گروه بین الملل فردا - شاخه سازمان تروریستی جهانی «القاعده» در سوریه که به اسم «جبهه النصره» شناخته می شود؛ عصر گذشته و در واکنش به حمله هوایی آمریکا به داخل خاک سوریه، حمله وسیعی به گروه های همپیمان آمریکا در سوریه کرد و تعداد زیادی را به گروگان گرفت. هنوز از سرنوشت گروگان ها خبری منتشر نشده است.
یکی از معدود عکس های منتشر شده از پادگان های آموزشی ارتش ترکیه - تحت نظارت ارتش آمریکا - برای نیروهای موسوم به «فرقه 30»
جبهه النصره، عصر دیروز در حساب های وابسته به خود در شبکه اجتماعی توئیتر اعلام کرد: «به اذن و حمد خدا، "مجاهدین" النصره به مقر "فرقه 30" حمله بردند و موفق شدند دست کم 5 سرباز "عرب محارب و آموزش دیده کفار" را بربایند.» پهره های فعال النصره در توئیتر بلافاصله با بازنشر پست مذکور، شعارهایی مانند «این تازه یک اخطار است»، «کفار هیچ گاه پناه مسلمین نخواهند بود»، «جنگ با خوارج و صفویین نباید مانع جنگ با منافقین و کفار شود» و... را سر دادند که به وضوح نشان می داد افراطیون النصره به هیچ عنوان معارضان به اصطلاح میانه رو را تحمل نخواهند کرد.
رژه خیابانی تروریست های النصره در شهر های شمالی استان ادلب و در نزدیکی روستای «قاح» (مقر فعلی فرقه 30)
در همین زمینه، خبرگزاری فرانس پرس نوشت: «حداقل 5 سرباز دیگر نیز روز دوشنبه ربوده شده بودند. این در حالی است که کم تر از یک هفته قبل، 8 سرباز دیگر از همین گروه (فرقه 30) از سوی النصره اسیر شدند. این در حالی است که هر بار قبل و بعد از ربایش سربازان آموزش دیده غرب، هواپیماهای آمریکایی و ائتلاف مقرهای پراکنده النصره را هدف بمباران قرار می دهند.»
آرم فرقه 30
در این آرم، کم ترین اشاره ای به «ارتش آزاد سوریه» نشده است.
هنوز مشخص نیست این گروه - که به صورت علنی به ترکیه و آمریکا وابسته است - خود را ذیل ارتش آزاد سوریه تعریف خواهد کرد یا مستقل از آن (و احتمالا مؤتلف آن)
در میان سران این گروه نه چندان بزرگ، تعدادی از فرماندهان شناخته شده ارتش آزاد و حتی تعدادی از فرماندهان سابق ارتش سوریه حضور دارند.
سرلشگر «عمار الواوی»، از افسران سابق ارتش حافظ اسد که به ارتش آزاد سوریه پیوسته است و اکنون جزء فرماندهان اصلی «فرقه 30» می باشد، در همین زمینه به رادیو سوا گفت: «در واکنش به عملیات ربایش، تعدادی از سربازان ما به سنگرهای النصره در نماطق اطراف حمله کردند و حداقل 11 نفر از "تروریست ها" را به قتل رساندند.»
کاروان نظامی تروریست های النصره در بیایان ها و کوهستان ها به سرعت نقل مکان می کند.
اگر ارتش آمریکا اراده جدی برای برخورد با تروریست های النصره داشته باشد، می تواند این کاروان ها را از طریق حملات هوایی متوقف کند.
آمریکا همین رفتار را در قابل داعش در مناطق کردنشین داشت که به تشکیل غیرررسمی مناطق تحت سیطره ypg منجر شد.
عمار الواوی در حالی ادعای فوق را مطرح می کند که النصره هم ادعا می کند تا کنون 13 تن از سربازان فرقه 30 را به قتل رسانده است. منابع خبری مستقل، تا کنون تنها قتل 1 نفر از سربازان فرقه 30 را تأیید کرده اند.
سرتیپ ابوزید، از فرماندهان رده بالای ارتش آزاد سوریه می گوید فرقه 30 فعلا تمام توان نظامی اش معطوف به نبرد علیه داعش بود؛ اما النصره به آن حمله کرد.
تصاویر بالا، رژه نظامی النصره بعد از سقوط ادلب است.
اگر دقت کنید، بر روی کاپوت ماشین های نظامی النصره در این رژه، پرچم النصره نصب شده است؛ اما آرم این پرچم، همان آرم داعش است!!
به نظر می رسد رفتار شاخه های مختلف القاعده در قبال داعش - در رده های میانی و شاخه های مناطق - با رفتار رده های بالایی القاعده تفاوت محسوسی دارد.
سرتیب «ابو زید» از افسران برجسته ارتش آزاد سوریه نیز در گفت و گو با فرانس 24 گفت: «در مورد عملیات دیروز باید بگویم ما رسما و در عالی ترین سطوح فرماندهی به النصره هشدار دادیم که فرقه 30 در کوتاه مدت، صرفا قصد مبارزه با داعش را دارد و نباید هیچ یک از طرفین نزاع سوریه با آن وارد جنگ شوند. متأسفانه النصره نه تنها به توصیه ما عمل نکرد؛ بلکه حتی تعهدات خود را نیز نادیده می گیرد!»
