رژیم غذایی به تقلید از روزه / مذاکره با «سازمان فدرال غذا و دارو» آمریکا برای درمان با روزه

کد خبر: 426934

والتر لونگو، نویسنده همکار این بررسی، که خود در مورد طول عمر تحقیق می کند، می‌گوید هدف این روزه داری، «بهبود و ارتقا»ی بدن شخص از طریق زدودن سلول‌های ناسالم و تخریب شده و بازتولید سلول‌های جدید است.

رژیم غذایی به تقلید از روزه / مذاکره با «سازمان فدرال غذا و دارو» آمریکا برای درمان با روزه
از دیرباز روزه داری را یکی از مؤثرترین راه‌های لاغری، بهبود سیستم ایمنی بدن، و تقویت کار مغز دانسته‌اند. اما پزشکان از توصیه آن، به سبب خطرهایی که چنین رژیم سختگیر غذایی پیش می‌آورد، پرهیز کرده اند.
به نوشته واشنگتن پست، اکنون دانشمندان یک رژیم غذایی‌ ابداع کرده اند که به صورت دوره‌ای و پنج روز در هر ماه انجام می شود. این رژیم غذایی تقلیدی از روزه‌داری ست بی آن که خطرهای آن را داشته باشد.
در این پژوهش، که نتیجه آن در نشریه سوخت و ساز سلولی (Cell Metabolism) منتشر شده و هزینه آن را «مؤسسه ملی سالمند» تامین کرده است، طیف وسیعی از عوامل خطرناک برای سلامت بدن در شرکت کنندگان این پژوهش که مدت سه ماه روزه داری نوبتی کرده بودند، کاهشی حیرت‌آور یافت - عواملی که موجب پیری، سرطان، دیابت، و بیماری های قلب و عروق می شود.
با آن که تعداد شرکت کنندگان در این پژوهش زیاد نبود و تنها به ۱۹ نفر محدود می شد، اما نتایج آزمایش چنان امیدبخش بوده است که پژوهشگر دانشگاه کالیفرنیای جنوبی که در این تحقیق شرکت داشته سر گفت‌وگو با «سازمان فدرال غذا و دارو»ی آمریکا را باز کرده تا این سازمان استفاده از این روش را برای درمان بیماران توصیه کند.
والتر لونگو، نویسنده همکار این بررسی، که خود در مورد طول عمر تحقیق می کند، می‌گوید هدف این روزه داری، «بهبود و ارتقا»ی بدن شخص از طریق زدودن سلول‌های ناسالم و تخریب شده و بازتولید سلول‌های جدید است.
«در این روش بدن برنامه ریزی می‌شود تا هم روند سال خوردگی کندتر شود و هم جوان‌تر شود. ولی نباید آن را رژیم غذایی دانست چون لازم نیست مدت طولانی ادامه یابد.»
واشنگتن پست می‌نویسد، جیره غذایی که در این پژوهش تعیین شده، و پژوهشگران آن را «امساک روزه‌نما» نامیده‌اند، به آن سختی که در روزه‌داری واقعی وجود دارد نیست. در واقع این رژیم به قرار زیر است:
۲۵ روز از ماه غذای شخص رژیم گیرنده به روش عادی ست، یعنی از همان غذاهای خوب و بد و متوسط همیشگی تشکیل می شود. سپس در روز اول روزه -نماداری، تنها باید ۱۰۹۰ کالری در غذا باشد. ۱۰ درصد این غذا پروتئین، ۵۶ درصد چربی و ۳۴ درصد کربوهیدرات است. از روز دوم تا پنجم شخص باید۷۲۵ کالری مصرف کند با ۹ درصد پروتئین، ۴۴ درصد چربی، و ۴۷ درصد کربوئیدرات.
در این پژوهش بیشتر غذای شرکت کنندگان سوپ سبزی، کراکر کلم پیچ و چای بابونه بود. میزان کالری این رژیم غذایی ۵۴ تا ۳۴ درصد کل کالری‌ مصرفی روزانه یک فرد عادی است.
شرکت‌کنندگان در پژوهش این رژیم را در سه نوبت، یا سه ماه، تکرار کردند. پس از آن پژوهشگران بار دیگر آنان را معاینه کردند و با کاهش عامل‌های خطرزا و علامت‌های حاکی از بیماری روبرو شدند. بی آن که عارضه جنبی مهمی پیش آمده باشد.
پترونلا راونشیر، متخصص در طب تغذیه، به نشریه دیلی تلگراف گفت که این رژیم جدید «بسیار کمتر از روزه داری کامل به بدن استرس وارد می‌کند.» به گفته او: «در این رژیم بیشتر کربوئیدرات از سبزی جات تامین می شود که سرشار است از مواد غذایی گیاهی و معدنی که برای بدن خوب است. به جای کربوئیدراتی که از غلات به دست می‌آید و تقریبا تمام آن به قند تبدیل می شود.»
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت