شیوع بالای میگرن در خانم ها

کد خبر: 432564

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، اظهارداشت: ۷۵ درصد مبتلایان به میگرن را زنان تشکیل می‌دهند.

مهر: دکتر علی اصغر اخوت، گفت: درباره علت ایجاد میگرن فرضیه‌های مختلفی بیان شده است که هیچ کدام ثابت شده نیست، اما جنبه ژنتیکی بسیار قوی دارد و تا ۹۰ درصد بیماران سابقه فامیلی مثبت دارند.

وی، میگرن را یک بیماری شایع نورولوژیک دانست و افزود: تقریبا از هر پنج زن، یک نفر به میگرن مبتلا می‌شود.

اخوت ادامه داد: تقریبا ۷۵ درصد مبتلایان به میگرن را زنان تشکیل می‌دهند، البته ۸ درصد مردان نیز مبتلا به میگرن هستند. با توجه به این آمار متوجه شیوع بالای این بیماری در جامعه می‌شویم.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران به تاریخچه و علت نامگذاری این بیماری اشاره و عنوان کرد: میگرن از یک کلمه یونانی به نام «نصف سر» مشتق می‌شود که در واقع بیانگر توزیع سردرد در میگرنی‌هاست که در فرم کلاسیک آن سردرد یکطرفه دارند. البته میگرن می تواند منجر به سردرد دو طرفه هم بشود.

اخوت با اشاره به اینکه میگرن یک سردرد عودکننده با شدت متوسط تا شدید است که همراه با تهوع یا استفراغ، حساسیت به نور، صدا و یا بو است اظهار کرد: میگرن معمولا ۳ تا ۷۲ ساعت طول می‌کشد.

وی افزود: ممکن است یک سوم بیماران قبل از سردرد، علائم پیش درآمدی داشته باشند که تحت عنوان «اورا» نامگذاری می‌شود. این علائم معمولا به صورت بینایی یا حسی است و خودش را به صورت نورهایی به شکل جرقه زدن در میدان بینایی و یا گزگز دست نشان می‌دهد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره علت ایجاد میگرن توضیح داد: درباره علت ایجاد میگرن فرضیه‌های مختلفی بیان شده است که هیچ کدام ثابت نشده است، اما جنبه ژنتیکی بسیار قوی دارد و تا ۹۰ درصد بیماران سابقه فامیلی مثبت دارند.

اخوت ادامه داد: میگرن انواع مختلفی دارد که تشخیص آن بر عهده نورولوژیست است.

وی با بیان اینکه در زمینه درمان، اولین قدم اطمینان بخشیدن به بیماران است گفت: ما با بیماران زیادی برخورد می‌کنیم که دچار سردردهای مزمن و شدید میگرنی هستند. ذکر این نکته که اگرچه میگرن جزو سردردهای شدید ناتوان کننده است ولی از نظر ماهیت، بیماری خوش خیمی است برای بسیاری از بیماران آرامبخش است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه برای پیشگیری از عود میگرن، اجتناب از عوامل تشدیدکننده سردرد مانند استرس، بی خوابی، سیگارکشیدن، مصرف زیاد قهوه و چای بسیار مهم هستند عنوان کرد: برنامه ورزشی هفتگی مرتب، اجتناب از خوردن وعده های غذایی با حجم بالا، برنامه منظم غذایی و خواب، اجتناب از گرسنگی طولانی، همگی در کنترل سردرد بسیار مفید هستند.

اخوت به بیماران میگرنی توصیه کرد: اگر شما جز افراد میگرنی هستید که بیش از ۲ بار در ماه دچار سردرد می شوید یا وقتی دچار سردرد می‌شوید بیش از ۲۴ ساعت طول می کشد و یا سردردهای شما شدیدا باعث تاثیر گذاشتن در کار و فعالیت روزمره تان شده حتما به یک نورولوژیست( متخصص بیماریهای مغز و اعصاب) مراجعه کنید چون نیاز به مصرف داروهای پیشگیری کننده سردرد میگرنی دارید.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت