امواج تخریب شهردار تهران دامن روزنامههای زنجیرهای را گرفت/ مسمومسازی به جای اقناع افکارعمومی شیوه مرسوم اصلاحطلبان
یکی از روزنامههای زنجیرهای طبق روال معمول با خبرسازی بر اساس زاویه سیاسی که با شهردار تهران دارد، در صفحه اول خود پوستری انتقادی را به چاپ رساند و با لحنی اعتراضی و حاکی از مسموم سازی افکارعمومی بدون تحقیق و واقعیت سنجی آنرا به شهرداری تهران منصوب کرد...
روز پنجشنبه هفته گذشته پس از سفر لوران فابیوس، وزیر خارجه جنجالی فرانسه به ایران که با انتقادات بخشی از افکار عمومی با توجه به پیشینه فعالیتهای ضد ایرانی وی در اثنای مذاکرات هستهای و موضوع خون های الوده ایجاد شده بود، یکی از روزنامههای زنجیرهای طبق روال معمول با خبرسازی بر اساس زاویه سیاسی که با شهردار تهران دارد، در صفحه اول خود پوستری انتقادی را به چاپ رساند و با لحنی اعتراضی و حاکی از مسموم سازی افکارعمومی بدون تحقیق و واقعیت سنجی آنرا به شهرداری تهران منصوب کرد و ادعا کرد که این طرح اعتراضی توسط شهرداری تهران در با مهر رسمی شهرداری در بیلبوردهای مختلف تهران نصب شده است و همزمان با ورود فابیوس به کشورمان شهرداری تهران سعی دارد در حرکتی کارشکنانه از وزیر خارجه فرانسه استقبال خاصی کند. البته ادعاهای این روزنامه زنجیره ای به همین جا ختم نشد و این ادعاهای کذب که بعدا سبب ساز عذرخواهی آن شد زمینه فضاسازی و موج سازی سیاسی علیه محمد باقر قالیباف را فراهم کرد. جالب اینجاست که این روزنامه زنجیرهای طی همین مطلب با خیال پردازی سیاسی به تهمت پراکنی علیه شهردار تهران پرداخت و نوشت: « این اولینبار نبود و احتمالا آخرین بار هم نخواهد بود که سازمان عریض و طویل شهرداری تهران که وظیفهاش بر همه روشن است پا در کفش سیاست کرده و هوای دلواپسی به سرش میزند.» البته این نوع خبرپراکنی آغاز موج سازی رسانهای اصلاح طلبان علیه شهردار تهران بود و پس از این موضوع صادق زیباکلام که به عنوان استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران فعالیت می کند بدون تحقیق و اطلاع از صحت ماجرا نامه سرگشاده به شهردار تهران نوشت و وی را محکوم به سیاست بازی و دخالت در امور غیر از مسائل اجرایی شهرداری تهران کرد. این موضوع و سموم پراکنی رسانهای البته در شبکهای اجتماعی مجازی و وب دو با واکنشهای مختلفی روبرو شد و دیری نپایید که کذب بودن این ماجرا مشخص شد و بر همین اساس روزنامه زنجیره ای که به دروغ پراکنی علیه شهرداری تهران پرداخته بود در اقدامی برای سرپوش گذاشتن به گاف خبری محرز خورد مجبور به عذرخواهی شد. عذرخواهی که البته با توجیه سازی سیاسی نیز همراه بود و سردبیر این روزنامه در مطلبی با عنوان جالب توجه « شرط انصاف» با عذرخواهی رسمی از شهردار تهران این اشتباه محرز را حاصل شتاب زدگی رسانه ای قلمداد کرد و نوشت: « مدیریت و تحریریه «شرق» بر این باورند که اگر در مسیر اطلاعرسانی و آگاهیبخشی- با همه تلاشها در جهت پوشش حرفهای و دقیق رویدادها- تغافلی رخ داد که متأثر از شتاب ذاتی کار خبر است، براساس اصول حرفهای و اخلاقی، ملزم به جبران خطا و پوزش از مخاطبان هستند.»
البته این موضوع را بیشتر باید به عنوان شتاب زدگی و ذوق زدگی جناحی و سیاسی برای تخریب رقیب دانست و آنچه مشخص است خبرنگار این روزنامه بعد از شنیدن شایعهای در این زمینه با ذوقزدگی سیاسی بدون تحقیق و تفحص در این زمینه که لازمه کار حرفهای اطلاع رسانی است قلم به تخریب شهردار تهران بر صفحه کاغذ کشیده است. البته این روزنامه در ماههای گذشته چندین بار گاف های سیاسی بزرگی داده است که موضوع دستگیری رضا ضراب از جمله این موارد بود که روزنامه مذکور خبر دستگیری ضراب را به گردن رسانهها انداخت؛ درحالی که این مطلب با نام خبرنگار این روزنامه زنجیرهای چاپ و منتشر شده بود. روزنامه اصلاح طلب آفتاب یزد نیز در مطلبی که بیشتر به یک عقده گشایی سیاسی شبیه بود به بهانه بیلبوردهایی که اصلا وجود خارجی نداشت، رفتار سیاسی محمد باقر قالیباف را دون شان یک شهرداری دانست و با لحتی توهین آمیز نوشت: « اوقات آقای شهردار همچنان تلخ است»
این روزنامه در مطلب متناقض دیگر با آسمان به ریسمان بافتن با تیتر « ضرب و شتم دست فروش توسط فابیوس» به انتقاد از شهردار تهران پرداخت و نوشت:برادر قالیباف، بنده رجاء واثق دارم ضرب و شتم دستفروشی در تهران که میگویند توسط ماموران در خدمت شهرداری اتفاق افتاد، نه با دستور شما بوده است و نه شما بر آن مهر تایید می زنید. شما شهردارپایتخت جمهوری اسلامی ایران هستید. هر موضع گیری جنابعالی به حساب کل نظام نوشته میشود. در همین زمینه نشریه کارگزارانی صدا با انتشار عکسی جعلی درباره بیلبورد هایی که وجود نداشته مطلبی نوشت و ادعا کرد شهرداری تهران با بنرهایی به شیوه خود به استقبال وزیر خارجه رفته است.
یکی از موج های تخریب رسانه ای که با پروپاگاندای سیاه زنجیریهایها همراه بود مربوط به آتش سوزی یک ساختمان در خیابان جمهوری بود که متاسفانه به فوت دو زن آنهم به دلیل سقوط از ارتفاع انجامید. این موج شدید رسانههای زنجیرهای اصلاح طلب که نقش دایه دلسوزتر از مادر را بازی می کردند اما با اهداف کاملا سیاسی دست به تخریب شهرداری و نیروی زحمت کش آتش نشانی می پرداختند با همراهی رسانه های ضد انقلاب نظیر بی بی سی فارسی توامان شد و یکی از روزنامه های زنجیرهای در این زمینه با تیتر بزرگ از شهردار تهران درخواست کرد که استعفا دهد. این درحالی است که این روزنامهها در حادثه طوفان و سیلی که چندی پیش بعد از تعطیلات عید فطر اتفاق افتاد روزه سکوت گرفتند و سعی کردند با بی اعتنایی از کنار این حادثه بگذرند. درحالی که این حادثه در ابعاد بسیار بزرگتری به وقوع پیوست و تعداد زیادی از هموطنانمان به دلیل سهل انگاری و عدم مدیریت صحیح بحران جان خود را از دست دادند. اما روزنامههای زنجیرهای در این حادثه از مسئول خاصی نخواستند که استعفا دهد. موج دیگر پروپاگاندای سیاه رسانههای اصلاح طلب علیه شهردار تهران زمانی به وقوع پیوست که محمد باقر قالیباف در سخنان پیش از خطبههای نماز جمعه تهران درباره غیرت دینی و رعایت شئونات اسلامی میان کارمندان زن و مرد سخن گفت. محمدباقر قالیباف در این زمینه گفت: ما غیرت دینی داریم، حرف ما این است که نباید اجازه دهیم یک خانم در طول زمان معاشرت بیشتری با نامحرمان داشته باشد تا با محرمان خود و شوهر و فرزندش، زیرا این موضوع کانون خانواده را تحت تاثیر منفی قرار میدهد. شهردار تهران همچنین از هجمه رسانههای معاند به شهرداری تهران سخن گفت و بیان داشت: در چند روز اخیر رادیوها و رسانههای خارجی مطالب کذبی را دنبال کردند و برخی رسانهها هم در داخل کشور با آنها همراه شدهاند و گفتهاند که شهرداری تهران میخواهد تفکیک جنسیتی انجام دهد و زن و مرد را از هم جدا کرده و بین آنها دیوار بکشد. وی ادامه داد: ما نظام اسلامی هستیم و غیرت دینی داریم. زمانی که در تهران پارکهایی برای بانوان ایجاد کردیم همین رسانهها میگفتند میخواهند خانمها را در جامعه راه ندهند که این حرف احمقانهای بود. در کشور ما خانمها مطابق اسلام از همه حقوق مثل مردها برخوردار هستند. اما گوش زنجیرهایها به این صحبتها بدهکار نبود و این رسانهها بر اساس منفعت طلبی سیاسی سخنان خود را بر اساس اهداف جناحی مصادره به مطلوب کردند و ادعا کردند که شهرداری قصد جدایی میان زنان و مردان و کشیدن دیواردر شهرداری تهران و متعاقب آن شهر تهران را دارند.
به هر جهت همه این هجمهها و تخریبهای رسانهای جهت مسموم سازی افکار عمومی صورت می گیرد و رسانههای اصلاحطلب در این جهت از هر گونه جعل و تخریب و بداخلاقی رسانهای حذر نمی کنند و تنها در زمانی که کوس رسوایی شان بلند می شود سعی می کنند با ژست رعایت انصاف بر رفتار غلط رسانهای خود سرپوش بگذارند. این در شرایطی است که رسانهها اگرچه با سیاست سازمانی خاصی اداره می شوند اما اخلاق حکم میکند که رسانهها با تببین و استدلال منطقی و نه مسموم سازی در پی جذب افکار عمومی باشند.
دیدگاه تان را بنویسید