القاعده این بار جاده صاف کن امارات شد! / خواب امارات برای اشغال یمن به کمک القاعده؟

کد خبر: 440645

با بیرون رفتن جنبش انصار الله، پروپاگاندای رسانه ای تلاش کرد عدن را به عنوان پایتخت دولت منصور هادی جا بزند. به خصوص بعد از قطعنامه شورای امنیت و حضور معاون منصور هادی (بلحاح) در عدن، این شهر مانند «بنغازی» برای آینده یمن اهمیت مضاعف و کم نظیری یافت...

القاعده این بار جاده صاف کن امارات شد! / خواب امارات برای اشغال یمن به کمک القاعده؟
گروه بین الملل فردا - ابتدای این هفته، اتفاقی در عدن افتاد که به سرعت به تیتر یک رسانه های عربی و منطقه ای تبدیل شد: «بخشی از عدن در تسخیر القاعده». اما چگونه نیروهای القاعده فاصله قابل توجه بین حضرموت «صومعه» (نزدیک ترین پایگاه القاعده یمن به شهر عدن) تا عدن را پیمودند؟ آیا این اتفاق از نظر نظامی ممکن بود؟
بندر زیبا و تاریخی عدن این روزها به جولانگاه دو کشوری تبدیل شده که انقلاب ملت یمن را با تجاوز و اشغالگری نظامی پاسخ داده اند!
به راستی در این موقعیت، حضور القاعده در این شهر اتفاقی است؟
برای درک بهتر علت حضور و قدرتنمایی القاعده در عدن باید تحولات قبل و بعد از این اتفاق را در نظر داشت. بندر عدن در جنوب یمن، بزرگ ترین شهر یمن جنوبی و مرکز استقرار دو گروه «جنبش جدایی طلبان جنوب» و «نیروهای وفادار به منصور هادی» محسوب می شود. جنبش انصار الله تلاش زیادی کرد تا این شهر را تصرف کند و این تحلیل مطرح می شد که در صورت سیطره بر عدن، دو گروه فوق الذکر مجال حیات در یمن را نخواهند داشت. طبق این تحلیل، دو رقیب اصلی انصار الله از صحنه سیاسی حذف می شدند و تنها آلترناتیوهای قابل ذکر، القاعده، نیروهای مرکزگریز قبائل متمرد و شاخه اخوان المسلمین در مناطق سنی نشین بودند که برخورد با آنان به صورت امنیتی و سخت ممکن بود.
نمونه ای از نبردهای خیابانی میان گروه های جنوبی با جنبش انصار الله در خیابان های عدن
اتفاقا عربستان با علم به همین موضوع به انصار الله و ملت انقلابی یمن حمله برد تا مانع از سقوط بندر عدن شود. به این ترتیب، بعد از ماه ها بمباران، صحنه درگیری ها در یمن به نوعی موازنه رسیده بود تا این که گروه اندکی از چریک های آل سعود همراه با دو ستون نظامی کامل و مجهز اماراتی وارد میدان درگیری شدند و توانستند شبه نظامیان وفادار به حوثی ها را از شهر بیرون کنند. طبق این فرآیند، وضعیت امنیتی و نظامی عدن به صورتی بود که دو کشور خارجی حضور مستقیم و پررنگ داشتند.
نظامیان اماراتی با حضور مستقیم و علنی در متن درگیری های خیابانی و جنگ داخلی یمن، موازنه قوا را به نفع نیروهای مخالف انصار الله تغییر دادند.
با بیرون رفتن جنبش انصار الله، پروپاگاندای رسانه ای تلاش کرد عدن را به عنوان پایتخت دولت منصور هادی جا بزند. به خصوص بعد از قطعنامه شورای امنیت و حضور معاون منصور هادی (بلحاح) در عدن، این شهر مانند «بنغازی» برای آینده یمن اهمیت مضاعف و کم نظیری یافت. از همین زمان خبرهایی منتشر شد که بین دو کشور متجاوز (عربستان و امارات) برای سیطره بر سرنوشت ملت یمن رقابت های پنهان و بسیار جدی وجود دارد.
تصویری از تمرینات نظامی ستون های ارتش امارات که به یمن ارسال شدند.
در این موقعیت، و در شرایطی که عمده توجهات نظامیان به سمت استان های همجوار و خط مقدم نبرد در جنگ داخلی یمن بود، ناگهان یک خبر تکان دهنده منتشر شد. القاعده یمن بخشی از عدن را اشغال کرد و پرچم های سیاه خود را بر فراز ساختمان اداری اسکله اصلی بندر عدن نصب کرد.
ساختمان اداری اسکله یمن در محله «التوالی» یکی از مهم ترین ساختمان های کل کشور یمن و بزرگ ترین گمرک این کشور است.
رویترز در گزارشی نوشت در حالی که اختلاف بین حامیان منصور هادی و جنبش جنوبی (الحراک) افزایش یافته بود، شنبه شب از القاعده در شهر عدن رونمایی شد! محله اقتصادی و بسیار مهم «التواهی» به صورت کامل از سوی تروریست های القاعده اشغال شد و پرچم های یمن و یمن جنوبی پایین آورده شد! یکی از شهروندان در گفت و گو با خبرنگار رویترز گفت: «ده ها نظامی وابسته به القاعده به صورت آزادانه و همراه با پرچم های خود در خیابان های مختلف محله التواهی تردد می کنند. این ها، پرچم های القاعده را بر فراز ساختمان اسکله و دیگر بناهای اداری محله نصب کرده اند.»
القاعده یمن، پیوندهای عمیقی با داعش دارد و حتی هر دو گروه از یک پرچم واحد استفاده می کنند!
همزمان چند شبکه خبری مانند العالم و اسپوتنیک از حضور پررنگ القاعده در دو محله «کریتر» و «دار سعد» خبر دادند. حتی در گزارش های شهروندان در توئیتر، گزارش هایی دال بر اشغال کامل کریتر منتشر شد که در آن صورت، بخش جنوبی عدن به صورت کامل در معرض اشغال القاعده قرار می گرفت.
اختصاصی فردانیوز
نقشه هوایی شهر بندری عدن
در این نقشه، سه محله «التواهی»، «کریتر» و «دار سعد» مشخص شده اند.
منابع خبری از حضور پررنگ القاعده در این سه محله و حتی اشغال دو محله جنوبی خبر دادند.
همان گونه که در نقشه مشخص است، در صورت سقوط کامل این دو محله، احتمال اشغال نیمه جنوبی عدن بسیار بالا بود.
اما همه این اتفاقات، تنها طی چند ساعت فروکش کرد! چه اتفاق ویژه ای رخ داد که القاعده به سرعت به عدن راه یافت؛ اما سریع تر از آن در برابر گروه های رقیب عرصه را خالی کرد؟ توجه به همین نکته می تواند راهگشا باشد. به گزارش خبرگزاری ملی امارات (وام) نظامیان ارتش امارات به سرعت وارد عمل شده و طی یک عملیات ضربتی، خطر القاعده را از شهر دفع کردند. این در حالی است که با گذشت 4 روز از آن اتفاق، هنوز عکس یا فیلمی از درگیری نظامیان امارات با القاعده منتشر نشده است!
محله «التواهی» از نظر اقتصادی، مهم ترین محله بندر ثروتمند عدن محسوب می شود. القاعده این محله را به صورت کامل اشغال کرد.
برای پی بردن به ابعاد ماجرا بد نیست بدانیم نزدیک ترین نقطه ای که القاعده در آن حضور نظامی پررنگ دارد، شهر «صومعه» است که بیش از 200 کیلومتر با عدن فاصله دارد. در نتیجه شبه نظامیان تروریست القاعده حتی بعد از مواجهه با نظامیان ارتش امارات، راه فراری نداشته و باید تا پای جان می جنگیدند. چرا تا کنون تصویری از این درگیری منتشر نشده است؟
نزدیک ترین پایگاه رسمی القاعده در یمن، در فاصله بیش از 200 کیلومتری عدن قرار دارد.
به راستی نیروهای القاعده چگونه این فاصله را طی کردند تا به عدن برسند؟ مهم تر از آن، بعد از حمله نیروهای ارتش امارات، تروریست های القاعده چگونه فرار کردند؟
چرا عکس ها و فیلم های درگیری و مهم تر از آن تصاویر تروریست های کشته شده منتشر نشده است؟
به نظر می رسد امارات قصد دارد برگه های جدیدی رو کند تا بتواند عدن را اشغال کند. در جریان عملیات نظامی علیه قذافی نیز امارات از سوی ناتو مأمور شد تا نقش پلیس را در پایتخت لیبی بعد از سقوط حکومت، ایفا کند. آیا این بار ابوظبی می خواهد پایتخت دولت جدید یمن را اشغال کند؟ این نخستین بار است که مقامات شیخ نشین کشور کوچک امارات عربی متحده می خواهند از برادر بزرگ تر منطقه ای خود (عربستان) پیشی بگیرند.
بلافاصله بعد از بیرون راندن القاعده از عدن، امارات فاز دوم سیاست «رابین هودی» را در مورد عدن کلید زد.
سازمان هلال احمر امارات اعلام کرد 3هزار تن کمک انسانی به بندر عدن ارسال می کند.
لازم به ذکر است که بلافاصله بعد از آن چه «آزادی عدن» می خوانند، سیل کمک های هلال احمر امارات به سمت شهروندان عدن سرازیر شد. آن ها در قالب فرشته های نجات، نزدیک به 3000 تن آذوقه و کمک های پزشکی و رفاهی به شهروندان عدن ارسال کردند. به راستی این حجم از امداد در ماه ها و هفته های قبل قابل ارسال نبود؟ در صورتی که امارات این حجم از کمک را به اهالی یک شهر ارسال می کند، چند برابر آن را حاضر است به کل ملت یمن اختصاص دهد؟ بهتر نیست به جای آن از برادر بزرگ تر خود (آل سعود) بخواهد از شدت بمباران مناطق مسکونی بکاهد؟
شدیدترین درگیری میان نیروهای انصار الله و مخالفان آن ها در فرودگاه عدن رخ داد که چریک های نظامی آل سعود و امارات از طریق چترباز و هلی کوپتر به میدان نبرد وارد شده و نیروهای انصار الله را از محیط فرودگاه دور کردند.
از آن زمان، نظامیان امارات به صورت رسمی فرودگاه را اشغال کرده اند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت