پایگاه خبری-تحلیلی فردا ؛ محمدصالح مفتاح*- سرمقاله ۲۳ مرداد حسین شریعتمداری در کیهان حاشیه ساز شده است که در آن مخالفت صریح رهبر معظم انقلاب را با برجام بیان میدارد. ایشان پا را از این هم فراتر گذاشته و گفته است حتی اگر مسئولین هم آن را تصویب کنند٬ ایشان اجازه اجرای آن را نخواهد داد.
در مقابل گروهی دیگر در روزهای اخیر باز با استناد به نظرات رهبری٬ نظر مقابل را تقویت میکنند که متن برجام واجد گزارههای اساسی است که به نفع کشور است و باید از آن استقبال کرد. این جریان هم خود را مستند میکند به سخنان رهبری که در فضای خصوصی گفته شده است.
انتقاد دکتر مقدمفر به سرمقاله کیهان٬ این جبههگیریها را آشکارتر کرده است. او میگوید که «بهتر نیست به گونه ای موضعگیری کنید که حداکثر مواضع خود را اعلام کنید نه اینکه از زبان رهبری سخنی بگویید؟»
اما یک ایراد وارد است! اگر لازم است و رهبری میخواهد موضع موافق یا مخالف دربار توافق بگیرد٬ آیا لازم است آن را از طرق غیررسمی اعلام کند؟ آیا سکوت رهبری در قبال برجام٬ خود فاقد معنا ست که لازم است کسی آن را تحلیل کند؟ رجوع به امهات بحثهای رهبر معظم انقلاب٬ میتواند خود راهگشا باشد٬ بیآنکه شنیدههایی طرح شود که گاهی متناقض با سخنان اصلی است یا تحلیلهایی به ایشان منتسب شود که در کلام ایشان به اندازه کافی نشانه ندارد.
کدمحوری در تحلیل سیاسی٬ آسیبهای جدی در تربیت انسان تحلیلگر دارد. لقمههای آماده مشتمل بر خبرهای پنهان٬ که نیازی به تحلیل و تفکر ندارد٬ آسیب جریان حزباللهی است؛ چه آنکه از سررسید این گروه باشد یا آن گروه. اما به نظر میرسد جای تفکر و تامل در سخنان صریح رهبری را میخواهند بگیرند و جایگزین آن شوند.
نفی کدمحوری و حرفهای پشت پرده توسط رهبری
«یکی از عزیزان، اینجا مطرح کردند- راجع به گزارههائی است که درباره ارتباط رهبری و مردم در اینجا و آنجا گفته میشود. این چیزی که در جلسه گفته شد، ملاک نیست؛ یا تأویل یا توجیه یا تفسیرهای مِن عندی؛ هیچکدامِ اینها درست نیست. من حرفم همانی است که دارم میگویم. آنچه را که بر طبق مصلحت کشور و مصلحت نظام نباید گفت، نمیگوئیم؛ نه اینکه خلافِ آن را بگوئیم، بعد بخواهیم در یک جلسهی خصوصی، مثلاً فرض کنید آن خلاف گفته را تصحیح کنیم؛ نخیر، این جور نیست. بله، بسیاری از مسائل هست که گفتنِ آن بر مسئولان کشور حرام است؛ نباید بگویند. ما اگر همهی آن چیزهائی را که میدانیم، بگوئیم، فقط شما که نمیشنوید، آنهائی که دشمن شما هستند، آنها هم میشنوند. قطعاً این چیزی که در جلسه گفته شد، نیست؛ و بلاشک نباید برخی از مطالب را گفت. اما آنچه را که نباید گفت، نباید گفت؛ نه اینکه باید خلاف آن را گفت و در اذهان شوب ایجاد کرد؛ شائبهای به وجود آورد. قبلاً این روشن باشد، معلوم باشد؛ حرف ما همانی است که از ما میشنوید؛ چه در نماز جمعه، چه در دیدارهای عمومی، چه در دیدارهای دانشجوئی و دیدارهای گوناگونِ اختصاصیِ دیگر». (بیانات رهبر
معظم انقلاب اسلامی در دیدار دانشجویان نخبه، برتران کنکور و فعالان تشکلهای سیاسی فرهنگی دانشگاهها ۱۷/ ۰۷/ ۱۳۸۶)
«نبادا کسی تصور کند که رهبری یک نظری دارد که برخلاف آنچه که به عنوان نظر رسمی مطرح میشود، در خفا به بعضی از خواص و خلّصین، آن نظر را منتقل میکند که اجراء کنند؛ مطلقاً چنین چیزی نیست. اگر کسی چنین تصور کند، تصور خطائی است؛ اگر نسبت بدهد، گناه کبیرهای انجام داده. نظرات و مواضع رهبری همینی است که صریحاً اعلام میشود؛ همینی است که من صریحاً اعلام میکنم. چند سال قبل که یک قتلی اتفاق افتاده بود و دشمنان جنجال کردند، تبلیغات کردند و گفتند اینها فتوا داشتند، دستور داشتند، و میخواستند یک جوری پای رهبری را میان بکشند، توی نماز جمعه گفتم: اگر من یک وقتی اعتقاد پیدا کنم که یک نفری واجبالقتل است، این را توی نماز جمعه علنی خواهم گفت. نه جایز است، نه شایسته است که مواضع دیگری غیر از آنچه که رهبری به صورت علنی و صریح به عنوان مواضع خودش اعلام میکند، وجود داشته باشد؛ نه، همینی است که دارم میگویم». (بیانات در دیدار صمیمانه و پرشور هزاران نفر از دانشجویان دانشگاهها ۰۱/ ۰۶/ ۱۳۸۹)
اطلاعیه دفتر رهبر انقلاب در رابطه با نقل قول رئیسجمهور از رهبری
بسم الله الرحمن الرحیم
یک مقام آگاه و مسئول در دفتر مقام معظم رهبری اعلام کرد:
دیدارهای آقای رئیس جمهور با رهبر معظم انقلاب اسلامی، دیدارهای کاملاً خصوصی است و طبعاً مطالبی که در آن جلسات مورد گفتگو و تبادل نظر قرار می گیرد، تابع حکم مربوط به جلسات خصوصی است و هیچ کس نمی تواند ادعای نقل و یا تحریف مطالبی را داشته باشد که علی القاعده دسترسی به آنها جز در شرایط خاص، امکان پذیر نمی باشد و لذا این دفتر اعلام می کند نقل قول جناب آقای رئیس جمهور از مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) در رابطه با بعضی از اعضای پیشنهادی مربوط به کابینه، با توجه به مجموعه مذاکراتی که در این مورد صورت گرفته است، خلاف واقع نیست و مضمون آنچه ایشان ذکر کرده اند، همان "عدم مخالفت" است.
از همه ی دوستان و سروران خصوصاً فعالان در عرصه افکار عمومی و مطبوعات تقاضامندیم از هرگونه نقل قول و استناد به رهبر معظم انقلاب اسلامی قبل از تأیید رسمی و مجوز روابط عمومی این دفتر، به طور جدی خودداری کنند.
87/05/16
*****
حکایت این دعواها شبیه دعوای چارهندوست در مثنوی که با عنوان «حکایت هندو کی با یار خود جنگ میکرد بر کاری و خبر نداشت کی او هم بدان مبتلاست» آمده است.
چار هندو در یکی مسجد شدند
بهر طاعت راکع و ساجد شدند
هر یکی بر نیتی تکبیر کرد
در نماز آمد بمسکینی و درد
مؤذن آمد از یکی لفظی بجست
کای مؤذن بانگ کردی وقت هست
گفت آن هندوی دیگر از نیاز
هی سخن گفتی و باطل شد نماز
آن سیم گفت آن دوم را ای عمو
چه زنی طعنه برو خود را بگو
آن چهارم گفت حمد الله که من
در نیفتادم بچه چون آن سه تن
پس نماز هر چهاران شد تباه
عیبگویان بیشتر گم کرده راه
ای خنک جانی که عیب خویش دید
هر که عیبی گفت آن بر خود خرید
زانک نیم او ز عیبستان بدست
وآن دگر نیمش ز غیبستان بدست
چونک بر سر مرا ترا ده ریش هست
مرهمت بر خویش باید کار بست
عیب کردن خویش را داروی اوست
چون شکسته گشت جای ارحمواست
گر همان عیبت نبود ایمن مباش
بوک آن عیب از تو گردد نیز فاش
لا تخافوا از خدا نشنیدهای
پس چه خود را ایمن و خوش دیدهای
سالها ابلیس نیکونام زیست
گشت رسوا بین که او را نام چیست
در جهان معروف بد علیای او
گشت معروفی بعکس ای وای او
تا نهای ایمن تو معروفی مجو
رو بشوی از خوف پس بنمای رو
تا نروید ریش تو ای خوب من
بر دگر سادهزنخ طعنه مزن
این نگر که مبتلا شد جان او
در چهی افتاد تا شد پند تو
تو نیفتادی که باشی پند او
زهر او نوشید تو خور قند او
* مدیر مسئول پایگاه خبری تحلیلی فردا
دیدگاه تان را بنویسید