هندوانه؛ ارمغان شادابی و نشاط
"فاطمه سلطانی رمون"، با بیان این مطلب گفت: هندوانه را با نام قارپوز و نام علمی (citrullus vulgaris) میشناسند که از خانواده کدوییان است.
"فاطمه سلطانی رمون"، با بیان این مطلب گفت: هندوانه را با نام قارپوز و نام علمی (citrullus vulgaris) میشناسند که از خانواده کدوییان است.
وی با اشاره به دامنه انتشار و محل عمده رویش این گیاه افزود: هندوانه از صیفی جات بومی مناطق گرم آفریقا است و در حال حاضر در اکثر مناطق کشورمان کاشت میشود.
این متخصص گیاهان دارویی با بیان اینکه، هندوانه دارای طبع سرد است، اظهار کرد: هندوانه دارای ترکیباتی مانند پروتئین، چربی و انواع ویتامینها، املاح معدنی و نوعی قند بهنام مانیتول، اسید آمینهای به نام سیترولین، کاروتن و لیکوپن است.
خواص درمانی
وی با اشاره به خواص درمانی هندوانه تصریح کرد: هندوانه دارای خاصیت ادرار آور و پایین آورنده فشار خون است. خوردن هندوانه، معده را تقویت کرده و برای درمان بیماریهایی نظیر مسمومیت غذایی، گلو درد، التیام زخمهای داخلی دهان، درمان بیماریهای کلیوی و ورم مثانه، برطرف کننده تشنگی و مفید برای بیماریهای قلبی است.
سلطانی رمون ادامه داد: آب هندوانه موجب شادابی و نشاط میشود و در درمان یرقان، دفع سنگ کلیه بسیار موثر است ضمن آنکه موجب بر طرف کردن تب و ضد خارش بوده و باعث خنک شدن بدن در تابستان میشود.
وی اضافه کرد: تخم هندوانه به دلیل داشتن مادهای به نام اسید «ال-گلوماتیک» اثر بسیار مناسبی در افزایش هوش کودکان دارد.
توصیه ها و تجویزها
این مهندس گیاهان دارویی با اشاره به اینکه، دم کردن ریشه هندوانه برای خونریزیهای داخلی مانند خونریزی پس از سقط جنین بسیار موثر است، اظهار کرد: برای تهیه دمکرده ریشه هندوانه باید مقدار 50 تا 80 گرم ریشه هندوانه را در داخل یک لیتر آب جوش ریخته و به مدت 10 دقیقه دم کنید.
وی اظهار کرد: چنانچه آب هندوانه را با سرکه و مقداری زردچوبه مخلوط کرده و میل کنید موجب بهبود دردهای رماتیسمی خواهد شد.
سلطانی رمون برای تهیه مربای هندوانه عنوان کرد: از قسمت سفید رنگ گوشتی هندوانه میتوان جهت تهیه مربا استفاده کرد که موجب درمان درد سینه، ضعف معده، وسواس و تقویت کننده دستگاه گوارشی است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: مصرف زیاد هندوانه در افراد سرد مزاج موجب ایجاد درد مفاصل و ضعف معده را بههمراه دارد.
دیدگاه تان را بنویسید