زنان۵۷ ادامه نسل مشروطه بودند

کد خبر: 399170

در نگاه کلی به پروسه پیروزی انقلاب اسلامی نقش همه مردم و اقوام و احزاب مختلف به چشم می‌خورد و این موضوع حاکی بر این است که این انقلاب یکی از بی‌بدیل‌ترین و مردمی‌ترین انقلاب‌های جهان از قرن‌ها پیش تا عصر معاصر است و در این مسیر پر فراز و نشیب، نقش زنان را می‌توان یکی از موثرترین اهرم‌های پیروزی انقلاب شکوهمند ایران برشمرد.

زنان۵۷ ادامه نسل مشروطه بودند
عصمت ناظری: انقلاب اسلامی ایران که اکنون یکی از الگوها و شاخصه های بیداری اسلامی در کشورها اسلامی جهان به شمار می رود، دسترنج شخص یا گروه خاصی نیست بلکه این نهضت نتیجه روشن بینی و اتحاد همه مردم ایران زمین است که در سایه رهبری معمار کبیر انقلاب به سرانجام رسیده است.
در نگاه کلی به پروسه پیروزی انقلاب اسلامی نقش همه مردم و اقوام و احزاب مختلف به چشم می خورد و این موضوع حاکی بر این است که این انقلاب یکی از بی بدیل ترین و مردمی ترین انقلاب های جهان از قرن ها پیش تا عصر معاصر است و در این مسیر پر فراز و نشیب، نقش زنان را می توان یکی از موثرترین اهرم های پیروزی انقلاب شکوهمند ایران برشمرد.
نقش و جایگاه زنان در به ثمر نشستن نهال انقلاب و بعد از آن در 8 سال دفاع مقدس ریشه در تاریخ اسلامی دارد.
در بسیاری از آیات قرآنی می خوانیم «به درستي که خداوند زنان و مردان را يکسان خلق نمود و هيچ يک را بر ديگري برتري نبخشيد مگر به تقوي».
فضيلت هايي هم که خداوند براي انسان ذکر کرده است مانند نبوغ فکري ،فرهنگي، نبوغ سياسي و حضور در صحنه هاي اجتماعي، مصداق عینی این آیات شریفه است.
يکي از بارزترين وجوه نبوغ فکري زن، درک عميق مسائل مهم سياسی و اجتماعی و همتايي او با مردان است.
لذا در پرتو اين نبوغ فکري زنان در بسياري از عرصه هاي اجتماعي - سياسي نه تنها همگام بلکه در بسياري موارد نيز پيشگام بوده اند. مرور تاريخ سراسر حماسه مسلمانان در صدر اسلام نشان مي دهد که بسیاری از زنان مسلمان اباذرگونه و مالک گونه در صحنه هاي مختلف سياسي اجتماعي به منظور پيش برد اهداف عاليه اسلام حضور داشتندو حضور زنان مسلمان در زمان رسول خدا(ص) و پيشگاه نبي اکرم(ص) و همچنين اميرالمومنين(ع) ثمرات بسيار زيادي براي اسلام داشته است و نقش بانوی بزرگ اسلام حضرت فاطمه (س) و حضرت زینب کبری(س) به عنوان الگویی کامل و شاخص در راس آن قرار دارد .
برای بررسی نقش زنان ایران زمین در پیروزی انقلاب اسلامی نیز باید گریزی به پیشینه این قشر بزنیم. زنانی که سالها با صبر و شکیبایی و بینش اسلامی و سیاسی و اجتماعی، سرنوشت ایران را از سلطنت شاهنشاهی به جمهوری اسلامی تغییر دادندتحت تاثیر عواطف سیاسی و اجتماعی قرار نداشتند بلکه دارای شناخت و تعمق عمیقی نسبت به اتفاقات جامعه خود بودند.
شاید بسیاری از این زنان از سواد و تحصیلات آکادمی بی بهره بودند اما آنان ادامه نسل زنان نهضت مشروطه بودند که شجاعتشان کمتر از مردان و دلاوران به نام آن زمان نبود، پرورش یافته دامن زنانی بودند که از سختی و ها کمبودهای زندگی به ستوه نیامدند و با وا داشتن همسران خود نسبت به تحریم تنباکو قانون واگذاری امتیاز تنباکو را به کشورهای بیگانه لغو کردند.
زنانی که پا به پای مردانشان در تظاهرات های پیش از انقلاب حضور چشمگیری داشتند، بازمانده زنانی بودند که با شجاعت و جسارت از پاکدامنی خود دفاع کردند و رضا خان پهلوی را در اجرای قانون کشف حجاب ناکام گذاشتند.
در بسیاری از متون تاریخی شاید از زن فقط در حرمسراها یاد شده باشد اما زن ایرانی به پشتوانه تاریخ غنی ایران و الگوبرداری از ارزش ها و باورهای اسلامی همواره نقش ارزنده ای در همه رویدادها داشته است.
وقتی تاریخ نیم قرن اخیر ایران را بررسی می کنیم متوجه می شویم که از دهه 1340 تا پیروزی انقلاب اسلامی زنان حضور گسترده تر و مستمرتری در جریان های سیاسی و اجتماعی داشته اند که این موضوع را می توان نتیجه خودباوری ای دانست که امام خمینی(ره) در زنان پدید آورد و آنان نیز گوش به فرمان مراجع تقلید و به منظور انجام تکلیف شرعی و الهی پا به میدان مبارزه گذاشتند و چه در تظاهرات چه در ایجاد امنیت و آرامش در کانون خانواده، پخش اعلامیه و ... به رسالت خود جامه عمل پوشاندند.
امام خمینی(ره) در یکی از سخنرانی های خود با صراحت اعلام می کنند که ملتی که بانوانش در صف مقدم برای پیشبرد مقاصد اسلامی گام برمی دارد ، هرگز آسیب نخواهد دید و اگر زن های انسان ساز از ملت ها گرفته شود ، ملت ها به انحطاط و شکست خواهند رسید.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، زنان هنوز نیاسوده و خستگی یک مبارزه طولانی علیه رژیم پهلوی را از تن بیرون نکرده بودند که بار دیگر بر خود تکلیف دیدند برای دفاع از انقلاب، به ایفای نقش های تازه تر و مؤثرتر در عرصه های جدیدتر بپردازند، از این رو، شرکت در بحران هایی را که در گوشه و کنار کشور، به ویژه در کردستان بر پا شد، جزء وظیفه خود دانستند، ولی آنچه بعد از حدود 5/1 سال پس از پیروزی، زنان را به کمک و مساعدت بیشتر طلبید، دفاع مقدس است که 8سال نظاره گر رشادت های زنان و مردان این مرز و بوم بود و اکنون که کشورمان در سایه صلح و امنیت به سر می برد زنان این سرزمین رسالت دیگری بر عهده گرفته اند و با حضور راهبردی در صحنه های سیاسی و اجتماعی و علمی و... و از همه مهمتر تربیت نسل چهارم انقلاب و ارائه بینش و بصیرت به این نسلی که سختی های انقلاب و جنگ را درک نکرده است و اکنون در برابر هجمه های فرهنگی دشمنان قرار گرفته است؛ همچنان به راه خود ادامه می دهد.
و یادمان نرود حضور در راهپیمایی باشکوه 22 بهمن می تواند مهر تاییدی بر حفظ و تایید ارزش های انقلاب و خط بطلانی بر اندیشه های شوم دشمنان باشد.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد