فیلم محمد (ص)، آغازی بر پایان یک غفلت تاریخی/ فردا صبح؛ آغاز اکران فیلم در سینماهای سراسر کشور

کد خبر: 440232

فیلم سینمایی محمد رسول الله (ص) با نمایش چهره رحمانی پیامبر گرامی اسلام به عنوان آغازی بر پایان یک غفلت تاریخی به نمایش درخواهد آمد.

فیلم محمد (ص)، آغازی بر پایان یک غفلت تاریخی/ فردا صبح؛ آغاز اکران فیلم در سینماهای سراسر کشور

سرویس فرهنگی فردا- فردا قرار است دومین فیلم تاریخ سینما با موضوع زندگانی پیامبر اکرم اسلام آن هم 40 سال پس از ساخت اولین فیلم روی پرده سینماهای کشور به نمایش درآید. اما نکته مهم این است که تنها دو فیلم سهم اندکی است از هنر سینما در تبیین شخصیت اخرین پیامبرالهی.

مجید مجیدی کارگردان تازه ترین فیلم حضرت محمد (ص) غفلت و سهل انگاری مسلمانان را دلیل این مسئله می داند و در این باره می گوید : اعتقاد من این است که ما در معرفی جهان اسلام کم کاری کرده ایم و این کم کاریها سبب شده دنیای غرب بتواند یک برائت زشتی از اسلام بوجود آورد ، بعضی از کشورها با هم پیمان شده اند تا شرایط بدی را در جهان اسلام بوجود آورند ، فجایع سوریه ، یمن ، افغانستان و عراق از جمله این اتفاقات است و لحظه به لحظه هم بدتر می شود .

وی به ایده اولیه ساخت فیلم اشاره می کند و ادامه می دهد: ایده اولیه فیلم 9 سال پیش زمانی که من را به جشنواره دانمارک دعوت کرده بودند کلید خورد، آن جشنواره همزمان با توهینی که توسط کاریکاتوریست آن کشور به پیامبر گرامی اسلام شده بود برگزار می شد و من با خودم می گفتم که چگونه می توانم در جشنواره کشوری شرکت کنم که به بزرگترین باورهای من توهین کرده ، به خاطر همین طی نامه ای به صورت محترمانه از رئیس جشنواره تشکر کردم و نوشتم که نمی توانم درکشوری که به مقدس ترین باورهای من توهین کرده حضور یابم .

مجیدی گفت : این مسئله تمام شد و مدتها فکر کردم که چرا در طول این سالها واکنشی عمل می کنیم و بعد سایر رسانه ها احساسات میلیون ها آدم را درگیر می کنند .
مصطفی عقاد کارگردان اولین فیلم درباره پیامبر گرامی اسلام نیز در حدود 23 سال پیش از شرایطی گله کرده است که امروز مجیدی از ان گله مند است و می گوید: مجبورم به فیلم سازی ادامه دهم تا از نظر حرفه ای ارضا شوم. اما انچه امروز برای من مهم بوده این است که در حال حاضر در جهان اسلام 1میلیارد نفر هستیم. اما همه استبداد زده و از لحاظ اقتصادی دچار مشکل هستیم و با یکدیگر در حال جنگ بوده و غالبا فقر زده واین شرایط مساعد نیست.

شاید اختلاف نظر بین خودی ها و سلطه و دشمنی بیگانگان باعث شده باشد تا سهم آخرین پیامبر خدا از سینما دو فیلم باشد.

محمد طاهر خلیف نویسنده عرب در این باره می گوید: وجود گرامی پیامبر اسلام کانون وحدت مسلمانان است. پس چرا باید درباره نحوه پرداختن به زندگی پیامبر (ص) درعرصه سینما اختلاف نظر داشته باشیم.

همچنین صدیقه آودبیچ از پژوهشگرهای علوم اسلامی بوسنی و هرزوگوین پرداختن به شخصیت پیامبر گرامی اسلامی را نیازمند عزمی جدی در همه کشورهای اسلامی می داند و معتقد است که ایران و سینمای قدرتمندش می تواند در این زمینه نقش اساسی ایفا کند. وی این عامل را باعث همکاری و همگرایی کشورهای اسلامی می داند.

و اما امروز فیلم سینمایی محمد رسول الله (ص) با نمایش چهره رحمانی پیامبر گرامی اسلام به عنوان آغازی بر پایان یک غفلت تاریخی به نمایش درخواهد آمد.

یکی از زیباترین حاشیه های فیلم سینمایی محمد رسول الله، نام نوشت لوگوی فیلم است که توسط محمد جلیل رسولی نوشته شده است. وی در خصوص این نام نوشت می گوید: پس از 52 سال، بزرگترین و بهترین کار هنری ام را انجام دادم و ان چیزی جز نام حضرت محمد رسول الله نبود.

وی ادامه داد: در ابتدا آقای مجیدی از من برای داوری نام نوشت دعوت کرد. بیش از دو هزار نام نوشته از نقاط مختلف کشور توسط خوشنویسان حرفه ای و غیر حرفه ای ارسال شد و با مشورتی که با دیگر دوستان داشتیم، لوگوهای اول تا سوم انتخاب شدند. اما آقای مجیدی از این نام نوشته ها رضایت نداشتند و درخواست طراحی نام نوشتی دیگر را دادند.

رسولی تصریح کرد: من به نوبه خودم فکر کردم باید خط و طرحی را انتخاب کنم که به لحاظ تاریخی به فیلم نزدیک تر باشد. به همین دلیل تصمیم گرفتم برای نگارش از انگشتانم استفاده کنم و به سراغ مرکب قهوه ای رفتم. در انتها آقای مجیدی هم از کار رضایت داشت.

کم کم به نمایش فیلم نزدیک می شویم. این در حالی است که چند روزی است که تبلیغات فیلم آغاز شده است. اما این بار تبلیغات فیلم با ابتکاری جدید انجام می شود. زیرا در روی هیچ یک از بیلبوردهای تبلیغاتی نامی از هنرمندان و کارگردان فیلم نیامده است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت