اصولگرایان چگونه پیروز انتخابات مجلس شدند؟/ آماری قابل تامل از نتایج انتخابات مجلس و شورای شهر در شیراز
86 درصد مردم شیراز به دکتر ضرغام صادقی ،88 درصد به دکتر قادری و 91 درصد واجدین شرایط به اقای ذوالانوار رای نداده اند.همان موقع تحلیلم این بود که این یک زنگ خطر است برای جریانی که خود را اصولگرا می داند. این امار مقبولیت حداقلی را به ذهن تلقین می کند. اگر نگوییم دچار بحران مقبولیت هستند.
سرویس سیاسی «فردا»: حسین قاسمی که دردولت گذشته در مقطعی فرماندار شیراز بود و به علت افشاگری ها و مخالفت هایش با جریان انحرافی از سمت خود برکنار شد، در یادداشتی با عنوان «این درصدها بوی همه چیز می دهد جز قاطعیت» در وبلاگ خود به طرح مسائلی عبرت آموز و راهبردی درباره نحوه پیروزی اصولگرایان در انتخابات مجلس پرداخت. متن کامل یادداشت وی به این شرح است:
در انتخابات مجلس نهم براساس اعلام فرمانداری شیراز ،سه نفر در مرحله اول به مجلس شورای اسلامی راه یافتند که به ترتیب عبارتند از:
۱. آقای ضرغام صادقی دارای 148452 رأی
2. آقای جعفر قادری دارای 122336 رأی
3. آقای سیداحمدرضا دستغیب دارای 121697 رأی
۴. در مرحله دوم انتخابات نیز آقای سیدحسین ذوالانوار با 98 هزار و 515 رای به مجلس راه یافت
مجموع کسانی که می توانستند در انتخابات مجلس نهم درشهرستان شیراز شرکت نمایند نزدیک به ۱۰۷۱۰۰۰نفر بود.که از این تعداد حدود ۵۰ درصدیعنی511424 نفر درانتخابات شرکت نمودند.امار فوق نشان میدهد از مجموع۱۰۷۱۰۰۰نفر واجد شرایط رای دادن،نفر اول ۱۴۸۴۵۲رای کسب نموده است.یعنی نزدیک به ۱۴ درصدین واجدین شرایط به ایشان رای داده اند
در ضمن دکتر ضرغام صادقی در هردولیست جبهه متحد اصولگرایان و جبهه پایداری حضور داشته است. همچنین مورد حمایت بخش قابل توجهی از عشایر و لر زبانان با گرایشهای مختلف سیاسی بوده است.
جناب آقای دکتر جعفر قادری نیز نزدیک به ۱۲درصد ارای واجدین شرایط را جذب نموده است.دکتر قادری تنها در لیست جبهه متحد بوده وبخشی از ارای ایشان فارغ از مباحث سیاسی وجناحی ،متعلق به لاری ها ول امردیهای مقیم شیراز بوده است.
جناب آقای ذوالانوار نیز که در هر دو لیست جبهه متحد وپایداری حضورداشته است ، حدود ۹درصد ارای شهرستان شیراز را به خود اختصاص داده است. درمورد تحلیل ارای دکتر دستغیب به دلیل عدم حضور درهیچ کدام ازلیست ها ،فعلا از اظهار نظر می پرهیزیم.
یعنی 86 درصد مردم شیراز به دکتر ضرغام صادقی ،88 درصد به دکتر قادری و 91 درصد واجدین شرایط به اقای ذوالانوار رای نداده اند.
همان موقع تحلیلم این بود که این یک زنگ خطر است برای جریانی که خود را اصولگرا می داند. این امار مقبولیت حداقلی را به ذهن تلقین می کند. اگر نگوییم دچار بحران مقبولیت هستند.
ولی پایگاه حداکثر 14 درصدی و حداقل 9 درصدی جریان مذکور در مجلس نهم، در شورای چهارم شهر شیراز (علیرغم رای آوری) کاهش جدی پیدا کرده است. به نحوی که نفر اول لیست جریان مذکور با 33625 رای وارد شورا شده است.
در حالی که آرای باطله انتخابات شورای شهر شیراز 63396 هزار رای بوده است.(63229 رای ماخوذه باطله، 167 رای باطله غیرماخوذه). یعنی آرای باطله نزدیک به دو برابر رای نفر اول یا دوم شورای شهر شیراز بوده است.
این نکته باید تحلیل شود. چرا چنین اتفاقی افتاده است؟ فکر می کنم در انتخابات شورای چهارم شهر شیراز حدود 1060000 (یک میلیون وشصت هزار نفر ) نفر واجد شرایط رای دادن بودند که از این تعداد واجد شرایط ، 543878 در انتخابات شورای شهر شیراز شرکت کرده اند. کمی بیش از 50 درصد مردم. نفر اول شورای شهر 34160 رای اورده؛ یعنی تقریبا 3.2 درصد را کسب کرده یا به عبارت ساده تر 96.8 % ارای واجدین شرایط را نداشته است.
نفر دوم شورا که جز لیست اصولگرایان بوده 33625 رای اورده یعنی تقریبا 3.1 % درصد ارا واجدین را جذب کرده است. اگر اراء نفر بیستم را که او هم جز لیست اصولگرایان بوده تحلیل کنید میبینید که این فرد با 18660 رای یعنی با 1.7 % رای واجدین شرایط وارد شورا شده و حدود 98.3 % مردم شیراز به ایشان رای نداده اند. یعنی اینکه حداکثر رای این لیست در شیراز تقریبا 3.1% (سه ویک دهم درصد) و حداقل 1.7% (یک و هفت دهم درصد) بوده است. پس در انتخابات مجلس سقف آرای لیست اصولگرایان 14 درصد و کف ان 9 درصد بوده و در شوراها سقف به 3.1% درصد و کف ان به 1.7% درصد رسیده است.
بنظرم بر اساس این دو آمار، اصولگرایان باید حتما به نوسازی یا بازسازی خود بپردازند. این که تیتر بزنیم پیروزی قاطع فلان تشکیلات و... در انتخابات فلان، این درصدها بوی همه چیز می دهد جز قاطعیت.
دیدگاه تان را بنویسید