آمریکا در بمباران داعش، بمب ها و موشک های زیادی را مصرف می کند؛ هرچند عمده این بمب ها و موشک ها در بیابان ها و کوهستان ها هدر می رود!
اما در حمله به النصره، به صورت کاملا موردی، محدود و کاملا بی اثر عمل می کند!
در همین حال دیروز آمریکا به صورت رسمی اعلام کرد عملیات هوایی برای «دفاع از معارضین معتدل» سازمان داده است که طی آن، به مقر النصره در اطراف روستای «قاح» در نزدیکی مرز ترکیه حمله برده است. این نخستین عملیات هوایی آمریکا بود که به صورت رسمی، علت آن را «دفاع از یک گروه مسلح فعال در سوریه» اعلام شده بود.
النصره در روستاهای اطراف و مسیرهای منتهی به روستای قاح، ایستگاه های بازرسی سختگیرانه ای قرار داده تا بتواند نیروهای فرقه 30 را در روستای قاح به طور کامل محدود و محاصره کند.
وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، روز دوشنبه 4 آگوست اعلام کرد نخستین عملیات هوایی این کشور با عنوان «دفاع از [گروه] سوریه جدید» کلید خورد و طی آن به مقرهای جبهه النصره حمله کرده است. سخنگوی پنتاگون در این مورد گفت: «ما از این به بعد، فعالانه از معارضان معتدلی که خودمان آن ها را آموزش داده و تجهیز کرده ایم، حمایت خواهیم کرد. ما می دانیم در قبال "سوریه جدید" مسئولیت داریم.»
سخنگوی کاخ سفید، ضمن تأکید بر حمایت از «معارضان معتدل»، به نظام و دولت سوریه هشدار داد نسبت به نبرد علیه گروه های تروریستی سلفی بیطرف بماند.
سخنگوی کاخ سفید به دولت سوریه هشدار داد در این عملیات دخالت نکند: «به دمشق باید هشدار داد حق ورود به این نبرد را ندارد! ما در این فاز، صرفا از معارضان معتدل و لیبرال آموزش دیده در برابر افراطیون تروریست حمایت می کنیم که اصلی ترین دشمنان سوریه جدید هستند. این عملیات ارتباطی به دمشق ندارد که در آن ورود کند.»
عکس هایی از گروه اول فرقه 30 (حدود 60 نفر) که برای تأسیس پادگان و سنگر وارد روستای قاح شده اند و مورد حمله النصره و القاعده قرار گرفته اند.
تصور کنید در میان انبوه نیروهای خارجی و سلفی تروریست، عده ای با ظواهر فوق به نبرد در سوریه اعزام شوند!
جاش ارنست در ادامه، نظام سوریه را تلویحا تهدید کرد: «ایالات متحده خود را موظف می داند که در صورت ضرورت، از معارضان معتدل سوری حمایت کند. این معارضان را خود ما آموزش داده و از نزدیک می شناسیم. اطمینان داریم این گروه ها می توانند سفیرهای صلح و آرامش برای فردای سوریه باشند. هشدار می دهیم که در صورت ورود ارتش بشار به این نبرد، ما هم تصمیم های جدیدی را اتخاذ خواهیم کرد.»
در حالی که بدنه و پیاده نظام ارتش آزاد، روز به روز بیش تر به باورهای افراطی و گروه های سلفی تمایل پیدا می کنند، آمریکا و ترکیه طرح جدید خود را عملیاتی کرده اند که بخشی از گروه های معارض سکولار، الویت خود را به نبرد علیه سلفی ها (خصوصا داعش) می دهند نه به نبرد علیه نظام بشار اسد.
چندی قبل باراک اوباما به صورت رسمی به پنتاگون دستور داد ترتیبات لازم را اتخاذ کند تا از معارضان آموزش دیده در پادگان های ترکیه، به صورت رسمی و مؤثر حمایت و صیانت شود.
بالا: گزارش شبکه روسیا الیوم از نبردهای دیروز
پایین: گزارش ویژه تلویزیون دولتی سوریه از نبردهای دیروز
رسانه های حامی بشار اسد، مانور زیادی بر روی «شکست پروژه ساخت معارضان معتدل» می دهند.
مجموعه «فرقه 30» یا «سوریه جدید» از اتحاد 54 گردان بسیار کوچک و پراکنده در استان حلب تشکیل شده که در زمره هسته های اولیه ارتش آزاد سوریه بودند. به نظر می رسد شالوده فکری این گروه ها، حمایت از لیبرالیسم و سکولاریسم باشد و حتی از نظر فرهنگی نیز قیود مذهبی خاصی نداشته باشند! این افراد از 18 ماه قبل، به صورت تدریجی از صحنه نبرد خارج شده و در ترکیه تحت آموزش رسمی ترکیه و پنتاگون قرار گرفتند. تقریبا 6 ماه قبل بود که اعلام شد حداقل 5هزار نفر در اردوگاه های اختصاصی آمریکا و ترکیه تحت آموزش هستند تا این گروه را با قدرت به صحنه نبرد سوریه ارسال کنند.
بالا: یکی از معدود تصاویر منتشره از اردوگاه های آموزشی فرقه 30
پایین: روستای «قاح» در فاصله سه کیلومتری مرز ترکیه
حدود 60 نفر از گروه مزبور به روستای «قاح» در سه کیلومتری داخل سوریه اعزام شدند تا نخستین پادگان و سنگرهای این گروه را در داخل خاک سوریه ایجاد کنند
دو هفته قبل اعلام شد گروه اول این سربازان که بین 500 تا 1000 نفر را در بر می گیرد، طی شش هفته اینده به سوریه اعزام خواهند شد. بلافاصله، نزدیک به 60 نفر در قالب ستون اول وارد سوریه شده و در روستای «قاح» در نزدیکی مرز سوریه و ترکیه، پادگان خود را تأسیس کردند. روستای قاح واقع در استان ادلب، تنها 3 کیلومتر با خاک ترکیه و اردوگاه مرزی «اطمة» فاصله دارد که بیش از 20هزار سوری آواره در آن سکونت دارند.
فیلم بیانیه ای که ندیم الحسن قرائت کرد و در آن با اعلام جدایی از نظام و ارتش بشار اسد، به مخالفان مسلح وی در ارتش آزاد پیوست.
فرماندهی فرقه 30 بر عهده «ندیم الحسن» است که جدایی اش از نظام بشار، بازتاب زیادی در رسانه ها داشت.
تا کنون گروه «فرقه 30» سایتی را تأسیس نکرده تا بتوان مواضع رسمی آن را شناخت؛ اما سازمان دیده بان حقوق بشر سوریه - که ظاهرا قرابت فکری و گفتمانی با این گروه مسلح دارد - مدعی شده: «الویت اصلی این گروه در صحنه نبرد سوریه، مبارزه با داعش است.» فرماندهی کل فرقه 30 بر عهده «ندیم الحسن» است که از فرماندهان رده بالای ارتش سوریه بود و پیوستن وی به ارتش آزاد در سال 2012، بازتاب رسانه ای قابل توجهی داشت. در میان فرماندهان این گروه، اسامی شناخته شده دیگری مانند «فرحان الجاسم» نیز قرار دارند که از فرماندهان رده بالای ارتش آزاد سوریه محسوب می شدند.
مشابه پروژه شمال و فرقه 30، به صورت گسترده تر در جنوب دنیال می شود.
در اردن، هم اکنون نزدیک به 15هزار نفر تحت آموزش آمریکا قرار دارند و قرار است به صورت تدریجی به «جبهه جنوبی» اعزام شوند.
بلافاصله بعد از تأسیس پادگان (سنگر) مزبور، گروه تروریستی جبهه النصره به این روستا حمله کرد و ضمن ربودن 8 سرباز فرقه 30 و نابودی پادگان مذکور (از طریق شلیک موشک های تاو(!)، تعدادی از عناصر آموزش دیده آمریکا را به قتل رساند. همزمان، عناصر وابسته به القاعده به صورت رسمی از «مقدسی»، مفتی اصلی سلفی های اردن و افراطیون شام پرسیدند: «حکم کسانی که با غبر متحد می شوند و ائتلاف می کنند چیست؟» و مقدسی در پاسخ گفت: «هر کس با غرب در شرایط جنگی همکاری کند، در حکم خائنان به دین خدا و سربازان ضداسلام در جنگ های صلیبی است. بر مجاهدان مسلمان است که فتنه مذکور را در نطفه خفه کنند.»
تصویری از درگیری های داخلی معارضان
استفتاء و پاسخ مقدسی، بهانه کافی را فراهم کرده تا دیروز و بعد از انتشار خبر ربایش 5 سرباز فرقه 30، النصره به صورت رسمی اعلام کند: «همه این ها یک هشدار است تا "منافقان" و "زنادقه" به ترکیه بازگردند؛ زیرا مجاهدان سرزمین شام تاب تحمل آنان را ندارند.»
در دو سال اول ناآرامی های سوریه، بزرگ ترین گروه معارض «ارتش آزاد سوریه» بود و النصره، داعش و ... در حاشیه قرار داشتند.
بدنه ارتش آزاد را در آن دوران، عمدتا جوانان معمولی و غیرسلفی داخل خاک سوریه تشکیل می دادند.
پایگاه خبری تحلیلی فردا، به زودی در گزارشی به صورت ویژه و اختصاصی، سیر اختلافات میان تروریست های النصره و غربگرایان فرقه 30 را بیان می کند. اختلاف میان این دو گروه، می تواند تا حدی آینده ارتش آزاد سوریه در جبهه شمالی و به خصوص نبردهای حلب را مشخص کند.
رسانه های وابسته به دربار آل سعود، فضای روانی به شدت منفی علیه گروه های مشهور به «میانه رو» با گرایشات سکولار ایجاد کرده اند.
دیدگاه تان را بنویسید