمی هر کس با ترکیه همکاری کند را کافر می دانند.»
صالح الحموی با اشاره به ائتلاف النصره و داعش در جریان حمله به یرموک می نویسد: «ما تعجب نمی کنیم اگر آن ها با داعش و بغدادی بیعت کرده باشند. مواضع آن ها بسیار به داعش نزدیک است. این حرف درستی است که گروهی که دروزاه های اردوگاه آوارگان مخیم را بر داعش گشود؛ پیش از آن دروازه های عقیده و دل خود را به سمت آنان گشوده باشد.»
ادبیات رادیکال و تند داعش علیه اردوغان و آنکارا در مقایسه با وابستگی صریح و علنی دیگر معارضان به این کشور، دوگانه جدیدی در صفوف تکفیری های سوریه به وجود آورده و معادلات جبهه معارضان را تغییر می دهد.
ابو ماریا قحطانی نیز در واکنش به این بیانیه، نویسندگان را «غالی» خواند که مشکلات زیادی برای معارضان در جنوب دمشقق ایجاد کرده اند. او در توضیح این بیانیه نوشت: «کسی را می شناسید که مصداق کامل غالی است. این غالی های افراطی تاب تحمل اندیشه و مکتب سلفی گری و وهابی گری را ندارند و حتی به جبهه النصره دروغ می بندند!»
ابو ماریا قحطانی نیز در این بیانیه هشدار داده است که احتمالا این شاخه از جبهه النصره به داعش پیوسته باشد: «در این بیاینه به صورت ظاهری با محمد الجولانی (رهبر سازمان تروریستی جبهه النصره) تجدید بیعت می کند؛ اما سطر به سطر نوشته اش نشان می دهد نامبرده به داعش پیوسته است.»
ابو ماریا قحطانی رهبر مذهبی و صاحب حکم فتوا در سازمان تروریستی جبهه النصره، علنا از سوی شاخه جنوب دمشق این سازمان تفسیق و متهم به وابستگی به ترکیه شده است.
اکثر تحلیلگران و حتی کاربران شبکه های اجتماعی، خط همگرایی محتوای بیانیه با اندیشه افراطی تروریست های داعش را مشابه می دااند و نسبت به آن هشدار می دهند. «سلامی محمد» نویسنده روزنامه القدس العربی در این مورد با ذکر حوادث مشکوکی نسبت به کودتای استالینی در این شاخه از جبهه النصره هشدار می دهد: «اندکی قبل، 23 نفر از سربازان جبهه النصره در جنوب دمشق، به صورت رسمی به داعش پیوستند و در بیانیه ای، منشأ آن را "روشن شدن حق در برابر باطل" خواندند. مسأله این جاست که دفتر شرعی النصره در جنوب دمشق که سربازان آن را از نظر عقیدتی پرورش می دهد، پیوند فکری و حتی عاطفی عمیقی با داعش دارد و به این ترتیب، سربازان و حتی رهبران این شاخه از النصره را باید افراد بسیار نزدیک به داعش دانست. این موضوع زمانی حادتر می شود که بدانیم دو شاخه مذکور از داعش و النصره، دارای پیوندهای عمیق قبیله و عشیره ای با یکدیگر هستند.»
تعدادی از تروریست های جند الاقصی، همراه با سلاح های خود به صورت رسمی به داعش پیوستند.
اما این تمام ماجرا نیست! نویسنده روزنامه القدس العربی که امتیاز آن را شاهزادگان آل سعود چند سال قبل به قیمت گزافی خریدند، در ادامه می نویسد: «طی هفته های اخیر، اتفاقات مهمی در شاخه جنوب دمشق جبهه النصره اقتاد. یک خودروی بمب گذاری شده، "ابو هاشم لیبیایی" رئیس سازمان امنیت النصره در جنوب دمشق را به قتل رساند. این انفجار را نباید اتفاقی دانست. شاید موانعی وجود داشتند در مسیر همگرایی بیش تر میان النصره و داعش در جنوب دمشق!»
معارضان وابسته به جبهه اسلامیه می گویند جند الاقصی از ابتدا سازمان جاسوسی داعش در صفوف معارضان بود و جبهه النصره را متهم می کند که با حمایت از جند الاقصی، ضربات جدی به معارضان وارد کرده است.
«خلیل المقداد» از تحلیلگران سوری معارض بشار اسد نیز در مقاله ای برای سایت غیررسمی ارتش آزاد سوریه می نویسد: «شاید همگان انتظار داشتند در جبهه جنوب دمشق، میان مخالفان و معارضان درگیری وجود داشته باشد. به عنوان نمونه محله "الحجر الاسود" تحت کنترل داعش است و محله یرموک در کنار آن تحت کنترل النصره و نیروهای معارض. در ظاهر این گروه ها به محاصره علیه یکدیگر دست زده بودند؛ اما واقعیت این بود که این ها - برخلاف جبهه شمالی- از همه سو با بشار اسد درگیر بودند و به علت وجود دشمن مشترک در خفا با یکدیگر همکاری می کردند.»
هواداران داعش به صورت مکرر از پیوستن عناصر گروه تروریستی جند الاقصی به صفوف خود خبر می دهند.
این نویسنده، همچنین بر نکته ای دست می گذارد که به زعم وی می تواند برای گروه های معارض ضدداعش به شدت آسیبزا باشد: «به نظر می رسد داعش گروه های نزدیک به خود را در میان معارضان ایجاد کرده باشد؛ بدون ان که از آنان بخواهد بیعت خود با بغدادی را علنی کنند. به این ترتیب، داعش نفوذ خوبی در میان بخش های قابل توجهی از معارضان ایجاد کرده است. پیش از این احرار الشام و جند الاقصی از این بابت ضربه خورده بودند و به نظر می رسد حالا نوبت النصره رسیده است!»
شاخه جیش الاسلام به عنوان بزرگ ترین شاخه سازمان تروریستی جبهه اسلامیه، آشکارا به جبهه النصره حمله کرده و القاعده و جبهه النصره را مصداق "خوارج" می خواند که تفاوتی با داعش ندارند.
این در حالی است که پیش از این پیوندهای وثیقی میان این دو سازمان بود؛ اما ظاهرا آنکارا برای جلب موافقت واشنگتن پذیرفته که سازمان تروریستی القاعده را در ترکیه تضعیف کند.
همین نکته می تواند یکی از عوامل مؤثر در تغییر معادلات معارضان شود.
اما شاید مهم ترین نکته را این نویسنده در پایان یادداشت خود نوشته است: «داعش این روزها از نظر افراط در تکفیر و بنیادگرایی جذابیت بیش تری برای افراطیون دارد. در اندیشه افراطیون، همکاری با کفار مصداق خروج از دین است؛ در حالی که بخش قابل توجهی از معارضان روابط بسیار حسنه ای با آنکارا دارند و همه می دانند آنکارا چه روابط حسنه ای با غرب دارد. این موضوع در مرود رهبر جدید طالبنا و روایط حسنه اش با پاکستان نیز صادق است. به نظر می رسد باید انشعاب بیش تری را در صفوف گروه های سلفی تکفیری و گرایش آنان به داعش شاهد باشیم.»
هواداران النصره نیز به صورت متقابل حمله محدود به جبهه اسلامیه را در دستور کار قرار داده اند.
پایگاه خبری تحلیلی فردا، به زودی تأثیر استراتژی جدید آنکارا بر جایگاه و رفتار جبهه اسلامیه را تشریح خواهد کرد.
در صورتی که تحلیل پایانی را بپذیریم، باید گفت داعش می تواند مشابه همین اتفاق را در پاکستان و افغانستان رقم بزند.
پایگاه خبری تحلیلی فردا تا کنون در گزارش های اختصاصی خود به تعداد بالایی از رفتارهای بی سابقه و بعضا متضاد النصره در هفته های اخیر پرداخته بود و امروز از شکاف جدی در این سازمان تروریستی سخن می گوید. در روزهای آینده، تبعات وابستگی علنی جبهه اسلامیه به ترکیه را در صفوف معارضان تشریح خواهد کرد. به نظر می رسد ترکیه در دور جدید فعالیت خود دست به قماری زده است که حتی عربستان سعودی نیز نمی تواند با آن همراهی کامل را داشته باشد. به این ترتیب، دقت در صف آرایی و تحولات داخلی جبهه معارضان، اهمیت بی سابقه ای پیدا کرده است.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت