الگوی فرهنگ «شادی حلال» در جشن های دهه کرامت

کد خبر: 437568

قائم مقام فرهنگستان علوم اسلامی گفت: شرایط کنونی جهان اسلام و شکل گیری جریان منحرفی چون داعش، وظیفه خطیرمعرفی اسلام ناب را بر دوش جشنواره امام رضا(ع) گذاشته است.

الگوی فرهنگ «شادی حلال»  در جشن های دهه کرامت

به گزارش فردا، حجت الاسلام دکترعلیرضا پیروزمند، معرفی وارونه و یا ناقص ازاسلام به جهان را پدیده ای نوظهور در دنیای امروزعنوان کرد و افزود: برای حل این بحرن فرهنگی-سیاسی باید از ریشه ها و بنیان های فکری فرهنگ رضوی بهره جست تا به وسیله آن اسلام ناب به جهانیان معرفی شود.

وی سه تصویر ارایه شده از اسلام در جهان معاصر را بیان کرد و اظهار داشت: شکل اولی که از اسلام در دنیای امروز به نمایش گذاشته شده، اسلام خشونت طلب و بی منطق است که پدیده ای مانند داعش نماد بارز این تفکر است. این نوع اسلام برای استعمار بسیار خوشایند است زیرا باعث بدنامی و انزوای اسلام می شود. درحالیکه اسلام دین منطق و مهربانی است و این مضامین با تعابیر مختلف در قرآن بیان شده است.

پیروزمند ادامه داد: شکل دومی که از اسلام ارایه شده است و خطرآن هرگز کمتر شکل اول نیست بلکه ناپیدا و خزنده است، ارائه تصویری منزوی، منفعل و خارج از میدان اجتماع، سیاست وتمدن سازی از اسلام است. دراین شکل ارایه شده خبری از عدالت خواهی و توجه به معیشت مردم در فرامین دینی دیده نمی وشد و فقط به محراب و مسجد و ارتباط شخصی افراد با خدا محدود می شود. این نوع از اسلام نیز مورد بهره برداری نظام سلطه قرار گرفته است.

وی افزود: امام خمینی(ره) این نوع قرائت از اسلام را زیر سوال برد ویک الگوی عملی از اسلام انقلابی را به جهانیان معرفی کرد. امام راحل به همگان نشان داد که اسلام دین اجتماعی و تمدن ساز است. امام ثابت کرد که اسلام دینی است که قدرت پیوند اراده هاو انگیزه ها را در گستره ای وسیع تر از مرزهای جغرافیایی اسلام دارد. رهبر کبیر انقلاب اسلامی چهره ای از آزادی خواهی، عدالت طلبی و نفاق گریزی از شریعت محمدی را به تصویر کشید. امام خمینی چهره حقیقی اسلام را که حامل همه ارزشهای الهی و فراتر از ارزشهای شخصی است را نمایان ساخت و مبنای جدیدی از پیوندهای اجتماعی را پایه گذاری کرد که نظام های لیبرالیستی آن رابر نمی تابیدند.

قائم مقام فرهنگستان علوم اسلامی قم، اسلام هراسی و بیگاری گرفتن از مسلمانان را نتیجه پیاده کردن دو وجهه ناقص از اسلام یعنی اسلام خشونت طلب و اسلام منزوی دانست و بیان کرد: از جشنواره امام رضا(ع) که در گستره بین المللی به فعالیت می پردازد، انتظار می رود تا به معرفی اسلام ناب محمدی بپردازد.

دکتر پیروزمند، با اشاره به وجوه مثبت اسلام ناب چون مسئولیت پذیری در برابر مسلمین جهان و بیان ایده متفاوت برای سبک زندگی، جشنوراه امام رضا(ع) را فرصتی برای اشاعه تفکرات تمدن ساز اسلام عنوان کرد وگفت: جشنواره امام رضا(ع) سفیر آرمان های انقلاب اسلامی باشد.

وی ظهور پدیده داعش را برای مقابله با انقلاب اسلامی دانست و اظهار داشت: راه پیشگیری از تبلیغات سوء علیه انقلاب اسلامی و شیوع اسلام هراسی، معرفی حقایق اسلام چون منطق، گفتگو و دفاع از ارزشهای دینی تا مرز شهادت است.

کارشناس معارف اسلامی، با ابراز خرسندی از پایه گذاری دهه کرامت و ایجاد فرصتی برای احیای فرهنگ شادمانی با محوریت اهل بیت(ع)، گفت: جشن های دهه کرامت الگوی فرهنگ «شادی حلال» است.

وی با بیان سه گونه از شادی اظهار داشت: شادی توام با هرزگی، عدم رعایت متانت و حفظ حریم با جنس مخالف است که اسلام با این گونه از شادی مخالف است. شکل دوم از شادی توام با نوعی خلسه و فارغ شدن ازاهداف زندگی و تنها ایجاد سرگرمی است که این نوع از شادی نیز مورد تایید اسلام نیست زیرا موجب سرمایه سوزی می شود و تعبیر قرآن کریم از این نوع شادی و گردانندگان شادی «غافلون» است.

دکتر پیروزمند تاکید کرد: «شادی حلال» آن شادی است که نه به هرزگی ختم شود و نه به غفلت.

وی در ادامه به بیان ملاک های شادی در اسلام پرداخت و تصریح کرد: شادی، امر در دسترسی مانند موفیقت، مصاحبت با مومنین، دیدن آیات الهی و بدست آوردن علم نافع است که انسان می تواند در طول زندگی آن را تجربه کند. بنابراین شادی امری پردامنه و در دسترس است و مستلزم گناه نیست. پیروزمند در خاتمه تاکید کرد: شادی در اسلام پذیرفتنی است که نتیجه آن عبادت، کمال و انگیزه بیشتر برای حرکت به سوی تعالی باشد و اگر جشنواره امام رضا(ع) که برگزار کننده جشن شادی میلاد حضرت رضا(ع) است، بتواند تفکر شیعی و تعالیم زندگی ساز امام هشتم(ع) را برای مردم تبیین کند بهترین نوع شادی را در جامعه تزریق خواهد کرد که زودگذر نبوده و آثار ماندگار آن مشاهده خواهد شد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت