آیا خال را باید برداشت؟

کد خبر: 397043

دکتر تورج رشیدی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اظهار کرد: وجود هرگونه تغییر در اندازه خال، رنگ خال، شکل خال و به هم خوردگی قرینه خال- یعنی اینکه لبه های خال نامنظم شود،- می تواند از نشانه‌های بروز بیماری باشد و افراد در صورت دیدن این نوع تغییرات باید به پزشک مراجعه کنند.

ایسنا: یک متخصص پوست گفت: در سال های قبل گفته می شد خال هایی که در معرض سایش لباس و کمربند و یا در محل اصلاح صورت آقایان وجود دارد باید برداشته شود اما علم جدید این مسائل را رد کرده و به هیچ وجه صلاح نمی‌داند خال پوستی برداشته شود. دکتر تورج رشیدی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اظهار کرد: وجود هرگونه تغییر در اندازه خال، رنگ خال، شکل خال و به هم خوردگی قرینه خال- یعنی اینکه لبه های خال نامنظم شود،- می تواند از نشانه‌های بروز بیماری باشد و افراد در صورت دیدن این نوع تغییرات باید به پزشک مراجعه کنند.
وی افزود: در بعضی شرایط علت رشد خال، بیماری داخلی و یا تداخل هورمونی است و رنگ آن تیره تر می شود که یکی از شایع ترین حالات آن در دوران حاملگی است در این صورت به علت ترشح هورمونی، رنگ خال هایی که قبلا موجود بوده است تیره تر می شود و یا خال های جدید ظاهر می شود. رشیدی ادامه داد: در بیماری آکرومگالی ممکن است افرادی که مدت زیادی در معرض تابش مستقیم نور آفتاب قرار می گیرند خال هایشان تیره تر و یا تعدادشان بیشتر شود. به گفته این متخصص پوست، خال ها به دو دسته اکتسابی و انتسابی تقسیم می شوند، خال انتسابی خال‌های مادر زادی است که با توجه به علم جدید باید در اسرع وقت برداشته شوند زیرا احتمال بدخیم شدن این خال ها بیشتر از خال های معمولی است. همچنین اگر خال خیلی بزرگ بود در اسرع وقت باید برداشته شود اما اگر خال کوچک بود می توان برای برداشتن آن تا سن 10 - 11 سالگی صبر کرد. دکتر رشیدی ادامه داد: خال‌های مادر زادی از بدو تولد وجود دارند که ممکن است یک و یا دوهفته اول کم رنگ دیده شوند و بعد از چند هفته تیره و زبر شوند و بهتر است سریع تر برداشته شوند. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی گفت: خال های اکتسابی در زمان کودکی تعدادشان کم و در زمان بلوغ تعداد آنها افزایش پیدا می کند، این نوع خال کم ضرر هستند و توصیه نمی شود که برداشته شوند. دکتر رشیدی درباره روش های برداشتن خال گفت: جراحی و لیزر دو روش برداشتن خال است که بهترین روش برداشت خال از جنبه زیبایی لیزر خال است که نسبتا مطمئن و کم عارضه است اما نمی توان قطعی گفت که عارضه ندارد گاهی رد خال باقی می ماند و گاهی ممکن است کامل برداشته نشود. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی افزود: خال هایی که در اندازه، رنگ، شکل و قرینگی آنها تغییراتی ایجاد شود نباید لیزر شوند و باید نمونه گیری شده و برای پاتولوژی فرستاده شود، هم چنین خال هایی که در کنار چشم و نقاط حساس هستند نباید لیزر شوند زیرا اشعه لیزر از چشم رد می شود، اما اگر لازم بود که خال نزدیک چشم برداشته شود با وسایلی که پزشک بر زیر پلک می گذارد می شود خال را برداشت. متخصص پوست گفت: یک باور غلط در میان مردم وجود دارد که اگر خال تغییر کرد و به چیز های بدخیم شبیه شد، بهتر است به آن دست زده نشود و به حال خودشان رهایشان کنیم ، متاسفانه این باور غلط باعث شده خالی که با جراحی ساده و 20 دقیقه ای خارج می شد را نگه می دارند و به کارهای غیرقابل جبران از جمله شیمی درمانی و رادیوتراپی و پخش شدن سلول این خال در کل بدن و در آخر مرگ و میر منجر شود. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی خاطر نشان کرد: برای مراقبت از خال ها توصیه می‌شود که به مدت طولانی در معرض تابش نور آفتاب قرار نگیرید و همواره از ضد آفتاب استفاده کنید. همچنین از دستکاری و تحریک خال ها خودداری کنید زیرا باعث تحریک سلول های خال می شود و اگر در وضعیت خال تغییری احساس کردید به متخصص مراجعه کنید.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت