گروه بین الملل فرد ا : مجله تایم در پی تفاهم سیاسی لوزان، از توانایی نظامی آمریکا برای تخریب تاسیسات هستهای ایران گزارش داد. متن این گزارش در پی میآید:
ارتش آمریکا قبل از شروع مذاکرات جان کری با ایران، آماده بمباران تاسیسات هستهای ایران بوده و اگر تهران و گروه ۵+۱ در تابستان به توافق نرسند، آماده است تا ماموریت خود را انجام دهد.
ایران، بیشتر تاسیسات هستهای خود را در آزمایشگاههای زیر زمین ساخته تا در برابر نسلهای قبلی بمبهای آمریکایی مقاوم باشد. وزارت دفاع آمریکا سالها تلاش کرده تا سلاحهای قدرتمندتری بسازد.
در اکتبر ۲۰۱۴، نیروی هوایی آمریکا از هواپیمای بی-۲ خود، هدف فرضی را بمباران کرد. این آزمایش در بیابانهای آمریکا، بعد از بهینه سازیهای انجام شده روی بمبها انجام شد. در اواخر سال ۲۰۰۹ میلادی، نیروی هوایی آمریکا در پی رسیدن به فناوری واکنش سریع برای تخریب هدفهای موجود در اعماق زمین بود. نیروی هوایی هدف از رسیدن به این توانایی را نیاز به انجام عملیاتی سریع عنوان کرد. در اسناد بودجه منتشره از نیروی هوایی در فوریه ۲۰۱۱ میلادی، این سازمان اعلام کرده بود که این سیستم میتواند مهمترین تاسیسات دشمن را که شدیدا از آنها حمایت میشود، به خطر بیاندازد. این توانایی در سلاحهای معمولی آمریکا وجود ندارد.
نفوذگر عظیم مهمات ۱۵ میلیون دلاری جیبییو-۵۷، حدود ۱۴ تن وزن دارد. وزنی معال شش برابر بمبهای جیبییو-۲۸ فعلی. پنتاگون بیش از ۳۰۰ میلیون دلار برای ۲۰ عدد از این بمبها هزینه کرده است. این بمبها مجهز به جیپیاس برای مسیریابی بوده و آلیاژ فولادی بدنه آن که ۸۰درصد وزنش را تشکیل میدهد، میتواند به سیمان و یا سنگ نفوذ کرده و کلاهک ۲/۴ تنی خود را منفجر کند. به گفته مقامات نیروی هوایی، این بمب میتواند خلا توانایی بمبهای فعلی را پر کند.
بعد از چندین بهینهسازی، نیروی هوایی حال به دنیا اعلام کرده که ذخیار قویترین بمب غیرهستهای دنیا در پایگاه نیروی هوایی وایتمن در میزوری، قرار دارد. جایی که به بمبافکنهای بی-۲ نزدیک هستند تا بمبها را ۱۱ هزار و دویست متر به ایران حمل کند.
دیدگاه تان را بنویسید